Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Een kerstcadeau kopen voor jezelf? Dit is waarom

Of je het nu doet omwille van zelfliefde of uit treurnis, omdat anders helemaal niemand iets voor je koopt deze kerst – een kerstcadeau kopen voor jezelf is heus niet zo gek als je misschien zou denken. En je verdient het ook gewoon. Waarom zou je het dan niet gewoon doen? Als je twijfelt, lees dan snel verder: in dit artikel geven we 5 redenen waarom je dit jaar een kerstcadeau voor jezelf zou mogen kopen!

Waarom een kerstcadeau voor jezelf kopen?

In ons calvinistische landje doen we liever normaal, want dan doen we al gek genoeg. Toch? Een kerstcadeau voor jezelf kopen is meer iets voor zelfingenomen types of voor hebberige mensen – je kan de veroordelingen al horen terwijl je in de winkel staat en koopt dan misschien liever niets. Zonde. Want waarom zou je niet gewoon lief voor jezelf mogen zijn en een cadeautje kopen waar je gelukkig van wordt? Zet alle innerlijke stemmetjes deze kerst op mute en verwen jezelf!

5 redenen om een kerstcadeau voor jezelf te kopen

Omdat je het hele jaar door geeft

Waar Sint en de kerstman het op één keer per jaar houden, geef jij het hele jaar door. Je brengt nog even een verloren gymtas naar school en helpt je dochter net iets meer dan nodig bij dat werkstuk om haar de voldoende te bezorgen die ze keihard nodig heeft. Je regelt alle kinderfeestjes, sociale activiteiten en rijdt als Taxi Mama van sport naar sport. Is er iemand jarig, ziek, getrouwd of overleden? Jij stuurt een kaartje. Nog even snel naar de winkel? Luisteren naar de woordenstroom van je dochter, knuffelen met je zoon die niet lekker in zijn vel zit en alleen naar de wc als ultieme luxe zien?

Waarom zou je dan niet een keer iets mogen krijgen wat je écht heel graag wil hebben? Als je omgeving dikke hints nodig heeft om überhaupt te kunnen verzinnen dat je niks liever wil dan dat ene parfum/mooie pumps/naar het theater/… (vul maar in), gun het jezelf dan.

Omdat ieder huisje zijn kruisje heeft

Je kan je leed met dat van een ander vergelijken, maar dat is zinloos. Iedereen krijgt zijn eigen portie en jij dus ongetwijfeld ook. Als je terugkijkt op afgelopen jaar, is de kans groot dat je op een zeker moment of zelfs een hele periode gestrest was en/of verdrietig. Daar mag met kerst iets positiefs tegenover staan, in de vorm van een mooi cadeau voor jezelf.

Omdat als jij het niet doet, niemand het doet

Soms is het zo simpel en pijnlijk tegelijk als dit. Wanneer jij niks koopt, doet niemand het. En of dat nu onwil is of onkunde maakt eigenlijk niks uit. Het gevoel dat je eraan overhoudt, is niet leuk en anders zal je je als vanzelf, om ermee om te gaan, een houding aanmeten dat die kerstcadeaus je niks kunnen schelen. Gezelliger wordt het niet. Als je echter voor jezelf leert accepteren dat jij de inkopen doet en dat niet meer van anderen verwacht, kan je soms juist ook de uitdaging erin leren zien. Jij gaat dit jaar dus gewoon op zoek naar het ultieme kerstcadeau voor jezelf. Sterker nog, als je het durft door te trekken, daag dit jaar de rest dan uit om hetzelfde te doen. Per slot van rekening hoef je niet iedereen in de watten te leggen als dat andersom niet gebeurt.

Omdat je het verdient

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet – het omgekeerde is ook waar. Wat jij een ander geeft, mag je ook aan jezelf geven. Denk maar aan alle keren dat je met liefde het juiste kaartje zocht voor die vriendin die een hart onder de riem nodig had; de momenten dat je vast kleinigheidjes kocht voor de kinderen omdat je ze te leuk vond om te laten liggen en die ene keer dat je met zoveel liefde en zorg het perfecte cadeau voor je man (of vrouw) wist te vinden. Gun jezelf dat ook. Laat het mooi inpakken en leg het onder de boom. Weliswaar geen verrassing meer wat erin zit, maar dat doet niet af aan de blijdschap met je cadeautje.

Omdat… waarom niet?

Even eerlijk, moet je een goed doordacht argument hebben om te kunnen verantwoorden aan jezelf dat je een cadeau voor jezelf koopt? Nee toch? Je doet het omdat je graag iets wil, je zin hebt om te shoppen en omdat je onder de boom een prachtig cadeau verdient. Waarom niet?

Heb jij jezelf weleens een (kerst)cadeau gegeven?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©PH888 – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids