Ernst en Bobbie, Geklungel in de Jungle (4+) | Review

Geklungel in de Jungle: dit jaar vieren Ernst en Bobbie twintig jaar succes op televisie. Een feest der herkenning met de liedjes en referenties aan afleveringen. Wij bezochten de show op 11 november 2018 in de Studio’s, Aalsmeer. In deze review lees je wat we ervan vonden! 

Ernst en Bobbie, Geklungel in de jungle

Onze twee jongsten zijn enorm fan van Ernst en Bobbie. Je hoeft maar ‘Je hebt altijd…’ te roepen en zij zingen ‘elektriciteit’. We kunnen de filmpjes praktisch letterlijk meepraten en als het aan May lag, keken we ze zo’n 24 uur per dag. Vorig jaar gingen we naar Ernst en Bobbie, Een spannende verjaardag voor Sinterklaas – wat ook een groot succes was. 

Dit jaar gingen we naar de middagvoorstelling van Ernst en Bobbie, Geklungel in de Jungle bij de Studio’s in Aalsmeer. Een wat krappe zaal die helemaal afgeladen was met Ernst en Bobbie fans. Allemaal vol spanning voor Geklungel in de Jungle.

Review Geklungel in de jungle (4+)

Waar gaat Geklungel in de jungle over?

Geklungel in de Jungle draait om het vieren van het twintigjarig bestaan van Ernst en Bobbie. Ze kijken terug op de afgelopen jaren met verschillende bekende liedjes, willen graag een feestje vieren en lekkere taart. Maar dan krijgen ze post, van tante Marie (*). Ernst krijgt een drone en voor Bobbie een exotische vis. 

(*) Voor wie haar niet herkent: tante Marie komt ook voor in de aflevering op de camping, waarbij ze een geluksmunt stuurt vanuit Indonesië. Pas later in de aflevering ontdekken Ernst en Bobbie dat ze helemaal geen tante Marie hebben. Niet lang daarna komen ze erachter dat ze familie is van het campinghoofd. 

De vis blijkt echter afkomstig uit een meer in BungaBunga en heel zeldzaam. Hij is gestolen. De ‘postbode’ die de vis kwam brengen, haalt hem ook weer op en Ernst en Bobbie zetten alles op alles om de stroper te stoppen. 

Veel bekende liedjes en personages

Door het verhaal heen komen regelmatig bekenden voorbij. Zoals tante Marie, die hierboven staat. Er worden talloze uitspraken gedaan die je kent vanuit de programma’s en volwassen grapjes, zoals je van Ernst en Bobbie gewend bent. Geklungel in de jungle is een interactieve show waarbij de kinderen regelmatig kunnen meezingen en dansen. Perfect voor kleuters dus.

Ons oordeel over Ernst en Bobbie, Geklungel in de jungle

De show Geklungel in de jungle bevat alle ingrediënten voor een spannend verhaal met natuurlijk de nodige humor, zoals je van Ernst en Bobbie gewend bent. Persoonlijk vond ik hem wel iets minder dynamisch dan de show over Sinterklaas, waardoor ik nu af en toe wat wegzakte. Maar de kinderen hebben echt genoten. Pluspunt aan Geklungel in de jungle zijn alle referenties aan personages die je kent uit andere verhalen (van televisie vooral) en de bekende liedjes, die iedereen kan meezingen.

Het doel van deze theatershow was een ode te zijn aan 20 jaar samenwerking en vriendschap en dat is het inderdaad geworden. Daarom, als je kind echt fan is van Ernst en Bobbie, mag je deze niet missen.

https://www.youtube.com/watch?v=kZxPgVzeaSw

Algemene informatie over Ernst en Bobbie, Geklungel in de jungle

Hoe lang duurt Geklungel in de jungle?

De show duurt in totaal twee uur. Daardoor is het vooral belangrijk om te kijken naar het karakter van je kind: de één zal makkelijker blijven zitten dan de ander. Tussendoor krijg je wel een pauze van twintig minuten. Dat helpt enigszins om ze weer ‘klaar te stomen’ voor het laatste halfuur.

Ik merkte bijvoorbeeld bij ons dat Rose (4) het op zich volhield, al begon ze richting de pauze wel iets minder goed op te letten. May (3) was eigenlijk nog te jong. Van haar hadden we het laatste halfuurtje ook wel kunnen laten zitten. En dat terwijl zij de grootste fan is van allebei. Dus voor peuters zou ik de theatershow misschien nog niet aanraden; zij behoren natuurlijk eigenlijk nog niet tot de doelgroep en dat heeft waarschijnlijk toch ook met de duur te maken.

Vanaf welke leeftijd is de show geschikt?

De show is 4+ en dat is wat ik, na het zien van Geklungel in de jungle, zelf ook zou aanraden.

Speeldata

Hier vind je de huidige shows van Ernst en Bobbie. Vanwege het coronavirus zijn alle geplande voorstellingen uitgesteld tot nader order. Houd de website goed in de gaten voor de laatste informatie.

Ernst en Bobbie, Geklungel in de jungle is een aanrader voor kinderen van 4 en ouder. Wij hadden in elk geval een leuke middag met zijn drietjes. Ga jij ook?

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven