Press "Enter" to skip to content

De perfecte cadeaus voor een peuterjongen

Met de feestdagen op komst kan het handig zijn nu vast te gaan shoppen. Zo verdeel je de kosten een beetje. Daarom besloot ik vast wat tips te geven: want wat zijn nu leuke cadeaus voor peuter jongens?

Inspiratie voor de feestdagen

Mijn zoontje werd afgelopen augustus drie jaar. Nou heeft hij al heel veel, net als veel andere kinderen, maar toch wist ik nog genoeg leuks om te vragen. In dit artikel zet ik mijn beste tips op een rijtje voor cadeaus voor een kind van 2 jaar of ouder!

Cadeautips voor jongens

Boeken

Boeken kunnen altijd, zowel voor jongens als meisjes. Deze staan dan ook eigenlijk altijd bovenaan het verlanglijstje.

Boeken zijn op deze leeftijd zo belangrijk: ze bevorderen leesplezier, leesontwikkeling en woordenschat.

Duplo of BiOBUDDi

Bouwen met Duplo is een groot succes. Vooral op regenachtige dagen wordt er flink gebouwd. Daarnaast mochten we een tijdje geleden BiOBUDDi testen voor De Mamagids. Dit beviel zo goed én is bovendien gemaakt van verantwoorder materiaal, dat deze blokken ook hoog op ons lijstje staan. Je kan hier immers nooit genoeg van hebben.

Knutsel- en tekenspullen

Ik hou zelf heel erg van knutselen en tekenen. Dit deed ik vroeger zelf al en ik vind het heerlijk om nu samen met mijn zoontje te doen. Helaas propt hij alle kleuren klei bij elkaar, waardoor alles viezig bruin is geworden, maar dat mag de pret niet drukken. Ook verfspullen, tekenspullen en een papierschaar is hier in huis een groot succes. Stickers en stempels beginnen langzaam ook toegevoegd te worden aan het assortiment. En wacht dacht je van de Paw Patrol Glow Pad? Genoeg keuze om te geven.

Sportartikelen

Ons zoontje houdt heel erg van voetbal. Voetballen/ballen liggen er genoeg in huis en in de tuin, maar spullen van zijn favoriete voetbalclub zijn altijd een aangename verassing voor hem. Overigens van buitenlandse clubs ook.

Keukenaccessoires

Dat de keuken iets voor vrouwen is, weerleg ik graag met het feit dat de meeste topkoks en master chefs man zijn. Vorig jaar kochten we een keukentje, maar pannen, servies en ‘eten’ zijn natuurlijk altijd welkom. Kan hij weer iets nieuws maken. Daarnaast is een schortje ook handig – kan hij meteen gebruiken als hij me helpt met koken.

Auto’s (of eigenlijk alles op wielen)

Hoewel we allerlei soorten speelgoed aanbieden, zie je bij onze zoon echt een overduidelijke hang naar auto’s en andere voertuigen om mee te spelen. Hij vindt het echt geweldig! Laatst kregen we deze motor en auto van Nikko. Ze maken niet alleen een spectaculair geluid, ook rijden ze zelfstandig. Een groot succes dus!

Gezelschapsspellen en speelgoed

We hebben enkele spellen in huis: Elektro en Memory. Dat pakken we regelmatig (al is het samenspelen met Memory tot nu toe nog niet echt een groot succes geweest, maar gelukkig begint het begrip dat je twee dezelfde kaartjes moet zoeken steeds beter te dalen).

Ik ben nu vooral op zoek naar nieuwe spelletjes die leuk zijn om te spelen met kinderen van drie jaar (en ouder).

Daarnaast is ‘standaard’ speelgoed ook goed: auto’s, graafmachines voor in de zandbak, Toet Toet Auto’s, een werkbank of bijvoorbeeld Hamertje Tik.

Fiets of step

Waar wij bij 1 jaar een loopfietsje gaven, bij 2 jaar een step en iets daarvoor een driewieler, kreeg onze zoon dit jaar een ‘grote’ fiets met zijwieltjes voor zijn verjaardag. Dit zijn altijd handige cadeaus. Iets waar je misschien niet snel aan zou denken, maar wat jongens vaak fantastisch vinden, is een (mini) skateboard!

Budgettip: wil je een fiets kopen? Als je hem online haalt en zelf de laatste onderdelen monteert, scheelt dat meer dan tweederde van het bedrag voor soortgelijke fiets bij een fietsenwinkel in de buurt.

Kleding

Past mooi bij de vier cadeautjesregel. Aangezien kinderen tegenwoordig al veel hebben, blijft kleding altijd handig. Let wel op de smaak en stijl van de ouders als je het voor anderen koopt. Met name met schoenen erg belangrijk, aangezien dit toch vaak een dure aankoop is. Vraag ouders naar de maat en koop eventueel een maat groter. Houdt daarbij wel rekening met het seizoen.

Onze zoon is bijvoorbeeld vrij klein en smal. Wij hebben al meerdere jaren achter elkaar kleding gekregen die hij pas 1 of 2 jaar later aan kan. Geen probleem, alleen zonde van de warme truien die niet gedragen worden, omdat hij binnen een seizoen uit de maat is gegroeid. Zwemkleding, t-shirts, vestjes of broeken zijn het fijnst om te krijgen. Ook een pet zou hier zorgen voor veel enthousiasme.

Reisspullen

Gaat het betreffende kind regelmatig logeren of op vakantie, dan is een toilettas, rugzak (kan ook eventueel voor school) of koffertje geen overbodige luxe. Hier werd lange tijd bij logeren de luiertas gebruikt, maar met oog op onze jongste zoon, heeft hij inmiddels ook behoefte aan een eigen logeertas. Leuk cadeau toch?

Accessoires voor op de kinderkamer

Een leuk schilderij of fotolijst voor aan de muur. Nieuw dekbedovertrek, aangezien veel kinderen rond deze leeftijd veranderen van bed. Bakken of zakken om spullen in op te bergen. Vraag aan de ouders of er ergens behoefte aan is, zodat je kan kopen wat nodig is.

Mijn zoontje speelt daarnaast vaak op de grond. Niet altijd fijn om erbij te gaan zitten. Daarom wil ik ook graag een groter kussen waar we samen op kunnen neerploffen tijdens het spelen.

Belevenis

Een bezoek aan de dierentuin kan op elke leeftijd, net als de Efteling, zwemmen, een museumbezoek (kinderboekenmuseum in Den-Haag, Maritiem Museum in Rotterdam, Nijntje museum in Utrecht, enz) of een grote speeltuin zijn altijd leuk om te geven.

En misschien lijkt dit niet heel logisch met Sinterklaas, maar als Sint een handgeschreven kaart geeft ben je er ook. Zeker als je verder al best veel geeft. Onder de boom is het al een stuk makkelijker (en is het waarschijnlijk ook een stuk leuker, omdat je neefje of zoon weet van wie het cadeau komt)

Bonnen of geld

Wil je graag iets in deze categorie geven voor Sinterklaas? Doe het dan buiten de zak om. Met kerst kan het natuurlijk wel gewoon.

Voor ouders is het een bon of geld altijd welkom én het voorkomt dat hun zoon met een gigantische berg naar huis gaat (waarvan ze vaak maar met de helft spelen). Twijfel je? Kledingbonnen van H&M, Bijenkorf, Zalando en Hema zijn altijd goed. Daarnaast kan je ook een speelgoedbon halen bij Intertoys of een andere speelgoedwinkel, eentje van IKEA en De Nationale Bioscoopbon.

Heb je aanvullingen, laat het me dan weten in de reacties. Wat vind jij nu echt geslaagde cadeaus voor jongens?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Inara Prusakova – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids