Met deze 3 planners begint 2023 goed georganiseerd

Drie compleet verschillende planners die je leven een stukje mooier maken – wij zetten ze voor je op een rijtje, zodat jij ook goed georganiseerd begint aan 2023. Welke kan jij wel gebruiken? Laat het weten in de reacties.

Eenvoudig leven agenda

Wil je komend jaar gaan werken aan zelfreflectie en persoonlijke groei? Dan is de Eenvoudig Leven agenda ideaal. Hierin krijg je veel ruimte om aan de slag te gaan, maar staan ook maandelijks thema’s ter inspiratie. Daarbij helpt bedenker Nienke je om te werken aan een bepaald doel. Ze geeft je bovendien voorbeelden om de planner in te vullen, wat het heel beeldend maakt.

Wekelijks schrijf je de thema’s op waar je die week mee bezig wil zijn. Bijvoorbeeld: ‘in de tuin werken’, ‘zakelijk’, ‘administratief’ en ‘familie’. Daarnaast krijg je de ruimte om je acties te verwoorden. Misschien moet je zowel de sering snoeien als onkruid wieden; voor je werk een belangrijke vergadering voorbereiden en die ene presentatie in elkaar zetten; de verzekering bellen; langsgaan bij je ouders en helpen klussen bij je zus.

Door alles inzichtelijk te maken én niet te veel van jezelf te eisen, zijn je doelen haalbaarder. Bovendien kan je wekelijks kort evalueren hoe het ging. Was je planning te doen? Wat ging goed en wat kon beter? Welke uitdagingen zaten ertussen en hoe voel je je over de hele week? Verder is er uiteraard ook alle ruimte voor gewone agendapunten, maar al met al is de Eenvoudig Leven agenda echt een heel persoonlijk document.

Homeworktime planner

Dé agenda waardoor je gezin op rolletjes loopt. We kregen onze eerste planner in 2018 voor een samenwerking en hebben (met uitzondering van afgelopen jaar) hem ieder jaar veelvuldig gebruikt. Waarom we hier zo dol op zijn?

  • Je kan wekelijks het weekmenu noteren. Dat scheelt denkwerk én vragen van de rest van je gezin. Bovendien verzon bedenker Sophie voor elke week een suggestie waardoor je ook nog eens wat anders eet dan normaal.
  • In de agenda staan talloze organisatietips – en dat is ideaal voor zo’n beetje alles. Zeker als je dit van nature niet zo komt aanwaaien.
  • Aan kinderen van gescheiden ouders is ook gedacht: in het begin van de agenda staat een schema waarin je kan aangeven wie waar wanneer is.
  • Je kan stickers plakken voor belangrijke afspraken, zoals tandarts, huisarts, verjaardagen, wanneer de kliko wordt opgehaald en nog veel meer. En dan ben ik misschien een beetje een klein kind, maar ik vind stickers plakken stiekem nog steeds leuk!
  • Handig overzicht met behulp van tabbladen, zodat je makkelijk in de maand naar keuze bent.
  • In de agenda zitten bladen waarop je foto’s kunt plakken. Hierdoor heb ik ook een Klikkie abonnement genomen, en hoewel ik die inmiddels in onze vakantiedagboeken plak, vond ik dat echt de uitvinding van de eeuw.

Kortom, het biedt alle overzicht voor het hele gezin. Je kan hem op tafel laten liggen zodat hij voor iedereen toegankelijk is en zodat iedereen erin kan schrijven. Op die manier wordt het ook eigenlijk een compleet document, zeker als je de foto’s toevoegt, dat je kan bewaren.

Purpuz planner

Op zakelijk vlak is de Purpuz Planner een absolute aanrader. Ook deze begon als een samenwerking, maar koop ik inmiddels elk jaar zelf. In de kern is de Purpuz een complete methode die je helpt je doelen te bereiken, maar persoonlijk gebruik ik hem wel iets anders. Zo is het design een tikje saai. Om die reden plak ik hem zelf vol met inspirerende quotes, mooie plaatjes en teksten die me raken – bijvoorbeeld uit Kiind Magazine en Happinez. Op die manier wordt het een mooie, kleurrijke planner waar ik vrolijk van word en mijn inspiratie uit haal.

Verder is het de bedoeling dat je je doelen opdeelt in behapbare stappen. Dat werkt voor mij niet zo heel goed, behalve in het begin van het jaar. In plaats daarvan maak ik dingen voor mezelf visueel: in 2021 wilde ik bijvoorbeeld een flinke omzet draaien en dat doel behaalde ik niet alleen, ik ging er met 50% overheen. Dus daar is de Purpuz fantastisch voor. Je hebt alle ruimte om er iets eigens van te maken, de dagen bieden zowel doordeweeks als in het weekend veel schrijfruimte – iets wat ik nodig heb – en je kan overal aantekeningen en kleine notities krabbelen. Zoveel ruimte heb ik nog nergens anders gevonden en is voor mij echt nodig.

Jouw agenda bestellen?

Welke planner is jouw favoriet voor 2023?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

©Pra Chid – Shutterstock

We ontvingen de Eenvoudig Leven agenda. Beide andere planners zijn zelf gekocht.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Een gedachte over “Met deze 3 planners begint 2023 goed georganiseerd”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven