Press "Enter" to skip to content

Doe-het-zelf tips in mei, welke werkbroek heb jij nodig?

Met alle vrije dagen in mei kunnen we natuurlijk perfect gaan klussen. Ideaal, zeker als je komende zomer niet op vakantie gaat en vooral thuisblijft. Dan is het extra belangrijk om je lekker te voelen thuis. Maar waarom heb je een werkbroek nodig, en op welke manier maak je gestructureerd van je huis en tuin een plek van waar je heerlijk op je plek bent? Onderstaande tips helpen je gegarandeerd om beter te klussen.

Waarom een werkbroek zo handig is?

Niet alleen is het zonde van je eigen kleding om in te klussen, hoewel je natuurlijk altijd kunt kiezen voor die ene oude broek waar toch al een scheur in zat. Ook zijn werkbroeken van degelijk materiaal dat tegen een stootje kan en veilig is. Niet voor niks dragen ze in de bouw speciale werkkleding. Dus als je thuis een flinke klus gaat aanpakken, zijn goede jeans van Engelbert Strauss onmisbaar!

Welke werkbroek wordt in de zomer voor ouders aanbevolen?

Kies komende maanden voor een werkbroek die geschikt is voor de warme zomermaanden. De kans is groot dat het flink heet wordt en dan wil je wel een broek van een lichte stof die ademt. Zo zijn de jeans van Engelbert Strauss voorzien van FLEXBELT® comfort technology. Deze hebben een rekbare geïntegreerde band die zorgen voor een aangenaam gevoel. Precies wat je nodig hebt als je een aantal dagen intensief gaat verbouwen.

Waarom zijn werkbroeken handig?

In tegenstelling tot oude kleren hebben werkbroeken extra zakken en lussen waarin je gereedschap kunt opbergen. Zo kan je heel makkelijk je hamer aan je broek hangen – handig tijdens het timmeren. Verder kan het in sommige gevallen slim zijn om een werkbroek met geïntegreerde versteviging te kiezen, zodat je geen last krijgt van je knieën. Kortom, de juiste werkkleding maakt het klussen aanzienlijk makkelijker.

Extra werkkleding?

Als je aan de slag gaat, kan het niet onverstandig zijn om nog meer kluskleding in huis te halen:

  • Werkschoenen met stevige neuzen
  • Een werkjack (als je ook veel aan de slag gaat in de tuin)
  • Handschoenen met extra grip
  • Bodywarmer

Van huis naar thuis: 5 handige tips

Met goede werkkleding kom je al een heel eind als je aan de slag gaat, maar er is meer. Hieronder staan vijf handige tips waarmee je van je huis echt een fijn thuis maakt.

Maak een moodboard

Stylist Daan Alferink legt in onderstaande video heel duidelijk uit hoe je een mooi moodboard maakt voor je interieur. Op die manier krijg je helder wat je (of wat jullie) mooi vinden in huis, waar je je prettig bij voelt wat kleur en materiaal betreft en welke meubels daarbij passen.

Gebruik wat je hebt

Misschien heb je een leuk kastje staan, maar heb je geen idee wat je ermee kunt. Zoek dan eens via Pinterest naar inspiratie. Soms kan je het opleuken met verf of een paar toffe accessoires en voor je het weet heb je weer iets heel nieuws staan. Daarbij is deze optie beter voor het milieu en geeft het gelijk een heel nieuwe look.

Maak een duidelijk plan

Op die manier weet je wat wanneer moet gebeuren. Reken daarbij ruim (voor het geval een bepaalde klus uitloopt) en vraag hulp bij taken die je zelf minder goed kunt uitvoeren. Per slot van rekening doet een expert het soms in enkele uren, terwijl jij een paar dagen had staan puzzelen. Zorg ook voor iemand die op de kinderen kan passen wanneer jullie aan de slag gaan.

Geef elkaar de ruimte

Om te voorkomen dat een klusproject eindigt in een echtscheiding, kan je elkaar het best de ruimte geven waar dat nodig is. Zorg voor een goede sfeer in huis, een duidelijke taakverdeling en laat de ander doen waar hij goed in is, dat komt jullie project zeker ten goede!

Maak er echt een fijne plek van

En last but not least: soms kan je beter iets langer doorsparen voor een mooi item dan genoegen nemen met iets dat eigenlijk net niet naar jullie smaak is. Of doorzoeken, bij een tweedehands winkel bijvoorbeeld, tot je die ene prachtige kast vindt waar je dolgelukkig van wordt. Zorg ervoor dat jullie huis en/of tuin echt een verzameling van spullen wordt waar je elke keer weer met een grote glimlach rondkijkt. Dan wordt dit, wat je huis betreft, in elk geval een zomer voor in de boeken!

Veel klusplezier! Heb jij al een goede zomerse klusbroek aangeschaft?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids