Lekker lezen: 6 chicklits die je komend jaar kan verwachten

Ons goede voornemen was om dit jaar wat meer te gaan lezen. Maar wat dan? Behalve een berg leuke boeken op de Kobo e-reader verlangen we naar nieuwe chicklits. Voor dit artikel besloten we dan ook de leukste nieuwe romans voor 2022 voor je op een rijtje te zetten. Ontbreekt er iets? Of wil je met ons delen welke zeker in jouw koffer mag? Laat het ons weten in de reacties!

Deze chicklits/romans verschijnen in 2022

Sophie Kinsella – De partycrasher

Stiekem wachten we op een nieuw deel van Shopaholic, maar tot die tijd kunnen we natuurlijk prima overleven met De Partycrasher. Effies ouders gaan uit elkaar, waarna ze vervreemd raakt van haar vader en zijn nieuwe, veel jongere vriendin Krista. Als vervolgens haar ’thuis’ wordt verkocht en haar vader en Krista nog een laatste feest geven, besluit ze in te breken om een verloren schat te zoeken uit haar kindertijd. Maar terwijl ze in haar oude huis loopt, beseft ze dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

De Partycrasher verschijnt op 22 maart 2022

Gillian King – Je moest eens weten

Terwijl Billy’s vriendinnen allemaal beginnen aan het volwassen leven (samenwonen, kinderen en flitsende carrières) blijft zij gevoelsmatig een beetje achter. Hoewel haar directeur Matthew eigenlijk irritant is en haar nog altijd niet bij de juiste voornaam weet te noemen, voelt Billy een aantrekkingskracht die ze niet goed kan duiden. Na een wilde nacht vindt ze hem steeds leuker, maar hij houdt haar op afstand. Ook wil hij niet over zijn verleden praten. Hoe zit dat?

Je moest eens weten verschijnt op 22 maart 2022

Talia Hibbert – De Brown zussen, deel 1 | Zoek het uit, Chloe Brown

In het eerste deel van deze inclusieve serie over de Brown zussen maken we kennis met Chloe: een chronisch zieke computernerd die een bijna-doodervaring heeft gehad. Wanneer ze dat laatste meemaakt, besluit ze dat het roer drastisch om mag. Ze wil leven! Als ze vervolgens haar ogenschijnlijke tegenpool, klusjesman Redford Morgan, ontmoet, denkt hij dat ze weinig overeenkomsten hebben. Toch blijkt dat anders te liggen dan hij in eerste instantie verwacht.

Zoek het uit verschijnt op 29 maart 2022

Jill Mansell – De zomer van je leven

Een heerlijke chicklit die perfect is voor je koffer komende zomer – of gewoon als tussendoortje natuurlijk. Tieners Lachlan en Amber komen terecht in hetzelfde pleeggezin. Ze hebben een geweldige klik samen. En waar Amber heimelijk verliefd wordt op Lachlan, is hij vooral een rokkenjager die weinig trek lijkt te hebben in de liefde. Intussen wordt pleegvader Teddy verliefd op Olga, maar is die wel zo geweldig als ze overkomt?

De zomer van je leven verschijnt op 12 april 2022

Holly Martin – Zussen van Jewel Island 4 | Zonlicht op Chrystal Sands

Voor wie heerlijk wegdroomt bij de serie ‘Zussen van Jewel Sands’ komt dit jaar gelukkig deel vier uit. We gaan weer terug naar het fijne eiland waar drie zussen samen het hotel, de sportschool daaronder en een bijzondere ijssalon runnen. Lyra vindt in dit deel een fijne cottage en verhuist naar het eiland waar ze de knappe Nix ontmoet. Hoewel ze elkaar niet eerder hebben ontmoet, herkent ze hem ergens van. Na een fantastische dag en nacht samen, verdwijnt hij. Maar hem uit haar hoofd krijgen, lukt niet zomaar. Vindt ze hem nog terug?

Zonlicht op Chrystal Sands verschijnt op 12-04-2022

Charlotte de Monchy – Wie waagt, die wint

Lizzie werkt bij Man van Nu – een ‘ordinair lifestyleblad voor mannen’. Intussen woont ze in een uitgeleefde studentenwoning en heeft weinig succes in de liefde. Haar leven komt op zijn kop te staan wanneer ze een grachtenpand erft van haar bejaarde vriendin Celeste, samen met diens kleinzoon Tobias. Helaas is hij vooral geïnteresseerd in de opbrengst van het pand, terwijl Lizzie probeert hem op andere gedachten te krijgen.

Wie waagt die wint verschijnt op 3-05-2022

Welke chicklit ga jij zeker halen komend jaar? En missen er nog boeken? Laat het ons weten, altijd leuk om nieuwe titels te leren kennen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven