De belangrijkste voordelen van een lensabonnement

Als lensdrager weet je waarschijnlijk als geen ander hoe vervelend het kan zijn als je aan het eind van de dag droge ogen krijgt of wanneer je lenzenvloeistof op is op een onhandig tijdstip. Dat soort dingen kan je gedeeltelijk voorkomen door te kiezen voor dag- of maandlenzen. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een lensabonnement? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Voordelen van een lensabonnement

Altijd de juiste lenzen in huis

Met een goed lensabonnement heb je altijd de juiste lenzen op jouw sterkte. Je hoeft er de deur niet eens voor uit, want ze worden gewoon bij je thuis bezorgd. Dit is zoveel makkelijker dan elke maand langs de opticien rijden en een stuk sneller. Online vind je verschillende mogelijkheden voor lenzen; zo vind je altijd goede lenzen die op jouw wensen aansluiten.

Altijd scherp zicht

Zeker wanneer je regelmatig onderweg bent, is scherp zicht enorm belangrijk. Je verzekert je hiervan door kwalitatief goede lenzen te kiezen die je regelmatig vervangt, zoals maandlenzen of zelfs daglenzen. Goede zuurstofdoorlatende lenzen zijn bijvoorbeeld de lenzen van Biofinity. Deze maken gebruik van een exclusieve techniek waardoor je ogen kunnen blijven ‘ademen’. Dit houdt in de praktijk in dat je ogen minder snel droog worden en dat verhoogt het draagcomfort.

Tijdige vervanging van je lenzen

Als je nog harde lenzen draagt of gewone zachte lenzen hebt, moeten die met enige regelmaat worden vervangen. Gelukkig is dat met de abonnementen van tegenwoordig niet langer nodig. Doordat je op tijd een nieuw pakket lenzen thuis krijgt, hoef je hier zelfs niet meer over na te denken. De nieuwe lenzen staan gewoon al klaar. Het enige dat je hoeft te doen is het postpakketje aan te nemen.

Ook handig als je kinderen hebt. Hun ogen zijn nog in de groei dus de sterkte verandert vaker dan op volwassen leeftijd. In dit artikel lees je vanaf welke leeftijd je kind lenzen kan dragen en waar je dan op moet letten.

Duidelijke kosten

Vaak betaal je een vast bedrag per maand of drie maanden, waardoor je hier makkelijk voor kunt sparen of het kunt opnemen in je overzicht met vaste lasten. Geen verborgen kosten of gekke voorwaarden – met een lensabonnement weet je precies waar je aan toe bent. En dat is wel zo prettig!

Nooit zonder lenzenvloeistof

Nog een laatste voordeel dat alle lensdragers vast kunnen beamen: je zit nooit meer zonder lenzenvloeistof, wan die wordt gewoon meegeleverd. Niks is immers zo vervelend als je op zaterdagavond je lenzen uitdoet en je de volgende dag nog kilometers moet rijden om een flesje vloeistof te halen, omdat je vergeten was nieuwe te kopen. Dat hoeft dus niet meer als je een abonnement neemt. Alles is in huis.

Belangrijk om te weten als je een lensabonnement aangaat

Om te zorgen dat je lenzen altijd passen bij de huidige scherpte van je ogen is het belangrijk dat je regelmatig op controle gaat bij je opticien of optometrist. Zo weet je zeker dat je het juiste lensabonnement kiest. Heb je bovendien een specifieke afwijking, zoals een cilinder, of draag je multifocale lenzen, let hier dan specifiek op. Laat je bij twijfel bovendien adviseren over de juiste lenzen voor je lensabonnement.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Pixel-Shot – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven