Dessineo Stickerstudio: speelgoed van het jaar 2023 | Review

Zelf stickers maken? Toen ik zag dat Dessineo Stickerstudio van Jumbo de winnaar was van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2023 in de categorie Knutsel & Creatief verbaasde me dat eigenlijk niet. Dit had ik als kind ook superleuk gevonden. Toch was ik benieuwd: hoe werkt het? Zouden de kinderen het net zo leuk vinden? Ik kreeg een exemplaar toegestuurd en besloot deze namens Sint aan de meiden te geven. In deze review laat ik zien hoe het werkt en of het een succes is.

Inhoud van de doos

  • 4 kleuren stiften
  • 24 vellen met afbeeldingen
  • Stickerstudio

Review Dessineo Stickerstudio

Het gebruik van de stickerstudio is eigenlijk vrij eenvoudig. Je kleurt een sticker in, knipt hem uit en rolt hem met de gekleurde kant naar boven door de balkjes. Er komt zo een beetje water vanuit een reservoir op de achterkant, zoals bij een postzegel. Daarna kan je hem als sticker gebruiken – maar dan dus zelf gemaakt.

Het is een compacte, maar stevige studio. Onze dochters zijn 8 en 9 en konden hem zelf bedienen. Waarschijnlijk lukt dat bij jongere kinderen vanaf 6 ook prima. Je hoeft bovendien niet per se de meegeleverde stiften te gebruiken, waardoor je de stickers nog veelzijdiger kan maken.

De dames zijn hier echt enthousiast. Je krijgt best een behoorlijk aantal stickers (200+) meegeleverd met uiteenlopende designs dus het blijft ook op de langere termijn leuk. Helaas kan je geen eigen ontwerp maken, wat ik eigenlijk wel jammer vind. Verder hoop ik dat Jumbo uiteindelijk met navulverpakkingen komt (misschien in thema?) zodat je de stickerstudio na het inkleuren van de meegeleverde stickers ook nog kan gebruiken.

Tip! De kleine stickers blijven soms vast zitten. Online las ik dat je deze zelf met een klein kwastje nat kan maken aan de achterkant. Dan werkt het ook prima.

Algemene informatie

  • Merk Jumbo
  • Geschikt vanaf 4 jaar
  • Prijs € 22,49

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven