Dit kan je doen met oude sieraden

Veel vrouwen bouwen door de jaren heen een aardige verzameling sieraden op. Maar doe je er daadwerkelijk iets mee? Of ligt het maar te verstoffen op een plank? In dit artikel vind je handige opruimtips voor als je oude sieraden. Wie weet is het nog wel iets waard!

Oude sieraden opruimen? Dit kan je ermee doen!

In de verkleedkist

Hoe leuk is het voor de kinderen om die outfit op te leuken met jouw oude sieraden en er net zo uit te zien als mama? Is meteen beter voor het milieu (want: hergebruik van zowel de sieraden als je oude kleding) en eigenlijk ook voor je kind. ‘Gewone’ kleding in de verkleedkist nodigt namelijk uit tot open ended spelen, omdat je kan worden wie je wil. Dat levert dus meteen extra lang speelplezier op.

Kijk of het nog iets waard is

Misschien heb je een paar mooie stukken liggen die eigenlijk prachtig zijn maar helemaal niet (meer) passen bij de stijl die je nu hebt. Je kan dan je sieraden verkopen. Hoeveel je ervoor vraagt? Er zijn twee manieren om dat vast te stellen:

  • Zoek online naar soortgelijke sieraden (of misschien wel identieke) en kijk hoeveel hiervoor gevraagd wordt. Zo krijg je een goede indicatie van het bedrag dat jij zelf zou kunnen vragen.
  • Kijk naar het keurmerk. Sieraden van echt goud of zilver hebben namelijk een inscriptie die je met behulp van een vergrootglas kunt lezen. Op internet vind je de betekenis hiervan waarmee je verder kunt.
  • Laat je sieraden taxeren. Zeker oude sieraden hebben niet altijd een keurmerk, maar kunnen desalniettemin veel geld waard zijn. Hiervoor ga je het best naar een expert in een fysieke winkel. Zo kan je aanwezig zijn bij het taxatiemoment en zie je precies wat ermee gebeurt. Bovendien voorkom je het risico dat je sieraad zoekraakt tijdens de verzending.

Je weet wat het waard is, wat nu?

Stel dat je een horloge hebt en je wil het horloge online verkopen, denk dan ook goed na over de nadelen. Zo krijg je op internet nooit een eerlijke prijs, terwijl dat bij een goudexpert wel het geval is. Als tijdens de taxatie blijkt dat je horloge een bepaald bedrag waard is, brengt de expert er vervolgens een bod op uit. Ga je hierop in? Dan wordt het bod meteen op je rekening gestort en heb je je sieraad voor een eerlijke prijs verkocht.

Weggeven via een kringloop

Misschien heb je weinig gouden of zilveren sieraden en vooral armbandjes die in 2004 leuk waren op het strand van de Algarve, maar tegenwoordig niet meer bij je passen. In dat geval kan je ze ook naar de kringloop brengen. Wie weet kan een andere moeder ze dan toevoegen aan haar verkleedkist 😉

Heb jij veel oude sieraden liggen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Benedek Alpar – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven