Ervaring met Luisterkind afstemming (kind en volwassene)

Afgelopen maand liet ik een Luisterkind afstemming maken van zowel mijzelf als één van onze dochters. In dit artikel beschrijf ik onze ervaring en de belangrijkste vragen: heeft het geholpen, welke effecten merk ik nu nog van de afstemmingen en hoe weet ik nu dat dit ‘echt’ is? Lees snel verder!

Van spiritualiteit tot afstemming

Iets waar ik sinds het overlijden van Nova meer mee bezig ben, is spiritualiteit. Ik gebruikte meditatie voor ik de dag startte, leerde beter naar mijn intuïtie te luisteren en ben onomkeerbaar veranderd – naar mijn idee sta ik op een positieve, liefdevollere manier in het leven. Bij deze nieuwe levenshouding hoort ook de zoektocht naar zingeving en het oplossen van oude ’trauma’s’. Het is één van de redenen waarom ik het boek De Fontein zo graag wilde lezen en mijn eigen familieopstelling maakte.

Goed, lang verhaal. Uiteindelijk las ik een paar weken terug per toeval dit artikel van Marguerita, waarin ze vertelt over haar ervaring met een kinderfluisteraar op afstand. Het liet me niet los. Ilse klonk als een vriendelijke vrouw, het voelde betrouwbaar. Maar zou dit echt werken? Zou het mij kunnen helpen?

Wat is de luisterkind methode?

De Luisterkind methode is bedacht door Diana Hendriks-van Beaumont. Hierbij wordt op afstand contact gemaakt met je zoon, dochter of jouzelf. Of eigenlijk met je energie. De antwoorden die naar boven komen kunnen betrekking hebben op dit leven, maar ook op ballast of positieve gebeurtenissen uit een vorig leven die nu een bepaalde rol spelen. Misschien omdat je mist hoe het was of juist dat je slecht kan loslaten wat je is overkomen.

Wat naar boven komt tijdens de afstemming wordt op papier gezet; het zijn boodschappen die op dit moment van belang zijn voor jou en waar je nu behoefte aan hebt. Ook kan een Luisterkind Werker, zoals Ilse Wijnen van praktijk Puur Sense, entiteiten die zijn ‘blijven hangen’ verder helpen.

Hier lees je meer over de achtergrond van een Luisterkind afstemming

Mijn ervaring met de volwassen afstemming

De afstemming zelf

Door de krokusvakantie duurde het allemaal iets langer dan normaal voor ik mijn afstemming per mail ontving, maar dat maakte niet zo uit. Mijn ‘problemen’ zijn niet direct op de korte termijn op te lossen, vermoedde ik. Hoe dan ook, Ilse mailde me dat de afstemming wellicht iets anders was dan ik had gehoopt en ik begon te lezen.

Het bijzondere, vond ik, is dat de tekst heel typerend is voor mij. De uitspraken, de manier van hoe ik ben… Dat kwam allemaal goed naar voren in de afstemming. Zelfs het advies dat ik mezelf gaf. Zoals Ilse zei was het niet helemaal wat ik had verwacht, maar dat was oké. Mij deed het namelijk beseffen dat ik drie stappen harder wilde lopen dan ik op dit moment zou moeten gaan. Het geeft me inzichten in hoe ik het leven beleef en laat me nadenken of dat wel is hoe ik het écht wil.

Voel ik me anders?

Ja. Ik ontving de afstemming per mail op zaterdagochtend, maar zag dit pas eind van de dag. In de tussenliggende tijd viel er iets voor waar ik compleet anders op reageerde dan ik de rest van mijn leven heb gedaan. Zonder al te veel in detail te willen treden, ben ik sinds jongs af aan heel gevoelig voor de stemming van andere mensen. In dit geval kon ik me voor het eerst van mijn leven afsluiten en loslaten. Toen ik er later aan terug dacht, vermoedde ik al dat de afstemming was gedaan en inderdaad.

Dit voorbeeld illustreert voor mij het verschil met hoe ik me voor de afstemming voelde. Concrete antwoorden heb ik niet, maar wel handvatten waarmee ik verder kan. Ik heb letterlijk een stapje teruggezet en weet beter waar ik mijn antwoorden en zelfontwikkeling in kan zoeken.

Mijn ervaring met de afstemming Luisterkind

Ik was met mijn eigen afstemming nog niet klaar. Eén van onze dochters wilde ik ook graag helpen en omdat we in het dagelijks leven weinig vooruitgang boekten, besloten we voor haar de afstemming Luisterkind te bestellen. Dit keer kregen we al snel antwoord – wat we met kippenvel hebben zitten lezen. Om de privacy van onze dochter te respecteren, wil ik hierbij niet te veel ingaan op wat we hebben gevraagd en hoe het antwoord eruit zag.

Wat ik wel graag wil delen is het volgende. De afstemming benoemde specifieke houdingen waarin ze graag zit, de manier van praten en zelfs zaken waar ze regelmatig naar vraagt. Het gaf ons de handvatten om beter op haar in te spelen en haar te kunnen helpen op een manier die we in de reguliere hulpverlening nooit hadden kunnen meekrijgen. Daarnaast kwam er iets naar voren over Nova, dat ik eerder ook al vrijwel exact in die omschrijving had gehoord van iemand anders.

Gaat het nu anders?

Absoluut. Boosheid maakte plaats voor een lichtere onbevangenheid die we nog niet kenden van onze dochter. Ze luistert beter, wij begrijpen haar beter. Het mes van de afstemming snijdt daarmee aan twee kanten. Ik heb het idee dat zij in de basis gewoon lekkerder in haar vel zit, maar ook dat wij beter weten hoe we bepaalde zaken kunnen aanpakken in haar voordeel.

Wat ik verder erg leuk vond om te zien, is dat ze sinds de afstemming opener is. Ze is hulpvaardiger, deelt gemakkelijker en hoeft niet alles meer te winnen (iets waarvoor ze voorheen de spelregels tijdens het spel nog veranderde). Met name dat laatste is volledig veranderd, zonder dat wij hier iets aan of mee hebben hoeven doen. Bijzonder toch?

Hoe weet je of het klopt?

Ik ben vrij kritisch; dit zou dan ook een vraag zijn die ik mezelf zou stellen bij het lezen van dit artikel. Vandaar dat ik hem hierbij beantwoord. Hoe je weet of zo’n afstemming klopt? Voor mij is het een gevoel in combinatie met de volgende twee zaken:

  • In de afstemming kwamen zaken naar voren die Ilse, op basis van de door ons gegeven kennis (gezinssamenstelling, leeftijd en naam) niet had kunnen weten. Zelfs als ze een regelmatig lezer was van mijn blogs en socials kon ze deze dingen absoluut niet weten. Het zijn de uitspraken, maar vooral ook de manier van praten die me opvielen als heel eigen. Verder beschreef ze een lichaamshouding van onze dochter die heel typerend is.
  • Tijdens het lezen, kregen we allebei het gevoel dat alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Volgens mij is dat puur omdat het klopt. Bij mezelf kwam daar nog eens bij dat ik tijdens het lezen het gevoel kreeg dat ik mezelf hoorde praten – wat in theorie natuurlijk ook gewoon zo is. Het zijn uitspraken die ik vaker doe en deed in dagboeken, maar waar buiten mijzelf om niemand van weet.

Natuurlijk blijft het altijd een kwestie van openstaan voor het mystieke, het ongrijpbare. Maar voor mij geldt in dit geval dat de afstemming een absolute meerwaarde vormt op hoe ik naar het leven kijk en de bevestiging was dat ik soms mijn leven moet laten sudderen om tot antwoorden te komen. Niet te veel meer nadenken en vooral voelen en leven dus.

Over praktijk Puur Sense

Ilse Wijnen is moeder van vier kinderen. Toen een van haar kinderen hooggevoelig bleek en ze langzaam maar zeker ook zelf besefte erg gevoelig te zijn, startte ze haar eigen zoektocht. Voor haar zoon liet ze een afstemming doen en vervolgens voor zichzelf. Ze kreeg hierin de bevestiging dat een opleiding tot Luisterkind Werker goed bij haar paste en richtte uiteindelijk haar eigen praktijk op.

Op de website van praktijk Puur Sense vind je meer informatie over de verschillende soorten afstemmingen, persoonlijke coaching en het aanbod. Nieuwsgierig? Je kan ook een gratis mini afstemming laten maken waarbij je een korte, persoonlijke boodschap krijgt.

Heb jij weleens gehoord van de Luisterkind afstemmingen? Sta je ervoor open en/of wil je meer weten? Stel je vragen gerust of deel je ervaring in de reacties.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

6 gedachten over “Ervaring met Luisterkind afstemming (kind en volwassene)

  1. Interessant om te lezen, juist omdat het ver van me afstaat en ik er weinig over weet. Ik ben nieuwsgierig ingesteld en denk dat er vele wegen zijn in het leven.

  2. Ik ken het woord luisterkind niet maar ik ben ook een HSP-er en voel veel aan, zo wel ver weg als dichtbij. Het nadeel bij mij staan de sensoren altijd aan.

  3. Nee, dit is nieuw voor mij maar het klinkt heel boeien. Het boek De Fontein heb ik ook gelezen, en vond ik indrukwekkend en super interessant. Bijzonder hoe een nare levensgebeurtenis kan zorgen voor positieve verandering en verdieping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven