Checklist: hoe kies je de beste kinderwagen uit?

Wanneer je in verwachting bent, komt er veel op je af. Op een gegeven moment kan je lekker gaan babyshoppen. Iets dat zeker op je baby uitzetlijst mag, is een kinderwagen. Alleen welke kies je? Welke past bij jullie gezin? In dit artikel vind je vijf handige vragen die je een beetje op weg helpen én handige linkjes met meer informatie. Lees dus snel verder!

De beste kinderwagen van het moment?

In de wondere wereld van babyspullen is het soms moeilijk om de juiste keus te maken. Heb je alles wel daadwerkelijk nodig? Hoe weet je nu of de ene wagen beter is dan de ander? Het kiezen van de beste kinderwagen is best een uitdaging. Zeker omdat het aanbod zo groot is. Daarom vind je in dit artikel wat vragen waarmee je op zoek kunt gaan naar een wagen die bij jullie past.

Zo vind je de beste kinderwagen voor jullie gezin

Hoe groot is je budget?

Voor je op pad gaat, is het slim om kritisch te kijken naar het budget dat je wil besteden aan de kinderwagen. Ons ongevraagde advies? Ga daar niet overheen. Zodra je namelijk op pad gaat om verschillende wagens te testen, zal je merken dat je makkelijk wordt verleid door allerlei extraatjes in de winkel. Waarschijnlijk spullen die je helemaal niet nodig hebt, maar die zo handig lijken. Voor je het weet, geef je het dubbele uit. Probeer dus echt goed na te denken over deze eerste vraag voor je gaat kijken.

Vind je de laatste trends belangrijk?

Dat is zo persoonlijk. De een vindt het belangrijk om een kinderwagen te kopen die voldoet aan de laatste trends. Een ander geeft daar weinig om en wil vooral een grote boodschappenmand. Of misschien zelfs zo’n mooie oude vintage wagen. In het artikel vind je in elk geval meer informatie over de kinderwagen van nu; zo kan je beslissen of je dat in de praktijk wil bekijken of dat het je eigenlijk niet veel uitmaakt.

Ga je voor een basis wagen of wil je allerlei hypermoderne snufjes?

De nieuwste wagens zijn vaak uitgerust met allerlei moderne snufjes. Denk aan ventilatiegaten – wat handig is voor de zomer – of een extra hoge duwstang. Verder hebben veel kinderwagens een handig mechanisme waarmee je hem in een mum van tijd opklapt en compact kan opbergen. Ideaal! Aan de andere kant is een basiswagen ook prima. Je kunt gelukkig online genoeg aanbod vinden van beide types en met elkaar vergelijken, zodat je iets vindt dat bij jullie wensen past.

Hoeveel kinderen wil je ermee vervoeren?

Over het algemeen zal je één kindje willen vervoeren. Maar bij een tweeling of kinderen die weinig verschillen in leeftijd is het handig om te kijken naar een tandemwagen. Ook als je graag snel weer zwanger wil raken en vermoedt dat beide kinderen in dezelfde wagen zullen zitten, kan je er eentje kiezen waarbij nu al optioneel ruimte is voor gezinsuitbreiding. En kies je dan voor een exemplaar waarbij de kinderen achter elkaar zitten of naast elkaar? Beter vooraf over nadenken dan twee verschillende kinderwagens moeten kopen!

Vanaf welke leeftijd wil je hem gebruiken?

Misschien wil je graag in het begin je kindje gaan dragen. In dat geval kan je prima af met een buggy of kinderwagen vanaf zes maanden. Het voordeel van het aanschaffen van een draagdoek voor de beginperiode is dat het jullie onderlinge band versterkt. Daarnaast is het gewoon heerlijk om zo’n klein kacheltje tegen je aan te hebben liggen. Een beetje alsof je continu aan het knuffelen bent.

Vind je dit echter geen fijn idee of heb je veel last van je gewrichten, waardoor het gewicht van een baby te zwaar voor je is, dan is het slim om te gaan voor een kinderwagen met wieg.

Welke kinderwagen hebben jullie gekozen of gaan jullie kopen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven