9 redenen om een draagconsult te boeken

Dragen is niet meer weg te denken uit ons leven. Een draagdoek of draagzak kan je leven bovendien zoveel makkelijker maken! Maar hoe weet je nu precies wat bij je past en hoe wikkel je zo’n doek eigenlijk om je heen? De oplossing is het boeken van een draagconsulente (ook een mooi cadeau om te geven tijdens de babyshower). In een uur tijd brengt ze je de fijne kneepjes bij en weet je precies of dit iets voor jullie is.

Wat is een draagconsult?

Tijdens een draagdoekconsult komt een consulente bij jou thuis om je te laten zien hoe je verschillende doeken en draagzakken kunt knopen. Ook vertelt ze welke voordelen dit heeft voor jou en je kindje en waarop je moet letten wanneer je een draagdoek of -zak aanschaft.

Meestal duurt één draagconsult ongeveer anderhalf uur, maar je kunt vaak ook een korter consult afnemen (wanneer je bijvoorbeeld een opfriscursus nodig hebt) of juist langer. Ook kan je ervoor kiezen samen met een vriendin of je man een afspraak te maken.

De voordelen van dragen?

  • Goed voor de band tussen ouder en kind (het huid-op-huidcontact verstevigt de onderlinge liefde)
  • Je hebt je handen vrij, waardoor je minder gebonden bent
  • Je kunt er makkelijker op uit
  • Baby’s zijn vaak minder onrustig wanneer ze gedragen worden: dit creëert een gevoel van veiligheid
  • De baby slaapt soms beter wanneer je hem of haar lekker dichtbij je hebt

Let erop dat je een draagconsult boekt bij een gecertificeerde consulent(e). Kijk per provincie waar je terecht kan bij jou in de regio.

9 redenen waarom zo’n draagconsult heel fijn is

Je kunt laagdrempelig verschillende systemen proberen

De aanschaf van een drager of draagdoek is vaak vrij prijzig. Bovendien is het minder makkelijk testen wanneer de verkoper in je nek hijgt dat deze (hele dure) écht de beste is in zijn soort. Als je dan vervolgens thuis tot de conclusie moet komen dat het toch niet helemaal bij je past, dan is het echt zonde van het geld. Tijdens een draagconsult krijg je rustig de tijd om verschillende draagzakken of -doeken te testen.

De draagconsulente geeft handige tips waarop je kan letten tijdens het kopen

Zonder voorkennis zou je misschien makkelijk gaan voor de bekendere namen. Dat betekent echter niet dat deze ook goed zijn voor je kindje. Zo is het belangrijk om te kiezen voor een ergonomische drager. Een BABYBJÖRN voldoet daar bijvoorbeeld niet aan, terwijl je dit merk waarschijnlijk wel kent (en er ook veel ouders mee ziet lopen).

Je raakt enthousiast over dragen

Hoewel, dit is meer een waarschuwing. Een draaghobby kan behoorlijk in de prijzen lopen – al kan je ook prima een tweedehands draagdoek kopen.

De kans is groter dat je na een draagconsult echt gaat dragen

Even eerlijk: een draagdoek of -zak is niet heel goedkoop. Het is zonde als je een cadeau of aankoop van € 50-150 in de kast laat liggen, omdat je geen idee hebt wat je ermee moet. Door een consult te boeken, is de kans veel groter dat je straks je kindje gaat dragen.

De kans is ook groter dat je man of vrouw na een draagconsult gaat dragen

Het is ook voor je partner heel fijn om jullie kindje te kunnen dragen (en andersom natuurlijk). Door een duo consult te boeken, weten jullie allebei precies waar je op moet letten. Als hij of zij gaat dragen versterkt het de onderlinge band. 

Je leert precies hoe je moet knopen

Nu had ik zelf al een draagdoek liggen van het merk Ergobaby. Deze is elastisch en redelijk makkelijk te knopen. Maar ondanks dat ik het instructiefilmpje had gevolgd, bleek ik alsnog bepaalde dingen te kunnen leren.

De Ergobaby Aura draagdoek is superlicht, en daardoor ook bruikbaar voor draakdoekbeginners. De doek is namelijk gemaakt van zacht maar duurzaam materiaal, en de dunnere uiteindes maken de doek makkelijk om te knopen. Ideaal dus voor jonge ouders met pasgeboren kindjes! De Aura draagdoek is 100% viscose, gemaakt van eucalyptus en acacia!

Zo’n draagdoek kan bijvoorbeeld heel fijn zijn voor de beginmaanden, al zijn er ook moeders die nooit meer iets anders willen.

De draagconsulente vertelt welke draagzakken fijn zijn

De ene is immers de andere niet. Dat kan je ervaren tijdens een consult: hoe voelen de schouderbanden bij het ene merk? En wat zijn precies de voordelen van het andere merk? Omdat de draagconsulente precies weet waar ze het over heeft, kan ze je makkelijker adviseren in een merk dat voldoet aan jullie wensen.

Je draagconsulente ziet direct wat goed gaat en beter kan

Tijdens een draagconsult is er altijd ruimte om zelf aan de slag te gaan met het knopen. Je merkt meteen welke doeken je daarbij prettig vindt en welke minder. Ook ziet je consulente waar je nog wat tips bij kunt gebruiken. Zo leer je knopen en dragen op een manier die je lijf het minst belast.

Het is een gezellig moment met je man, vrouw, moeder, zus of vriendinnen

Tot slot nog een laatste voordeel aan een draagconsult: het is ook gewoon gezellig. Je bent bezig met jullie (toekomstige) baby, leert iets waar jullie leven makkelijker mee wordt en hebt nog plezier ook. Een echte aanrader dus!

Heb jij je kindje gedragen? Of zou je het willen? En denk je dat een consult misschien ook iets voor jullie zou zijn?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven