Wat koop je voor een baby met Sinterklaas?

De decembermaand komt ineens toch wel dichterbij en het is slim om nu (voor de prijsstijgingen) vast na te denken over wat je wil kopen voor Sinterklaas. Maar wat koop je nu eigenlijk voor een baby? Wij verzamelden de leukste tips voor je!

Kleinere Sinterklaascadeaus voor een baby

Wil je je kindje wel iets leuks geven, maar niet over the top uitpakken? Dan zijn deze bescheiden Sintcadeaus precies wat je wil halen:

nijntje voorleesfeest tips cadeaus baby sinterklaas

Mooie boeken

Het is leuk om je baby voor te lezen uit een mooi boek én bovendien heel goed voor zijn ontwikkeling en woordenschat. Daarbij zijn boeken duurzaam en kunnen ze lang mee. Leuke boeken om te geven:

  • nijntje (verzamel)boek De Nijntje klassiekers worden tegenwoordig uitgegeven in een nieuw jasje. Zo is er het nijntjes voorleesfeest waarin vijf mooie verhalen zijn gebundeld. Of wat dacht je van de XL editie van De tuin van nijntje? Die laatste sluit mooi aan op het thema van de kinderboekenweek dit jaar.
  • Raad eens hoeveel ik van je hou? Dit boek is inmiddels een klassieker. Prachtige illustraties en een heel liefdevol verhaal over twee hazen – perfect om voor te lezen voor het slapen gaan.
  • Dikkie Dik badboekje Met dit schattige setje heeft je kleintje nog meer plezier in bad. Je krijgt namelijk niet alleen een boekje, maar ook een badeendje en Dikkie Dik voor in bad.

Speelgoed voor de motorische ontwikkeling

Voor baby’s is er enorm veel keus op dit gebied. Het beste speelgoed kan je gebruiken op de langere termijn, doordat ze bij elke ontwikkelingsfase weer iets nieuws kunnen of ontdekken. Denk aan een vormenstoof (waarbij ze eerst spelen met de blokken en later ook in de juiste gaatjes leren doen), rammelaars en een knuffelbare activiteitenkubus.

Verzorgingsproducten

Hoewel dit meer cadeaus zijn om iets te kunnen uitpakken, is het natuurlijk nog steeds fijn om te krijgen van Sint. Zeker als je kindje een gevoelige huid heeft en de producten die je gebruikt daardoor automatisch prijziger zijn. Heerlijk toch? Is je voorraadje zeep en shampoo ook meteen weer aangevuld.

Duurdere cadeaus voor je baby van Sinterklaas

Wil je graag iets groters halen voor je kindje (misschien met meerdere familieleden samen)? Dan zijn de volgende tips echte musthaves waar je baby (ook straks als dreumes en peuter) nog veel plezier van kan gaan beleven!

Wobbelboard

Met een Wobbelboard kan je ontzettend veel: erop zitten en schommelen, glijden, eroverheen lopen of gebruiken als onderdeel van een klein circuit. Ook kan je er vanaf leren springen. Aan de andere kant is het ook ideaal om te gebruiken in het spel van je kindje. Misschien is de Wobbel wel een brug waar dieren overheen lopen, de trein onderdoor rijdt of een huisje voor je poppen? Dit speelgoed gaat mee vanaf de babyleeftijd (altijd onder toezicht uiteraard) tot een jaar of drie. Daarna kan je een groter en steviger Wobbelboard kopen.

Wheelybug

Anders dan loopstoeltjes (afgeraden door o.a. de Consumentenbond) kan een loopwagentje als de Wheelybug juist erg leuk zijn voor kinderen. Belangrijk is dat je hier pas mee begint als je kindje stabiel zit, zelf kan staan en langs de meubels of spijlen van zijn box beweegt. Ze kosten tussen de vijfenzeventig euro en vijfentachtig euro, en zijn er in verschillende vormen: een bij, lieveheersbeestje, muis, tijger, egel, koe, hond of een panda. De meeste Wheelybugs zijn van (nep)leer, maar een aantal hebben een lekker zachte ‘vacht’ van pluche.

speelgoed sinterklaas baby pikler driehoek

Pikler driehoek

Met een prijs van ruim tweehonderd euro is dit klimtoestel een behoorlijke uitgave. Toch is het de investering zeker waard. Je kleintje kan op een veilige manier oefenen met klimmen (liever hier dan op de trap), leert zichzelf steeds een beetje verder uitdagen en ontwikkelt op die manier zijn grove motoriek. Verder is het speelgoed erg veelzijdig en geschikt voor verschillende leeftijden.

Baby spa

Hoe heerlijk is het voor je kleintje om een keertje te gaan floaten in een baby spa? Jonge kinderen ontspannen helemaal van een sessie, het is leuk om eens te zien en bovendien heeft het een positief effect op de spijsvertering. Dit is echt een mooie belevenis om samen cadeau te doen namens Sint.

Moet je Sinterklaas vieren met een baby?

Twijfel je of je Sinterklaas moet vieren met je baby? Dan is het volgende de overweging waard: als je oudere nichtjes en neefjes hebt of de familie het traditioneel elk jaar viert, kan je dat natuurlijk prima blijven doen wanneer je kleintje er is. Is hij of zij de enige dan hoeft het niet per se: baby’s krijgen weinig mee van het hele Sinterklaasfeest en cadeaus zullen hen weinig zeggen. Kijk dus goed naar wat bij jullie past en houd in je achterhoofd dat het geen verplichting is als jij het (nu nog) niet wil.

Gaan jullie Sinterklaas vieren met je baby? En wat heb jij gekocht?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Poleijphoto – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven