De lekkerste tomatensoep, boordevol groenten

Geen idee wat je vandaag op tafel moet zetten? Of gewoon geen zin om heel lang in de keuken te moeten staan? Met dit recept tover je in een handomdraai een lekkere én gezonde soep op tafel, boordevol groenten die je desgewenst handig kan verstoppen.

Simpele, maar heerlijke tomatensoep

Het fijne aan deze soep is dat je in de basis al genoeg groenten kunt verstoppen én desgewenst nog meer toevoegt. Vinden je kinderen dat momenteel echt helemaal niks? Dan kan je de zak met voorgesneden groenten voor nu nog laten zitten. Je kan deze lekkere tomatensoep natuurlijk eten met gehaktballetjes, maar zonder is hij minstens zo lekker.

Dit heb je nodig

 • Olijfolie
 • 6-8 tomaten
 • Ui
 • Knoflook
 • Eventueel: paprika
 • Zak voorgesneden groenten
 • Groentebouillon
 • Vermicelli, macaroni, pasta of tortelini

Verder:

 • Staafmixer
 • Grote pan

Bereidingswijze

 1. Snipper de ui en pers de knoflook. Kort bakken in de olijfolie.
 2. Snijd de tomaten in vier stukken (en haal het harde kroontje eruit). Deze bak je zo’n tien minuten mee middelhoog vuur. Als je dat lekker vindt, kan je ook een paprika toevoegen.
 3. Pureer de tomaten/ui en voeg bouillon toe, samen met een halve liter water.
 4. Doe de hele zak voorgesneden groenten in je soep, naar smaak een laurierblaadje en wat Italiaanse kruiden en vermicelli (of pasta/tortellini) – net wat je lekker vindt.
 5. Laat de soep een minuut of twintig pruttelen en draai dan het gas uit. (Proef wel even of de groenten naar smaak is – knapperig of juist niet voor je het gas uitdraait)

Tip: laat de vorst (of kou) een nachtje over je soep gaan. De volgende dag is hij nog lekkerder!

Als je ’s avonds de soep wil eten, hoef je hem alleen maar even op te warmen en dan te genieten! Lekker met een stokbroodje en kruidenboter, pita kaas, tosti of misschien wel deze heerlijke zelfgemaakte focaccia van Miljuschka.

Wat eet jij het liefst bij je soep?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Anna Puzatykh – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven