Press "Enter" to skip to content

Creëer je ideale thuiswerkplek in 7 stappen

Hoewel de prognoses gunstig zijn voor een vaccin, is de kans aannemelijk dat we vaker thuiswerken dan voor de coronacrisis. Tijd dus voor een fijne thuiswerkplek. In dit artikel leggen we je uit hoe je die in 7 simpele stappen creëert!

Ideale thuiswerkplek in 7 stappen

Een goed bureau is het halve werk

Op je normale werkplek zit je ongetwijfeld aan een ergonomisch bureau, op een stoel die zowel je rug als armen ondersteunt. Maar thuis? Omdat je, wanneer je kantoorwerk doet, een groot deel van de dag zit, is het belangrijk dat je thuis ook een fijne werkplek creëert. Al blijft het bij een zittend beroep natuurlijk ook handig om regelmatig even te lopen.

Zorg voor goede verlichting

Zeker als je ook in de avonduren werkt, heb je deze winterse dagen goede verlichting nodig. Denk aan energiezuinige (en dus milieuvriendelijke) led tl verlichting. Deze gaat minstens 30.000 branduren mee, dus je kan even vooruit! Bovendien is goede verlichting op je werkplek beter voor je gezondheid: je bent dan minder vaak ziek en beter gehumeurd. De moeite waard dus om in te investeren.

Afgesloten ruimte

Het nadeel van samen werken aan de eettafel is dat je je gemakkelijk kunt gaan ergeren. Denk aan luid tikken op het toetsenbord, telefoongesprekken die net iets te hard zijn of de neiging om continu met elkaar te praten. Niet altijd een opkikker voor je relatie! Probeer daarom voor in elk geval één van de twee een afgesloten ruimte om te toveren tot thuiswerkplek. Beter voor je relatie en beter voor je stressniveau.

Inspireer jezelf

Succesvolle mensen weten als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf te inspireren op je werkplek. Nu zal het waarschijnlijk voor jou niet haalbaar zijn om je kantoor te verhuizen naar de Malediven, maar een mooi bord ophangen boven je bureau met toffe afbeeldingen en motiverende quotes wel! Of het nu nostalgische foto’s zijn van de vrijmibo of zakelijke doelen voor jezelf – kies iets dat voor jou werkt!

Vul de kantoorruimte met fijne planten

Ben je geen goede plantenmoeder? Dan is dit overzicht met onderhoudsvriendelijke kamerplanten iets voor jou. Groen is namelijk een rustgever in je kantoor en bovendien goed voor je gezondheid. Daarbij kan je tegenwoordig makkelijk allerlei apps downloaden die je helpen herinneren wanneer je water moet geven.

Geen snoep!

Althans, tenzij je stofwisseling sneller is dan het geluid – thuiswerken is meestal niet goed voor je gewicht. De verleiding is groter om ‘even’ iets te snacken tussendoor. Omdat er geen sociale controle is, omdat het er nu eenmaal ligt of omdat je gewoon trek hebt – wat de reden ook is, voorkom dat je daadwerkelijk de dag doorbrengt met je laptop en een grote zak kruidnootjes naast je.

Houd een strikt schema aan

Hoewel dat niet zozeer direct met je thuiswerkplek zelf te maken heeft, is het wel belangrijk. Wanneer je namelijk zo’n fijn kantoor creëert met de tips hierboven, bestaat de kans dat je er niet meer weg wil. Voor je het weet, besteed je veel te veel tijd aan je werk. Dus als je normaal gesproken om stipt 17.00 uur het kantoorpand verliet waar je werkte, sluit dan nu ook om die tijd de deur achter je. En geniet van het feit dat je niet in de file hoeft, maar gewoon naar beneden kan lopen! Als dat niet ideaal is…

Hoe ziet jouw ideale thuiswerkplek eruit?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Afbeelding, DimaBerlin – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

One Comment

  1. Frederique Frederique 28/11/2020

    Ik heb een fijne werkplek voor mezelf gecreëerd. Ik werk dan ook al jaren thuis dus weet inmiddels wel wat voor mij prettig werkt en wat niet. Alleen oeps, dat snacken doe ik niet helemaal goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids