De leukste bingoprijsjes voor op een kinderfeestje

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar wanneer je een kinderfeestje thuis organiseert is een bingo echt heel leuk om te doen. Maar wat moet je eigenlijk in huis halen als je een kinderfeestjesbingo wil doen? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt én de leukste prijsjes om weg te geven.

Bingo op het kinderfeestje

Hoewel we in een behoorlijk digitaal tijdperk leven, blijven sommige dingen onverminderd populair. Iets wat het dan ook nog altijd goed doet op een kinderfeestje is bingo. Het enige dat je nodig hebt is een stel bingokaarten, pennen/stiften en eventueel een echte molen waar de balletjes uit komen rollen. Is toch een bucketlistdingetje, de bingo leiden – ook al is het op het feestje van je eigen kind – dus dan kan je het maar beter meteen goed doen. De prijzen zijn simpel: online vind je superleuk speelgoed voor kleine prijsjes. Zo kan iedereen kans maken op iets tofs.

Waar moeten de bingoprijzen aan voldoen?

  • Let op dat je voldoende prijsjes hebt voor alle kinderen. Zeker op jongere leeftijden is het fijn als iedereen kan winnen.
  • Kies voor cadeautjes die niet te duur zijn, maar wel leuk om te hebben.
  • Varieer een beetje met grotere prijzen (van een paar euro) en kleintjes van onder de 50 cent, zodat ze ook kunnen spelen voor een ‘hoofdprijs’

Verdere tips als je wil bingo’en op het kinderfeestje

Laat de bingo onderdeel zijn van het kinderfeestje en maak het dan allemaal niet te lang. Een halfuur is prima. Merk je dat ze dan nog steeds enthousiast zijn dan kan je prima doorspelen, maar beginnen ze een beetje onrustig te worden of af te dwalen, dan is het tijd om er een punt achter te zetten en door te gaan naar het volgende onderdeel. Denk aan een speurtocht (even lekker buiten uitwaaien) of ‘ouderwets’ cake versieren.

De prijsjes kan je uitstallen op tafel. Wanneer een van de kinderen bingo heeft, mogen ze de kaart geven en iets leuks komen uitzoeken. Je kan daarbij kiezen voor een volle kaart, maar natuurlijk ook voor een enkele rij. Dat laatste is fijn voor jongere kinderen die minder lang hun aandacht bij het spel kunnen houden.

Leuke bingoprijsjes voor een fijne prijs

10-kleurenpen

Maar, eerlijk is eerlijk: eigenlijk zijn natuurlijk alle pennen die afwijken van de degelijke blauwe Bic leuk voor kinderen: gekleurde pennen, een glitterpen, een 10-kleurenpen of zo’n balpen met een fluffy bal bovenop.

Buigbaar potlood

Buigbare potloden zijn vrij lang (19 centimeter) en volledig buigbaar. Je kan er zelfs een knoop in leggen. Met een gum aan de achterkant, een vrolijk kleurtje van buiten en een grijzen potloodstift kunnen ze ook nog eens mee naar school.

Houten hersenkraker

Iets dat veel kinderen leuk vinden, met name vanaf groep 3-4, is een houten puzzel die ze moeten oplossen. Vaak zijn dit blokjes die je op één manier in elkaar kan zetten om er een kubus of andere vorm van kunt bouwen en daar kunnen ze best even zoet mee zijn. Net iets makkelijker dan de rubikskubus, maar zeker niet minder geslaagd. Ook is dit een cadeautje dat ze op een later tijdstip opnieuw oppakken om weer te maken.

Klaparmbanden

Je kent ze waarschijnlijk nog wel uit je jeugd; ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Klaparmbanden kosten nog geen halve euro, dus het zijn de kosten niet, maar kinderen vinden ze fantastisch. Mogen niet ontbreken op de prijzentafel!

Schrijfset in thema

Vaak worden deze als klein pakketje verkocht: potlood, gum en liniaal van eenhoorns of dinosaurussen. Doet het altijd goed!

Stickerboekjes

Iets dat ook een fijn prijsje heeft en een leuke prijs is voor de bingo op je kinderfeestje, is een stickervel of stickerboekje. Thema’s die het altijd goed doen: dieren, ruimte, eenhoorn, piraten en dino’s. Ook kan je hiermee makkelijk iets kiezen dat past bij het thema van je kinderfeestje.

Stuiterballen

Hoewel je bij stuiterballen misschien ook kan denken aan een cadeautje dat je geeft bij het afscheidsmoment (anders is de kans groot dat je nog tijdens de bingo een bende stuiterballen door je huiskamer ziet gaan), blijven ze leuk. Tegenwoordig heb je ze niet alleen in effen kleuren of met een gekleurd marmereffect, maar ook van dino’s of eenhoorns en andere thema’s. Als je dan toch een bepaald overkoepelend thema kiest past dit er natuurlijk wel heel leuk bij!

Ook leuk: maak een prijzenpakket

Je kunt (zoals hierboven genoemd) kleine prijsjes bij de bingo zetten, maar wat ook leuk is: een eigen prijzenpakket maken. Dat kan je dan prima weggeven als hoofdprijs. Denk aan allemaal klein speelgoed in een bepaald overkoepelend thema. Maar iets groters, zoals een bakmix en een schort dat ze zelf kunnen inkleuren met textielmarkers, is ook hartstikke leuk.

Was jij vroeger ook zo dol op bingo tijdens kinderfeestjes?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven