De mooiste sieradentrends voor de komende lente

Kijken jullie ook uit naar de lente? Onze dikke winterjassen mogen weer uit, we krijgen weer wat meer te zien – en dus ook onze sieraden. Maar wat zijn nu precies de sieraden trends voor komende lente en wat willen we het liefst dragen? Wij zochten het voor je uit!

Sieraden trends voor de komende lente 2024

Puur natuur

Bloemen waren niet weg te denken van de catwalk en dus straks ook niet meer uit jouw sieraden. Als je de laatste trends een beetje volgt, weet je dat je met die bloemen veel kanten op kan. Mooie, minimalistische oorbellen of juist een statement. Wil je net even iets anders? Ga dan voor klaver sieraden! Passen helemaal bij deze trend, maar dan wel op jouw manier.

Bangles

In de lente 2024 ga je veel armbanden terugzien, oftewel: bangles, zoals de Engelsen ze noemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klassiekere slavenarmband goud, eventueel met ingelegde steentjes? Of misschien wil je juist weleens wat opvallender en kies je liever voor een stoere, opvallende bangle?

Bohemien

Waan jezelf alvast in de zomer met deze heerlijke trend. Bohemien sieraden zijn niet alleen een lust voor het oog, ook kan je vast wegdromen en denken aan je vakantie voor dit jaar. Dus ga ervoor en koop een mooie zilveren ketting met schelpjes en bijzondere hangers! Dan gaat de zon ook hopelijk snel schijnen.

A-symmetrie

Een andere trend waar je aan mee kan doen de komende lente, is deze. Eigenlijk vrij simpel: je draagt in elk oor andere oorbellen. Deze trend is ideaal voor wie niet zo goed kan kiezen. Je kan echt uitpakken. Bijvoorbeeld een statement piece in je ene oor, een minimalistischer sieraad aan de andere kant. Het mag – of moet – zelfs het complete tegenovergestelde zijn dit seizoen. De key is dat je kiest voor sieraden die qua kleur wel op elkaar lijken, zodat het wel matcht, maar toch ook weer niet omdat ze een compleet andere vorm hebben.

Schakelsieraden

Wat de schakelsieraden betreft, is dit een trend die komt en gaat – elke keer in een andere vorm. Dit seizoen kan je meerdere kanten op. Ze mogen echt heel uitgesproken zijn en groot van vorm, maar je kunt ook juist kiezen voor een meer verfijnde look door juist smalle schakels te kiezen. Denk aan een klassieker armbandje of eentje waarbij de schakels worden afgewisseld met gegraveerde plaatjes.

Parels

Misschien had je al meerdere sieraden met parels, komende tijd kan je ze gewoon weer dragen. Parels zijn namelijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In dit geval kunnen ze overal. In je oren, in een mooie ring of zelfs in de vorm van een heupketting. Het belangrijkste is dat de parel gezien mag worden, dus je kan prima gaan voor een grotere en opvallendere variant. En wat dacht je van een parel aan je bedelarmband?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Ayman Alakhas – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven