Chocoladetaart met zachte, zoete ganache en fruit

Chocoladetaart met ganache en aardbeien

Ben je op zoek naar een lekkere taart voor een verjaardag? Of gewoon om tussendoor te bakken (hoewel het handig is om hem niet helemaal in je eentje te moeten opeten)? Dan is deze chocoladetaart met ganache en een zomerse topping van aardbeien een echte aanrader! Het recept hieronder is geschikt voor ongeveer 20 personen: de taart is nogal machtig. Tip: ook leuk om te bakken met je peuter of kleuter.

Ingrediënten voor de taart

Onderstaand recept is geschikt voor een springvorm met diameter van 26 cm.

 • 400 gram boter
 • 1-2 zakjes vanillesuiker
 • 400 gram basterdsuiker
 • 8 eieren
 • 400 gram gezeefde bloem
 • Cacao (naar smaak)
 • Reep melkchocolade (180 gram)
 • Reep witte chocolade (180 gram)

Bereidingswijze

 1. Eerst klop je de boter heel luchtig met je mixer of keukenmachine. Je ziet vanzelf dat het een soort wittige crème wordt, dan heb je lang genoeg gemixt.
 2. Vervolgens voeg je vanille- en basterdsuiker toe naar smaak
 3. Klop de eieren er één voor één door
 4. Zeef de bloem en cacao boven de beslagkom en mix tot een glad beslag ontstaat (voeg evt. een scheutje melk toe voor de smeuïgheid van het beslag)
 5. Hak de chocola in kleine stukjes (kan met een scherp mes of keukenmachine) en voeg toe aan het beslag. Eventueel kun je een scheutje melk toevoegen of snufje zout, allemaal naar eigen inzicht en smaak.

Je houdt nu mogelijk wat beslag over. Dat kun je gebruiken om cupcakes te bakken of lekker te snoepen.

Ingrediënten voor de chocoladeganache

Let op! Slagroom en melkchocolade moeten in verhouding 1:1,5 zijn.

 • 200 ml slagroom
 • 300 gram melkchocolade
 • Verse aardbeien

Bereidingswijze

Zorg dat de taart afgekoeld is voor je de ganache toevoegt. Vervolgens snij je met een scherp broodmes de taart door in een onderste en bovenste helft, zodat je daar straks ook ganache kunt uitsmeren. Handige tip: maak een kleine verticale inkeping aan de zijkant; dan weet je precies hoe beide helften weer op elkaar moeten.

 1. Breng de slagroom aan de kook, maar blijf roeren (anders ontstaat een vel bovenop)
 2. Snij de chocolade in kleine stukjes
 3. Voeg de hete slagroom aan de chocola en blijf roeren tot het een gladde ‘pasta’ wordt. Laat het wat afkoelen, zodat de ganache iets kan opstijven en het makkelijker uitsmeert. (Voor de liefhebber: proef vooral of het op smaak is! Ideaal om een aardbei in te dopen)
 4. Smeer ganache uit op de onderste taarthelft en leg beide helften op elkaar. Sluit de springvorm en laat bovenop de taart de rest van de ganache uitlopen. Je kunt nu het best de taart in de koelkast zetten voor zo’n anderhalf uur. Daarna even testen of de bovenkant al bijna hard is.
 5. Snij de aardbeien doormidden en leg ze op de bovenkant

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven