5 leuke educatieve spelletjes voor kinderen vanaf 8

Vindt je kind het superleuk om leerzame spellen te doen (of wil jij dat ze er af en toe ook iets van opsteken als ze spelen)? Dan zit je hier goed. In dit artikel staan namelijk 5 educatieve spelletjes voor kinderen die echt heel erg leuk zijn. Heb je aanvullingen? Laat die dan achter in de reacties.

De leukste educatieve spelletjes

Orbito

Een tijdje geleden kregen we Orbito toegestuurd. Dit is het ideale spel om tussendoor te spelen, als je even tien minuten over hebt. Doordat je vooruit moet denken om de ander te kunnen verslaan én de ander mag dwarszitten, is geen potje hetzelfde.

De geschiedenis van het leven op aarde

Recent kon je al lezen wat De geschiedenis van het leven op aarde inhoudt. Dit spel neemt je mee, zoals de titel ook al zegt, door de geschiedenis van het leven op aarde. Je ziet dinosaurussen lopen, kan uitbarstende vulkanen bekijken met een VR ervaring op je eigen telefoon en kan skeletten in elkaar zetten. Het is een leuk, educatief spel voor kinderen. Bovendien vormt het een mooie aanvulling op de geschiedenislessen die ze al krijgen, waardoor dit meer tot leven komt. En het is voor volwassenen ook leuk om te zien!

Koning Schaak

Je hoeft zeker geen voormalig schaakkampioen te zijn om met je kinderen te gaan schaken. Koning Schaak maakt deze bekende denksport toegankelijk voor iedereen. Aan de hand van eenvoudige verhalen leer je per schaakstuk welke mogelijkheden deze biedt en hoe je de winnaar kunt worden. Naarmate je beter leert spelen, wordt het steeds leuker: je kunt de ander dwarszitten, in de val lokken en zo de koning schaken!

Woordwizard /Flash-Bac

Een ander spel dat perfect is om tussendoor te spelen, is Woordwizard van Megableu. Hoe? Je gooit met de dobbelstenen en kiest allebei een categorie uit. Vervolgens pakt degene die aan de beurt is een letter en dan schrijf je zoveel mogelijk woorden op om punten mee te scoren. Ook van de categorie van de ander trouwens: hebben jullie hetzelfde woord genoteerd, dan kan je bij hem of haar punten afsnoepen.

SmartGames

Tot slot brengt SmartGames met enige regelmaat spellen uit die niet alleen heel vermakelijk zijn, maar ook uitdagend. Zoals de IQ Puzzler Pro, waarmee je 3D-puzzels kunt maken op verschillende niveaus. En Squirrels go nuts of Jump’in: denkpuzzels waarbij je echt moet nadenken om de oplossing te kunnen vinden. Ook leuk om in je eentje te doen als de kinderen op school zitten, de master levels zijn behoorlijk uitdagend. Verder is de, meer recente, Plug & Play Ball erg leuk. Dit zijn geen gezelschapsspelletjes, maar perfect om in je eentje te doen.

Welke educatieve spellen zijn bij jullie thuis populair? Laat je aanvullingen achter in de comments!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

©NDAB Creativity – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven