Press "Enter" to skip to content

5 redenen waarom de dreumestijd fantastisch is

Toegegeven, de dreumestijd kan soms best pittig zijn. Aan de ene kant wil je kindje heel veel, aan de andere kant lukt het meestal niet en leidt dat tot frustratie. Maar tegelijkertijd is deze fase geweldig. Om dat niet te vergeten delen we onze 5 redenen waarom die dreumestijd ook zo leuk is!

5 keer genieten met je dreumes

Ze knuffelen nog zo lekker vaak

Je waardeert dit nog meer wanneer je kinderen alweer wat groter zijn en bij elke poging tot lekker kroelen wegduiken of zelfs rennen. Want wat kunnen dreumesen heerlijk knuffelen. Soms in de draagzak, maar ook als ze een beetje vermoeid tegen je aan zakken op de bank of in bed, voor het slapen gaan. Zo lief!

Dreumesen zijn leergierig

Deze fase staat bol van de nieuwsgierig en de wil om zoveel mogelijk te leren. Wat dacht je van hun toenemende woordenschat? Onderweg wijs je allerlei voorwerpen, planten en dieren aan, ze leren hoe de verschillende onderdelen van hun gezicht heten en ontdekken in huis steeds meer. Denk aan het schoonmaken of als je samen koekjes bakt. Daarbij werken ze hard aan de ontwikkeling van motoriek en leren steeds meer: van pogingen zichzelf aan te kleden tot zelfstandig eten.

Dreumesen kunnen zo heerlijk schateren

Of je nu een grapje maakt dat goed valt (en dat is op deze leeftijd gelukkig nog bovengemiddeld vaak), ze kietelt of wanneer ze zelf iets lolligs ontdekken – je dreumes kan zo lekker schateren van het lachen. Nog meer zelfs dan in de babytijd. En even eerlijk: is er iets schattiger dan dat?

Je kunt beginnen met spelletjes spelen en knutselen

Hoewel je op de peuterleeftijd pas echt iets meer vrijheid krijgt in de keuze voor speelgoed en spelletjes, kan je met je dreumes ook al leuke dingen doen. Denk aan: de bal over rollen, Annemaria Koekoek – zeker als je oudere kinderen hebt – en een zelfbedachte variant van memory. In deze leeftijd kunnen ze ook lekker bouwen, dus als je geen zin hebt in spelletjes dan zet je toch samen een mooi bouwwerk van blokken in elkaar?

Onvoorwaardelijke liefde

Een dreumes is zo lief en puur. Je ziet hun ogen oplichten wanneer papa of mama de kamer binnenloopt. En ze benaderen de wereld met zo’n mooie, open houding zonder enig oordeel. Een eigenschap die ze mogen koesteren!

Wat vind jij het fijnst aan de dreumestijd?

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids