Christmas Spirit Giveaway 2017 en 2018

Met de kerstgedachte in ons achterhoofd besloten we met een groepje bloggers in 2017 en 2018 een Christmas Spirit Giveaway te organiseren. Geen standaard winactie waarbij iedereen kans maakt, maar een samengesteld pakket, speciaal voor iemand die het nodig heeft.

Wat houdt de Christmas Spirit Giveaway in?

Als blogger ontvang je regelmatig producten. Soms speelgoed, een andere keer verzorgingsproducten en dan weer iets voor de babykamer. Van alles wat dus. Zoals je waarschijnlijk wel zal begrijpen, kunnen we moeilijk alles aan onze eigen kinderen geven. In tegendeel, Ro en ik proberen hen juist bij te brengen dat je niet alles kunt krijgen. En dus hebben we ook hier een spulletjes staan die we niet direct (kunnen) gebruiken. Producten die een ander hopelijk juist heel blij zullen maken.

Alle deelnemende bloggers zitten in eenzelfde positie. Om anderen te kunnen helpen, stellen we dan ook een speciaal pakket samen. Bij de één zullen hier vooral producten in zitten voor mama, een ander richt zich meer op pasgeboren baby’tjes. In mijn giveaway probeer ik een combinatie te maken voor moeder en kind(eren). Het hangt ook een beetje van de betreffende gezinssituatie af, ik kan nog e.e.a. aanpassen. Meer kan ik er nog niet over vertellen, want het moet een echte verrassing blijven. Het is in elk geval met liefde samengesteld.

Wie doen mee aan de Christmas Spirit Giveaway?

Editie 2017

Editie 2018

Waarom organiseerden we deze speciale giveaway?

Voor mij is Kerstmis een heerlijke tijd: samenkomen met mijn liefdevolle familie, uitgebreid koken en elkaar verwennen met de fijnste cadeaus. Dat is echter niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Terwijl ik lachend het kroontje uit mijn Christmas cracker trek en scheef op mijn hoofd plant, huilt een ander van binnen omdat hij of zij een dierbare mist. Of omdat er dit jaar geen geld is voor mooie cadeaus. Misschien niet eens voor lekkere boodschappen. Dat voelt scheef. Dat is scheef. En hoewel ik het leed van de wereld niet op mijn schouders kan nemen en helaas ook niet alles kan oplossen, is er iets dat ik wél kan doen: een cadeau geven aan iemand die het nodig heeft. Want iedereen verdient toch een onvergetelijke kerst?

Wie kreeg het pakket in 2017?

Steuntje in de rug voor wie dat nodig heeft

Toen bij een paar bloggers het idee ontstond een bijzondere giveaway te organiseren in de kerstgedachte, wilde ik graag meedoen. Weliswaar heb ik lang niet zoveel spulletjes (meer) liggen als de meeste andere deelnemers, maar genoeg om iets moois samen te stellen. Ik vond het een fijn idee om op een positieve manier bij te dragen aan een ander. Soms is zo’n pakket exact wat je nodig hebt om een cyclus van ellende te doorbreken.

Wie kies je?

Onbevangen ging ik de Christmas Spirit Giveaway in, benieuwd naar de reacties. Ik besloot alles anoniem te houden, zodat mensen vrijuit hun verhaal konden delen. Wat me echter heel erg aangreep waren de verhalen, meer nog dan ik vooraf kon bedenken. Zonder in details te treden, ik voelde zoveel compassie voor gezinnen die dierbaren verloren, vrouwen die in hun eentje het gezin dragen of zich op een andere manier door een hele zware tijd heen slepen.

Het bezorgde me, onverwachts, ook een beetje een rotgevoel. Hoe kon ik ooit denken dat ik daar een keuze in kon maken? Het voelde onmogelijk; ik zou het liefst iedereen helpen. Gelukkig waren er een aantal overlappende deelnemers die via één van de anderen een pakket kregen, waardoor het groepje overgebleven deelnemers aanzienlijk kleiner werd.

Haar verhaal kwam zo dichtbij

Uiteindelijk viel mijn keus op het berichtje van Pascal, een vrouw die meedeed voor een goede bekende wiens schrijnende situatie me enorm deed denken aan mezelf, een aantal jaar geleden. Na het lezen van haar verhaal voelde ik meteen dat ik iets wilde doen voor deze persoon en ging eigenlijk onbewust al aan de slag. In dit geval ging het om een moeder met haar zoontje. Het feit dat ik onbewust al bezig was, gaf voor mij de doorslag.

Alleen kwam er wel een kleine uitdaging bij kijken: we hadden op dat moment alleen dochters en de goodies die in mijn voorraad zaten, waren daar ook grotendeels op gericht. Daarom besloot ik rond te vragen in mijn vriendenkring. Het is hartverwarmend hoe vrijgevig en behulpzaam mensen zijn als je hen om hulp vraagt, ook voor een onbekende – zoals in dit geval. Ik kreeg verzorgingsspulletjes, een knuffeltje, ongebruikte sokken, spuugdoekjes en speentjes. Daarvoor bij deze nogmaals mijn grote dank!

Inmiddels weet ik dat het pakket heel goed terecht is gekomen en dat de ontvanger heel blij is. Ik hoop dat ik de winnares echt een kerstgevoel heb kunnen toesturen, ook namens alle lieve mensen die me daarbij hielpen.

Sponsors voor het Christmas Spirit Giveaway pakket 2017

Hoewel het eigenlijk niet de insteek was, besloten twee bedrijven spontaan een bijdrage te leveren aan het pakket: Quapi en Dooky. Hoewel het pakketje van Quapi (kniekousen en een sjaaltje) niet in mijn grotere pakket konden, wat voor een jongetje bedoeld was, hield ik ze apart. Toevallig kreeg ik nog een berichtje van iemand die op Facebook had gelezen over de actie, hij wilde een geliefde in het zonnetje zetten die dat enorm verdiende. Ik besloot daarop een tweede pakketje te maken met hierin de spulletjes van Quapi en nog een aantal dingen die ik had liggen.

Dooky gaf een (gelijknamige) Original Dooky cover die je kindje uit de zon en de wind houdt. Ze wilden hiermee de uiteindelijke winnaar graag een hart onder de riem steken en een goede start geven. Ontzettend fijn, want uit ervaring weten we dat deze cover ontzettend handig is.

Nogmaals grote dank aan beide bedrijven. Ze vormden een bijzonder extraatje op de pakketjes.

Beide giveaways zijn (uiteraard) al verstuurd. Vooralsnog is het aantal reviews fors gedaald; een bewuste keus. Hierdoor is de kans minder groot dat we nog eens meedoen met een Christmas Spirit Giveaway. Momenteel kiezen we voor andere manieren om een maatschappelijke bijdrage te leveren.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven