Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

DIY Juten Sinterklaaskrans voor aan de deur

Je ziet ze steeds vaker: een gezellige juten Sinterklaaskrans aan de voordeur vol pepernoten of leuke figuurtjes. Maar hoe maak je ze precies? Lees snel verder wat je nodig hebt en hoe je er zelf ook eentje maakt!

Zo maak je een juten Sinterklaaskrans

Benodigde tijd: 30 minuten

Sinterklaaskrans maken met jute en figuurtjes. Je hebt nodig: een krans van stro, rol jute, klemmetjes, lijmpistool, toepasselijke figuren die je op de krans kan plakken. 

 1. Leg de krans en de rol jute voor je neer

  sinterklaas krans maken jute

 2. Pin de jute vast op de krans

  Pin de eerste slag vast, zodat je een goede basis hebt waaruit je kan gaan werken. juten vastpinnen op sinterklaaskrans

 3. Maak een paar nieuwe slagen en pin die ook vast

  sinterklaaskrans maken van juten

 4. Zorg voor een goede verdeling en blijf regelmatig vastpinnen

  Op deze manier bedek je de hele sinterklaaskrans met het juten. juten sinterklaaskrans

 5. Hou een stukje over om de krans mee te kunnen ophangen

  Dit hoeft niet per se, maar liever de mogelijkheid dan dat je erom verlegen zit, natuurlijk. Bovendien is het wel zo praktisch bij de voordeur.  

 6. Leg alle accessoires op je krans neer

  Kijk eerst hoe je de verdeling wil, zodat je alles straks alleen nog maar hoeft vast te plakken. Hiermee voorkom je dat je een foutje maakt dat niet meer goed te herstellen is. juten krans maken sinterklaas

 7. Gebruik het lijmpistool en plak verschillende figuurtjes vast

Zelf maakte ik bovenstaande Sinterklaaskrans tijdens Kreadoe (dé DIY-beurs) in de Jaarbeurs Utrecht, maar je kan dit natuurlijk ook doen tijdens een workshop bij jou in de buurt of gewoon thuis. De afzonderlijke benodigdheden, zoals jute, een lijmpistool en accessoires kan je vaak wel bij een hobbywinkel kopen. Maar je kan ook online hele DIY pakketten bestellen. Dat kost dan rond de € 30,00.

DIY Sinterklaaskrans met pepernoten

Maak je liever een exemplaar met pepernoten? Volg dan de instructies uit dit YouTube filmpje van Lady Lemonade. Die ziet er toch ook geweldig uit?

Hebben jullie een krans aan de deur hangen in de Sinterklaasperiode?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids