Dit worden de leukste sieradentrends voor 2022

De sieraden trends voor 2022 worden in het algemeen gekenmerkt door een hang naar de zeroes – de periode dat veel millennials opgroeiden en Gen Z’ers geboren werden. Waar we ons toen druk maakten om de millennium bug (wat lijkt dat nu onbenullig), zitten we momenteel ook in een onzekere fase. Teruggrijpen op vroegere tijden geeft een fijn gevoel. Dus trek je heupbroeken en buikketting maar weer uit de kast, en lees snel verder wat je komend jaar nog meer kan verwachten.

We kennen het allemaal wel: je wil nieuwe sieraden kopen, maar hebt geen idee wat nu in is en past bij de kleding van nu. Wij verzamelden hieronder vast de leukste sieraden trends voor 2022 voor je! De uiteenlopende stijlen zorgen er in elk geval voor dat er voor iedereen iets bij zit én voor elke gelegenheid. En het leuke is dat je komend jaar verschillende trends met elkaar kan combineren. Dus die minimalistische ringen kunnen prima naast een statementring met opvallende steen.

Groots en meeslepend

Wil je graag opvallen? Dan kan je dit jaar losgaan met je sieraden. Het is dé tegenhanger van de minimalistische trend die je afgelopen jaren juist veel zag. Deze grote sieraden zijn niet te missen en vormen een toffe toevoeging aan je outfit: grote gouden, glimmende (zelfs bijna spiegelende) schakelkettingen of opvallende oorringen.

Y2K 2.0

De sieraden die begin zeroes domineerden komen terug maar in een nieuw jasje: Y2K (2.0). Denk aan kleurrijke kraaltjes, smileys en bloemetjes. Past perfect bij je bodycon jurkje of laag uitgesneden flared jeans 😉 Beetje net als vroeger dus en superleuk als je iets kleurrijks en vrolijks zoekt. Wat ook bij deze trend past, zijn de luxe arm cuffs, vaak gedragen om de bovenarm, maar kan net zo goed om je onderarm bij een mooie witte blouse. En, voor wie durft: ook de buikketting is terug van weggeweest.

Choker, maar dan anders

Waarschijnlijk kan je de chokertrend van 2016 (en 1998) nog wel herinneren: de dunne zwarte kettinkjes die strak om je nek zaten – al dan niet van je dochter. Ze zijn inmiddels terug van weggeweest met een chique upgrade. De choker anno 2022 is gemaakt van bijvoorbeeld parels of zelfs in de Afrikaanse stijl met gouden ringen boven elkaar. Door de veelzijdigheid van dit kettinkje kan je hem bij verschillende gelegenheden aan.

Bloemen

Een andere opvallende stijl die we veel gaan tegenkomen in 2022 is de bloementrend. Ook deze sieraden zijn veelal groot en opvallend, maar dan felgekleurd. Vind je dit iets te heftig? Dan kan je kiezen voor een subtielere variant met lichtere kleuren, zilver of goud. Of wat dat je van een mooie bedel voor aan je ketting of oorbellen? Op die manier kan je deze sieraden makkelijker met je andere accessoires matchen.

Diep in de zee…

Dromen we niet allemaal van een heerlijk zandstrand en een cocktail in onze hand? Deze laatste sieradentrend speelt daar helemaal op in met beachy armbanden van schelpjes, mooie parelchokers of sieraden waarin het zeethema op een andere manier verwerkt is.

Welke trend voor 2022 past het best bij jouw stijl?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

6 gedachten over “Dit worden de leukste sieradentrends voor 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven