Press "Enter" to skip to content

Kip cajun wraps met ijsbergsla en frisse saus

Kip cajun wraps

Dit is toch wel één van de favorieten van onze zoon. Het is weliswaar niet supergezond, maar ook niet heel ongezond. Bovendien kan je hier en daar een en ander aanpassen om er meer groenten in te verwerken. Het is zeker de moeite waard om een keer te proberen. Denk ook aan de kracht van de herhaling: hoe vaker je kind komkommer eet, des te sneller ze het ook gewoon als snack pakken.

Het recept is voor ongeveer 3 personen en gebaseerd op dit originele recept van Brenda Kookt. Wij houden meestal met 2 volwassenen en een peuter nog wel een beetje over. Je kunt ervoor kiezen dit recept te eten met brood (pitabrood of zelfgemaakt brood) of wraps.

Ingrediënten wraps

  • 5-6 wraps
  • 4 stukken kipdijfilet
  • Cajunkruiden (heb je deze niet, dan staat hieronder hoe je je eigen cajunkruiden kunt maken)
  • Bloem
  • Ei
  • Paneermeel
  • Spekreepjes
  • Pijnboompitten

Eigen cajunkruiden

  • 4 tl. uienpoeder
  • 4 tl. paprikapoeder
  • 4 tl. knoflookpoeder
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. peper
  • 1,5 tl. cayennepeper

Ingrediënten saus

  • 1 eetlepels honing
  • 1 kleine eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise

Samenvoegen, roeren en klaar!

Verder nodig:

  • Crème fraîche
  • Sla (half zakje)
  • Komkommer

Bereidingswijze

  1. De kipdijfilet die ik gebruik, komt van de Islamitische slager. Ik koop altijd een flinke voorraad, die ik thuis in kleinere zakjes invries. Na het ontdooien was ik de kip, zoals ik geleerd heb van mijn schoonmoeder: ik neem een bak met water, flinke scheut azijn en de sap van een limoen. Hier laat ik de kip een kwartiertje in liggen en daarna spoel ik het af met water en dep ik het droog met keukenpapier.
  2. De kipdijfilet leg ik in zijn geheel neer. Eventueel kan dit ook vervangen voor kipfilet.
  3. Smeer de cajunkruiden uit over de kip. Strooi daarna meel eroverheen en wrijf dit eroverheen. Het ei mag je kloppen met een vork of kluts en daarna uitsmeren. Ik gebruik hier een kwastje voor, maar dit kan ongetwijfeld ook met je handen of door de kip door het ei te halen in een schaaltje. Daarna strooi je rijkelijk het paneermeel eroverheen.
  4. Zet de koekenpan op het vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak de kipdijfilet in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin. Wil je controleren of de kip goed is, snijdt de kip door het dikste punt door. Wanneer dit makkelijk gaat, dan is de kip gaar, anders nog even in de pan bakken.
  5. Bak ondertussen de spekjes en pijnboompitjes in een pan en doe dit in een schaaltje. Maak de honing-mosterdsaus en doe de crème fraiche in een bakje. De sla en komkommer mogen ook klaargemaakt worden en de wraps kunnen opgewarmd worden.
  6. Is de kip klaar? Haal het uit de pan en snijd het in reepjes.

De wraps beleggen

  • Smeer de wrap in met crème fraiche.
  • Leg een reepje met sla en komkommer in de wrap.
  • Verdeel stukjes kip over dit reepje.
  • Doe de honing-mosterdsaus over het vlees.
  • Strooi de spekreepjes en pijnboompitjes over het geheel.
  • Vouw de wrap dicht.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *