Duplo Mijn eerste biotuintje | Review

Mijn Eerste Biotuintje van DUPLO is winnaar van de Speelgoed van het jaar verkiezing 2023 in de categorie ‘peuter’. Samen met onze eigen peuter, die het cadeau van Sinterklaas kreeg dit jaar, onderzochten we of het hier thuis ook aanslaat! In deze review lees je meer.

Mijn Eerste Biotuintje

Met deze serie geeft LEGO Duplo aandacht aan alles wat groeit en bloeit in de tuin. Je kan als ouders van een wat oudere peuter de vertaalslag maken naar jullie eigen moestuin wellicht en laten zien hoe een wortel daar groeit. Verder is Mijn Eerste Biotuintje vooral ook heel leuk voor kinderen. Met de aansprekende kleuren bouw je verschillende soorten fruit en groenten, insecten en een regenboog. Ook zit er een gieter bij de set.

Inhoud van de doos

  • Bewaardoos
  • 43 onderdelen
  • Boekje met voorbeelden

Review Duplo Mijn Eerste Biotuintje

Mijn zusje speelde voor het eerst met Duplo, maar ook mijn oudste dochter kon eindeloos bouwen. Vooral de Hello Kitty serie deed het bij haar heel goed. En hoewel ik de overgang van ‘mijn tijd’ naar die van haar al best groot vond, heeft Duplo de afgelopen jaren zeker ook niet stilgestaan. Dat het nu een moestuin is, vond ik (gezien mijn eigen pogingen) extra leuk.

Mijn Eerste Biotuintje heeft nog altijd de herkenbare blokken die je verwacht, maar dan helemaal van nu. De kleuren nodigen uit tot spelen en de vormen zijn heel zacht. Ook zijn sommige stukken wat groter. Sean reageerde meteen enthousiast op Pakjesavond, net zoals zijn oudere neefjes en zussen. Leuk om te zien hoe dit speelgoed nog steeds verbindt.

Hij pakt het regelmatig uit de kast. Soms om te bouwen, soms om te sorteren in twee houten bakjes die ik bij Action kocht (ook leuk voor deze leeftijd). Waar ik zelf bovendien erg blij mee ben is de mooie bewaardoos in de vorm van een Duplosteentje. Hier past alles in (en meer, als je ook andere delen van deze serie haalt zoals Mijn Eerste Biomarkt en Mijn Eerste Fruit- en Groentetractorset). Ik ben in elk geval net zo enthousiast als Sean! Met deze serie hebben we in elk geval weer iets voor op het verlanglijstje van volgend jaar.

Overigens hoor ik in onze omgeving nog weleens terug dat veel LEGO tegenwoordig zo eenzijdig is; je kan niet meer vrij bouwen. Bij deze Duploset heb je daar geen last van. Onze zoon althans niet: die bouwt vrijuit en maakt een watermeloenwortel alsof het zo hoort. Ik wil maar zeggen: de mogelijkheden zijn er in dit geval wel. En als je echt ‘ouderwets’ wil bouwen, kan je ook een stapelbare doos met gewone blokken kopen in verschillende kleuren.

Algemene informatie

  • Merk LEGO
  • Aantal onderdelen 43 , multicolor
  • Vanaf 1,5 jaar oud
  • Formaat de stapelbare opbergdoos is ca. 18 cm hoog, 36 cm breed en 18 cm diep
  • Prijs € 39,99 via Bol.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Dit product kregen we toegestuurd.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven