kip cajun wraps recept

Wat eten we? Kip cajun wraps met ijsbergsla

Vind jij het ook zo lastig om te bedenken wat je nu weer moet eten? In deze nieuwe serie deel ik wekelijks een eenvoudig gerecht dat je kunt aanpassen aan jullie smaak en/of eetpatroon en waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk!

Kip cajun wraps: comfort food, maar dan iets gezonder

Een van de favoriete gerechten van onze zoon zijn toch wel de kip cajun wraps. Makkelijk, echt comfort food, maar niet heel erg ongezond. Bovendien kan je ze aanvullen met extra groenten. Zeker nu het lente is, past een wrap met frisse ijsbergsla en deze saus perfect bij het weer. Mijn recept is geschikt voor ongeveer drie personen en gebaseerd op dit recept van Brenda Kookt.

Ingrediënten wraps

  • 5-6 wraps
  • 4 stukken kipdijfilet
  • Cajunkruiden (ook makkelijk zelf te maken, zoals je hieronder kunt lezen)
  • Bloem
  • Ei
  • Paneermeel
  • Spekreepjes
  • Pijnboompitten

Eigen cajunkruiden maak je heel simpel zelf door de volgende ingrediënten te mixen:
4 tl. uienpoeder
4 tl. paprikapoeder
4 tl. knoflookpoeder
2 tl. gedroogde oregano
1 tl. peper
1,5 tl. cayennepeper

Ingrediënten saus

  • 1 eetlepels honing
  • 1 kleine eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise

Door elkaar roeren en klaar!

Verder nodig:

  • Crème fraîche
  • Sla (half zakje)
  • Rauwkost

Bereidingswijze

  1. De kipdijfilet die ik gebruik, komt van de Islamitische slager. Ik koop altijd een flinke voorraad, die ik thuis in kleinere zakjes invries. Na het ontdooien was ik de kip, zoals ik geleerd heb van mijn schoonmoeder: ik neem een bak met water, flinke scheut azijn en de sap van een limoen. Hier laat ik de kip een kwartiertje in liggen en daarna spoel ik het af met water en dep ik het droog met keukenpapier.
  2. De kipdijfilet leg ik in zijn geheel neer. Eventueel kan dit ook vervangen worden door kipfilet.
  3. Smeer de cajunkruiden uit over de kip. Strooi daarna wat bloem eroverheen en wrijf dit goed uit. Het ei mag je kloppen met een vork of kluts en daarna uitsmeren. Ik gebruik hier een kwastje voor, maar dit kan je ook doen door de kip door het ei te halen in een schaaltje. Daarna strooi je rijkelijk paneermeel over de kipdij.
  4. Zet de koekenpan op het vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak de kipdijfilet in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin. Wil je controleren of de kip goed is, snijdt de kip door het dikste punt door. Wanneer dit makkelijk gaat, dan is de kip gaar, anders nog even doorbakken.
  5. Bak ondertussen de spekjes en pijnboompitjes in een pan en doe dit in een schaaltje. Maak de honing-mosterdsaus en doe de crème fraiche in een bakje. De sla en komkommer mogen ook klaargemaakt worden en de wraps kunnen opgewarmd worden.
  6. Is de kip klaar? Haal deze dan uit de pan en snijd in reepjes.

De wraps beleggen

  • Smeer de wrap in met crème fraiche
  • Beleg met sla en rauwkost
  • Verdeel stukjes kip hier overheen
  • Giet wat honing-mosterdsaus over het vlees
  • Strooi de spekreepjes en pijnboompitjes over het geheel
  • Vouw de wrap dicht

Wil je variëren?

Er zijn een aantal manieren om dit recept iets aan te passen of zelfs gezonder te maken met de volgende opties:

  • Kies voor (vegetarische) kipstuckjes
  • Vul de wraps aan met groenten als (gebakken) wortel, paprika en maïs
  • Voeg eventueel avocado toe in kleine plakjes
  • Maak honing-mosterdsaus op basis van yoghurt
  • Bak je wraps zelf of vul je zelfgebakken naanbrood met kipdijfilet

Liefs, Merel

Schrijf je nu in voor de wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je me al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Nina Firsova – Shutterstock

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *