Echte meisjes in de jungle 2023: de ellende is terug!

In hoeverre je de meisjes nog echt kunt noemen, gezien de buitensporige hoeveelheden botuline en andere cosmetische aanpassingen, is de vraag. Maar de ‘echte’ meisjes zijn terug! In 2023 vertrekken ze naar Laos waar het, zoals deelneemster Janice Blok terecht opmerkt, chaos is. Van vechten tot schreeuwende ruzies, geroddel, buitensluiten, vertrekkende deelnemers en andere ellende – het komt allemaal voorbij. Is Echte meisjes in de jungle 2023 net zo’n hit als zijn voorgangers?

Wie doen er mee aan Echte meisjes in de jungle 2023?

 • Annebel Visscher (Temptation Island)
 • Channah Koerten (Temptation Island)
 • Diva Maria Brons (Bachelor – Tony Junior)
 • Esmee Ipema (Terror Twins uit Ex on the Beach Double Dutch)
 • Fabiola Volkers (Holland’s Next Top Model, Temptation Island VIPS)
 • Gaby Blaaser (Bachelorette)
 • Janice Blok (X Factor, Temptation Island VIPS – ex van Donny Roelvink)
 • Jill Goede (winnares Big Brother 2021)
 • Kelly Heruer (A Star is Born 2021, vriendin van Jethro – Bachelorette Gaby Blaaser)
 • Lena Semenova (Ex on the Beach Double Dutch)
 • Louisa Jansen (eigen realityserie Louisa en Rowan)
 • Michella Kox (bekend van o.a. Dames in de Dop 2008)

Valerio Zeno is bovendien ook terug van weggeweest en presenteert het programma Echte Meisjes in de Jungle 2023 op zijn kenmerkende, droge manier. Zelfs als je niks hebt met ruziënde vrouwen die elkaar af en toe (bijna) in de haren vliegen, dan is Valerio’s humor de moeite waard om toch te kijken. Fijn dat hij weer terug is!

Inmiddels hebben Louisa (vechtpartij), Esmee (gewond) en Gaby (zwanger) het programma voortijdig verlaten. Om de teams weer een gelijk aantal te geven, moest ook Channah vertrekken. Vanaf volgende week (aflevering 5) zullen meerdere meisjes de jungle gaan verlaten na eliminatie.

Spraakmakende momenten in seizoen 2023

Vechten

Met stip bovenaan staat de vechtpartij tussen Esmee en Louisa, die haar kalmte verliest. Naar eigen zeggen vloog ze de Ex on the Beach ster aan nadat het rode team haar tot het uiterste tergde en daarmee oude trauma’s oprakelde. Esmee valt van de heuvel zo het rijstveld in en haar arm schiet uit de kom.

Louisa voelde zich ‘een freak’ verklaart ze na afloop, waardoor ze brak. Het spijt haar, juist omdat ze jarenlang zelf gepest is. RTL maakt inmiddels een statement tegen geweld op televisie en stuurde haar naar huis. Zoals het hoort overigens. Ook Esmee vertrok, omdat ze te veel pijn had.

De billen van Lena

Je kan vinden wat je wil van cosmetische ingrepen, maar die van Lena doet vrijwel iedereen fronzen. En waar de Turkse arts zowel haar billen als borsten vergrootte, legde haar evenwichtsorgaan het loodje. Lena kan inmiddels niet meer blijven staan en valt gewoon om.

Gezeik

Het is de reden waarom je kijkt, eerlijk is eerlijk, maar toch is het bijna verbazingwekkend hoeveel gedoe er is. Vrouwen die elkaar niet kunnen luchten of zien, die continu negatief doen tegen en over elkaar, die geen enkele seconde de moeite doen om zaken recht te trekken. Pesten, terwijl je al lang en breed volwassen had kunnen (en moeten) zijn, roddelen, onaardige dingen roepen… Het komt allemaal voorbij. Samengevat in één van de iconische uitdrukkingen van Michella: gezeik.

Waarom kijk je naar Echte Meisjes in de Jungle 2023?

Tja. Het is als een treinramp waar je toch je ogen niet vanaf kunt wenden. Leedvermaak, een vreemd soort nieuwsgierigheid en dé manier om je verstand even helemaal op nul te kunnen zetten. Ergens hoop ik persoonlijk dat de onderlinge interesse toch uiteindelijk verdergaat dan sneren over en weer, dat ze misschien zelfs vriendinnen worden (je bent een hopeloze romanticus of niet). Maar tot die tijd geniet ik van de soms tenenkrommende uitspraken, de humor en de wetenschap dat ik als meisje in de jungle ongetwijfeld niet veel beter zou presteren in de wedstrijden. Het is een programma op het randje en daar hou ik van.

Echte Meisjes in de Jungle 2023 is te zien op Videoland, elke maandag een nieuwe aflevering.

Zijn jullie ook enthousiast over Echte Meisjes in de Jungle 2023? Wie is voor jou de meest spraakmakende kandidaat?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven