Inspiratie: 3 cadeaus voor vrouwen die altijd goed zijn

De feestdagen, gewone verjaardagen – december kan een lastige maand zijn om cadeaus te blijven verzinnen. Ook voor vrouwen. Meestal zijn hun wensen bescheiden of hebben ze eigenlijk alles wat je kunt verzinnen. Daarom zetten wij een paar ideeën op een rijtje waarmee je echt altijd aan kunt komen. Hopelijk doe je hierdoor inspiratie op!

Cadeaus voor vrouwen die altijd goed zijn

Een nieuwe tas en andere accessoires

Eigenlijk kan je als vrouw nooit genoeg tassen hebben. Vaak hebben we voor elke gelegenheid wel een ander exemplaar. Toch is het kopen van een tas erg persoonlijk. Kijk daarom goed naar de stijl van de vrouw voor wie je een nieuwe tas zou willen kopen en haar bezigheden. Een leren schoudertas dames is bijvoorbeeld handig voor een vrouw die veel buitenshuis werkt of studeert. Iemand die dol is op stappen of gewoon sowieso minder spullen bij zich draagt, kan vast een toffe crossbody tas of handtas gebruiken. Een (jonge) student kan vaak een mooie tote bag waarderen. Qua kleur zit je met een neutrale tint of de favoriet van de ontvanger altijd goed.

Een nieuwe herinnering

Als iemand voor haar gevoel alles al heeft, doe dan een ervaring cadeau. Denk aan iets wat jullie samen leuk vinden om te doen of graag eens zouden willen proberen:

  • Een kookcursus
  • Dineren in een bijzonder restaurant
  • Tickets voor een concert van haar favoriete artiest
  • Naar het theater
  • Middagje bioscoop
  • Wandelen door kasteeltuin
  • Ontsnappen uit een escape room
  • Samen uit je comfortzone, zoals een ijsbad nemen, (indoor) skydiven, een vlucht in een helikopter of vliegtuig

Alternatief is een abonnement op parfum, make-up of andere items waardoor je iemand maandelijks verrast. Ook dit is een soort ervaring waar je iemand heel blij mee kunt maken.

Normale cadeaus, maar dan bijzonder

Waar je bescheiden vrouwen toch heel blij mee kunt maken, is wanneer je een cadeau koopt dat heel normaal is en toch bijzonder. Dat behoeft misschien wat meer uitleg.

Door iets normaals (een theelepel) in een zilveren uitvoering te kopen en te laten graveren, zal ze elke keer met net iets meer zorg en liefde haar kopje thee drinken. Het voelt namelijk fijner als je een luxe variant gebruikt van iets dat eigenlijk heel gewoon is. Je geeft iemand daarmee net een beetje meer liefde. Andere ideeën zijn een mooie kop-en-schotel, een extra warm en dik dekentje voor de koude maand, luxe pantoffels, een prachtige gebreide sjaal of wollen sokken. En eigenlijk valt de eerder genoemde tas hier ook een beetje onder. Dit zijn lieve cadeaus waarmee je eigenlijk zegt: ik zie je, ik waardeer je. Precies wat je wil zeggen tegen de ander, toch?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven