De leukste tips voor een dagje Amsterdam met kinderen

De hoofdstad is een geweldige plek om te ontdekken met je kinderen. Maar waar ga je dan naartoe? In dit artikel vind je 5 uittips die je helpen nog meer plezier te beleven tijdens een dagje Amsterdam met het hele gezin.

Amsterdam met kinderen? 5 toffe uittips

Boottocht door Amsterdam

Wil je op een heerlijk relaxte manier de hoofdstad leren kennen? Denk dan zeker aan een boottocht door Amsterdam met kinderen – de stad staat immers bekend om de grachtengordel. Een bevlogen gids vertelt je alles dat je wil weten en kan je de best verborgen pareltjes aanwijzen, vaak vergezeld door een fantastisch verhaal. Als je Amsterdam dus wil ontdekken met het hele gezin, is dit zeker een leuke optie waar ze nog lang over zullen napraten.

Winkelen

Onze hoofdstad heeft meer winkels dan welke stad in Nederland dan ook. Dus dat je niet gaat slagen? Uitgesloten! Als je helemaal hebt kunnen bijkomen tijdens de rondvaart is het tijd om op pad te gaan. Naast de Kalverstraat is de Bijenkorf op de Dam de moeite waard om te bezoeken. Misschien niet eens om iets te kopen, maar het historische pand (dat al ruim honderd jaar oud is) is echt prachtig. Het is dus naast het winkelen een belevenis op zich.

Bezoek het museum

In Amsterdam zijn meerdere musea die geweldig zijn om te bezoeken met kinderen. Denk aan NEMO, hét wetenschapsmuseum waar kinderen kunnen leren, experimenteren en ontdekken. Ook Madame Tussauds is natuurlijk geweldig om te zien: op de foto met je idool was nooit eerder zo gemakkelijk. Verder zijn het Vincent van Gogh museum en het Rijks onvergetelijk om te vereren met een bezoekje. Zo bezien kan je er maar beter een heel weekend van maken!

Naar de Amsterdam Arena

Zijn je kinderen dol op voetbal (en geen supporter van een rivaliserende club) dan is de Arena leuk om te bezoeken. Je kan een rondleiding doen, maar ook een kijkje nemen op de tribunes en nagenieten van de meest spraakmakende doelpunten uit de geschiedenis van Ajax. Heb je minder met voetbal? Dan is er in de omgeving nog genoeg te doen. Je kan bijvoorbeeld je dag afsluiten bij Pathé Arena of lekker bijkomen bij één van de vele horecagelegenheden op het plein.

Een dagje Schiphol

Je hoeft niet op reis te gaan om te genieten van een dagje Schiphol. Het panoramaterras is gratis en je hebt hier geweldig zicht op landende en opstijgende vliegtuigen. Zeker als je kinderen dol zijn op alles dat vliegt, is dit een leuke bestemming. Daarbij kom je helemaal in de vakantiesfeer als je hier rondloopt. Toeristen die aankomen met hun koffers, mensen die vertrekken naar tropische bestemmingen – het is echt heel leuk. Ook om te combineren met een halve dag Amsterdam centrum. Ga bijvoorbeeld eerst naar de luchthaven en dan een rondvaart door de grachten doen, waarna je afsluit met een winkelsessie of lekker hapje eten op een terras.

Wat vind jij het leukst om te doen in Amsterdam?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Yasonya – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven