Lekker en simpel: Chocolonely chocolademousse

Chocolademousse als dessert

Weet je wat nog veel lekkerder is dan chocolademousse uit de verpakking? Zelfgemaakte. En dan helemaal als je hem maakt met Chocolonely. Het onderstaande recept is echt heel erg makkelijk en kan niet mislukken. Het wordt iets minder stijf dan die van de supermarkt, maar dat mag de pret niet drukken. Een must-try voor elke chocoladeliefhebber!

Ingrediënten

 • 2 repen Chocolonely (melk, 360 gram totaal)
 • Een beker geklopte slagroom (kant en klaar, 500 milliliter)

Verder nodig

 • Pannetje
 • Vuurbestendige kom
 • Beslagkom
 • Spatel

Bereidingswijze

 1. Smelt de chocolade au bain marie: Zet de vuurbestendige kom op een pannetje waarin een laagje water kookt. Ongeveer een vingertop, misschien iets meer. Breek de chocoladereep in stukjes en laat die smelten in de kom. Blijf intussen roeren om er een mooi, egaal chocolademengsel van te maken.
 2. Laat de chocola ‘familie maken’ met de slagroom. Dat doe je door twee eetlepels (kant-en-klare) slagroom in een beslagkom te doen en daar een beetje gesmolten chocolade bij te voegen. Roer het om ze te mengen. Zo houd je het mengsel luchtig, en dat is nu net wat je wil bij chocolademousse.
 3. Voeg dit mengsel bij de rest van de gesmolten chocolade.
 4. Schep de slagroom er rustig doorheen met een spatel. Probeer in geen geval te kloppen of te roeren, want dan blijft het straks vloeibaar. En je wil juist een luchtige mousse. De smaak is dan trouwens nog steeds heerlijk, maar voor het lekkere rustig aan dus.
 5. Laat het mengsel zo’n twee uur opstijven in de koelkast.

Je kan deze chocolademousse zo’n twee dagen bewaren.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven