Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

9 momenten waarop 24 uur per dag niet genoeg is

Als ouders zou je soms toch wel meer dan 24 uur in je dag willen hebben? Ik zette mijn 9 momenten op een rijtje en ben heel benieuwd naar die van jullie!

Waar blijft de tijd?

Ken je dat moment? Dat je aan het eind van een lange dag neerploft op de bank en eigenlijk het liefst in slaap zou vallen? Tijd voor jezelf is er soms gewoon bijna niet. Sterker nog, je zou wel wat extra uren op een dag willen hebben…

Op deze 9 momenten zou ik wel wat extra tijd kunnen gebruiken!

Wanneer je puber gezellig blijft hangen

Uitgeblust hang je op de bank. Even tijd voor jezelf. Maar er komt een moment waarop je zoon of dochter besluit het best gezellig te vinden, zo tussen papa en mama op de bank. Ondertussen krijg je commentaar op je programmakeuze, kaant je puber intussen ‘jouw’ zak chips leeg en zie je die soms zo gewenste me-time minuut voor minuut verdwijnen. En begrijp me niet verkeerd, het is ook hartstikke gezellig. Maar ineens snap je ook al die ouders van veertig tot vijftig die ’s avonds gaan wandelen 😉

Na een dag tussen de peuterpubers

Het begint ‘s ochtends vroeg al, als je peuter luid gillend besluit vanaf nu geen shirt met korte mouwen aan te willen. Daarna volgen nog ontelbaar veel onnodige discussies en aan het einde van de dag kan je niet meer. Je oren tuiten na, je zelfbeheersing ligt bij het oud vuil en je bent doodop. Bijkomen en ontspannen? Ho maar! Je bent zo chagrijnig dat tegen de tijd dat je weer een beetje aanspreekbaar bent, de klok aanwijst dat het bedtijd is.

Als je alles wil doen én zoekt naar balans

Opvoeden, relatie, huishouden, werken, bloggen, vriendschappen onderhouden, je uiterlijk verzorgen, … Als ik alles evenredig goed probeer te doen, val ik morgen om van de stress. Het lukt me niet. Om die ambitie echt te doen slagen, zou iedere dag meer tijd nodig hebben. Het liefst minimaal 24 uur.

Wanneer je heel erg geniet van de kinderen

In het najaar, wanneer de zon de hemel roze-paars verlicht en de kinderen na een lange dag moe naast je zitten en luisteren naar hun verhaaltjes, voel je twee kleine handjes om je heen. ‘Ik hou van jou, mama,’ zegt ze. Kon je ooit meer van iemand houden? Die momenten zouden eeuwig mogen duren!

Om alles te kunnen lezen en kijken wat op je lijstje staat

Bingewatchen is mijn sluimerende hobby sinds de zwangerschap. En dat zou ik ook heel graag doen. Maar het gaat zoals het gaat. Ik doe tegenwoordig gemiddeld zo’n drie maanden over het aantal afleveringen die ik vroeger op een goede zondag in één keer zou hebben gezien. Wat lezen betreft… Op mijn nachtkastje ligt een stapel met zes boeken. Ik heb vooralsnog alleen de kaft nog maar kunnen bekijken.

Tijdens gebroken nachten

Eerst huilt je baby omdat ze honger heeft. Dan ontwaakt je dreumes en heeft papa of mama nú nodig. Vervolgens stormt je oudste dochter de slaapkamer in, omdat ze denkt dat het ochtend is en dan gaat je wekker af. Na zo’n nacht zou je willen dat je dag veel langer duurde, zodat je nog even kon bijkomen.

Als je vanuit huis wil werken

Op de één of andere manier lukt het gewoon niet om alles op tijd af te ronden. Ik typ snel en schrijf mijn artikelen redelijk vlot. Datzelfde geldt voor mijn andere werkzaamheden. En toch zou ik het liefst wat extra uren hebben, zodat ik niet doodop om half 1 mijn bed in rol. Of in slaap val achter de laptop… True story!

Wanneer je van opvang naar werk rent en weer terug

Sommige dagen zouden echt meer uren kunnen gebruiken. Werkende moeders zijn vaak constant aan het rennen: van de opvang naar je werk (met een beetje pech in de file), dan aan het eind van de dag hetzelfde riedeltje maar andersom. En eenmaal thuis gaat alles in sneltreinvaart door: koken, eten, bedritueel en dan misschien zelfs nog iets aan je huishouden doen. Goodbye me-time!

Als je to do list steeds langer wordt

Verschrikkelijk vind ik dat! Afstrepen geeft innerlijke rust, maar zo’n lijst die zichzelf alleen maar lijkt aan te vullen vind ik frustrerend. Het liefst zou ik dan de dag verlengen om het alsnog voor elkaar te boksen.

En nu jullie: op welke momenten zou voor jou de dag meer tijd mogen bevatten?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, travellight – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids