Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Een droombadkamer? Zo zorg je voor een luxe gevoel

Heerlijk tot rust komen na een lange dag? Dan is een luxe badkamer nooit weg. Maar hoe creëer je nu dat extraatje voor jezelf? In dit artikel delen we drie elementen die je helpen om jezelf wat meer luxe cadeau te doen, zodat je echt kan bijkomen.

3 elementen waardoor je meer luxe ervaart

Regendouche

Haal het luxe gevoel van een hotel gewoon naar je eigen badkamer met een heerlijke regendouche. Als je goed uitzoekt welke je koopt dan hoeft je regendouchekop bovendien echt niet meer water te verbruiken dan een regulier exemplaar. Daarbij hoef je echt geen kast van een huis te bezitten: een beetje extra liefde voor jezelf kunnen we allemaal wel gebruiken, toch?

Voldoende opbergruimte

Niks is zo vervelend dan de badkamer inlopen en overal rommel zien. Laat het liever een oase van rust zijn. Zorg voor eenheid door kasten aan te schaffen in één kleur – en het liefst nog in de vorm van één set. Hoe minder spullen er verspreid liggen, hoe meer rust je ervaart wanneer je hier bent. Dus zorg voor een mooi meubel waarin zowel je handdoeken, wasmiddel als verzorgingsproducten passen.

Licht en ruimte

Soms zit je vast aan een beperkte ruimte of heb je weinig daglicht in de badkamer. Maar juist dan is het belangrijk om te kiezen voor meubels (en indien mogelijk sanitair) die eenheid, licht en ruimte creëren. Denk aan mooie verlichting, tegels vanaf de vloer tot aan het plafond en neutrale kleuren. Probeer verder met behulp van accessoires jullie persoonlijkheid te laten terugkomen, zodat het echt jullie plek wordt.

Tip! Geef jezelf net dat beetje extra

Wanneer je denkt aan de badkamers bij anderen, in magazines of dat ene hotel waar je bent geweest, wat blijft je dan het meest bij? Welke elementen gaven het voor jou net dat beetje extra? Probeer dat te zoeken voor jullie thuis. Misschien ben je dol op natuurlijke elementen en mag er wel wat meer hout in de badkamer terugkomen. Of misschien een rek met plantjes. En wat denk je van een glazen wand? Luxe verzorgingsproducten en extra zachte handdoeken. Of grote, luxe tegels op de vloer? Probeer je badkamer dus net iets meer te geven dan je eigenlijk zou willen uitgeven, waardoor je altijd een gevoel van weelde (en rust) ervaart wanneer je er komt.

Hoe ziet jouw ideale badkamer eruit? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, MIA Studio – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Eén reactie

  1. Bouchra Bouchra 27/11/2020

    Wij willen volgend jaar onze badkamer verbouwen. Ik ben dus heel veel aan het pinnen op Pinterest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids