Met deze cadeaus maak je iemand altijd blij

Wat kan het toch lastig zijn soms, om een mooi en passend cadeau voor iemand te bedenken. Je wilt graag iets kopen dat de ontvanger ook echt gaat gebruiken, maar daarbij ook weer niet alleen maar praktisch uit de hoek komen. Er zijn genoeg spullen die hartstikke praktisch zijn, maar die niet bepaald een ontzettend enthousiaste reactie zullen ontlokken bij wie een cadeau opent; ooit al eens iemand zien juichen om een afwasborstel? Je wilt dus ook iets geven waar iemand gelukkig van wordt, omdat diegene zich verwend voelt. Maar zoiets verzinnen, dat valt lang niet altijd mee.

Waar wordt de ontvanger blij van?

Om een perfect cadeau te bedenken, is het belangrijk om je zo goed mogelijk in de ontvanger te verplaatsen. Waar zou hij of zij nu echt blij van worden als het tevoorschijn komt bij het uitpakken van het cadeau?

Een cadeau mag best een beetje praktisch zijn, zeker als de ontvanger er expliciet om heeft gevraagd. Belangrijker is echter dat het écht om een cadeau gaat. Iets waar je een ander echt gelukkig mee maakt, verrast zelfs. Iets dat diegene misschien niet zo snel voor zichzelf zou kopen, omdat het niet echt noodzakelijk is, maar wat wel erg fijn is om te ontvangen, en wat ook zeker gebruikt zal worden.

Wat dit dan precies is, dat verschilt natuurlijk per persoon. Heb je te maken met een groot liefhebber van wijn, dan kan een bijzondere fles een perfect cadeau zijn. Dat komt hij of zij vast niet wekelijks voor zichzelf, en kan dus echt als een traktatie worden gezien.

Verwenproducten doen het altijd goed

Iets wat vrijwel iedereen gebruikt, zijn producten voor persoonlijke verzorging. Omdat deze vaak fijn ruiken, zijn ze perfect om cadeau te geven. Denk daarbij dan bijvoorbeeld aan producten van Rituals. Producten als douchefoams, die altijd wel van pas komen, maar dan in een wat luxere uitvoering dan de meeste mensen voor zichzelf zullen kopen.

Ook een parfum kopen kan een goed idee zijn, maar wel eentje waar je even wat tijd voor moet nemen. Tijd om de smaak van de ontvanger op dit gebied goed te leren kennen. Probeer erachter te komen welke geur hij of zij momenteel het meest draagt, en zoek iets dat hier een beetje op lijkt. Is een bepaalde Eau de Parfum van Lancôme bijvoorbeeld favoriet, dan kun je van hetzelfde merk de Eau de Toilette kopen. Deze heeft dezelfde basis, maar een wat lichtere uitvoering. Je laten adviseren over andere geuren die dezelfde geurnoten bevatten kan natuurlijk ook. Let vooral op dat je uiteindelijk een geur koopt die bij de ontvanger past, en er niet alleen maar eentje kiest omdat jij hem lekker vindt.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven