De leukste redenen om een high tea te boeken

High tea’en is inmiddels ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Het is de ideale manier om een gezellig feestje te vieren met dierbaren of collega’s en natuurlijk een hele lekkere! Van scones en sandwiches met zalm tot de heerlijkste kleine zoetigheden – er is altijd wel een reden te verzinnen om een high tea te reserveren, toch? Hieronder vind je in elk geval 5 redenen om gelijk te boeken!

Redenen om een high tea te boeken?

Reünie: vriendinnen van vroeger

Oktober 2022 sprak ik af met onze vriendinnengroep van de middelbare school: negen vrouwen waarvan ik een aantal inmiddels al minimaal vijftien jaar niet meer had gezien. De high tea was hiervoor perfect. Zeker als je zoveel te bespreken hebt, zijn kleine hapjes wel zo handig. Bovendien zit er voor iedereen iets lekkers bij en konden de kinderen aan hun eigen tafel genieten van de ‘deftige’ hapjes. Kortom, het is een leuke én lekkere toevoeging aan je reünie

Babyshower

Zeker als je geen fan bent van babyshower spelletjes, is een babyshower high tea op locatie ideaal. Vind je dat niet fijn of is de zwangere inmiddels minder mobiel? Dan is het ook een optie om een speciale box aan huis te laten bezorgen met daarin allerlei lekkere hapjes: van witte chocolademousse tot blauwe en/of roze macarons.

Moederdag

Wil je je moeder echt even helemaal in het zonnetje zetten en quality time hebben met elkaar? Dan is een high tea daar perfect voor. Misschien op Moederdag zelf (als verrassing nemen jullie haar dan mee), maar op een andere datum kan het natuurlijk ook prima. Heerlijk vooruitzicht toch, jullie moeder en jij met je zus(sen) samen?

Vrijgezellenfeestje

Ben je niet zo van de spannende feestjes waarbij je met een dubieus pak door de straten van een grote stad moet wandelen? Dan is de high tea de ideale optie voor een rustig vrijgezellenfeestje. Gewoon met je beste vriendinnen kletsen, op tijd weer naar huis en niet te veel gedoe. Het is de ideale manier om toch een klein feestje te vieren, zonder dat je meteen te ver uit je comfort zone hoeft.

Afscheid nemen van je werk

Misschien is het tijd voor een nieuwe uitdaging, ga je weer de schoolbanken in of stop je zelfs helemaal (tijdelijk) met werken – als je afscheid neemt op je werk, is een high tea een mooie manier om op een zakelijke manier afscheid te nemen. Daarbij is er meer rust om met iedereen te praten dan tijdens een receptie. Bijkomend voordeel? Door het beperkte aantal plekken kies je automatisch bewuster uit wie mee kunnen aan. Des te gezelliger!

Wat vind jij een goede reden om (weer eens) een high tea te boeken?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Magdanatka – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven