Chocolonely chocolade-ijs: de hemel op je tong

Chocolonely ijs?

Helaas heeft Chocolonely zelf nog geen roomijs ontwikkeld. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je dit niet zelf kan maken! Onderstaand recept is de hemel op je tong. Niet goed voor de lijn, maar af en toe een bolletje moet best kunnen 😉

Ingrediënten

  • 250 ml. melk (ik gebruikte soyamelk)
  • 2 eetlepels cacao
  • 150 gram basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 3 eidooiers
  • 50 gram chocolade (of op gevoel)
  • Eetlepel vanille essence (of op gevoel)
  • 500 ml. slagroom

Verder nodig

  • Ijsmachine (of cakevorm)
  • Mixer
  • Spatel
  • Steelpan
  • Kommetje
  • Koude kom (halfuur voor gebruik in de koelkast zetten)

Voor het recept zelf ben je een halfuur kwijt. Daarnaast moet het tussendoor 2 uur in de koelkast en na een halfuur draaien in de ijsmachine nog een nachtje in de vriezer.

Bereidingswijze

  1. Zet een steelpan op het vuur en breng de (soya)melk, cacao, suiker en het snufje zout aan de kook.
  2. Scheid de eidooiers van het eiwit en doe deze in een kommetje.
  3. Zodra het mengsel kookt, ongeveer de helft bij de eidooiers voegen – ‘familie maken’ noemt Rudolph dat altijd op 24Kitchen. Roer het even door en gooi het terug in de pan. Het hoeft dan niet meer te koken.
  4. Terwijl je roert, voeg je de chocolade toe aan de pan. Het vuur kan uit, omdat de warmte de chocolade wel doet smelten.
  5. Pak de koude kom uit de koelkast als het helemaal gesmolten is en gooi het chocolademengsel erin. Plaats het nu zo’n 2 uur terug in de koelkast – af en toe doorroeren.
  6. Zet de ijsmachine klaar en voeg de slagroom en vanille essence toe aan je kom. Dit hele mengsel giet je in de machine. Laat hem een halfuur draaien. Voeg eventueel nog kleine stukjes chocolade toe aan het mengsel. Doe dit op het laatst, anders maalt de machine ze heel klein en vind je er weinig meer van terug in je ijs.
  7. Heb je geen ijsmachine? Gebruik dan de mixer en giet het mengsel dan na afloop in een cakevorm.
  8. Na een halfuur draaien zet je de bak (of cakevorm) in de vriezer, laat ongeveer een nachtje staan.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven