Buurman & Buurman gaan verhuizen (4+) | Review

Afgelopen zondag bezochten we op uitnodiging de première van Buurman & Buurman gaan verhuizen in het Oude Luxor theater in Rotterdam. Een geweldige show die vooraf en achteraf helemaal in het teken stond van de kinderen: schminken, ballonfiguren en een DJ die kinderhits draaiden. We hebben een heerlijke middag gehad. In deze review van Buurman & Buurman gaan verhuizen lees je wat je kan verwachten, wanneer je de show kunt bezoeken en alle overige relevante informatie. A je to!

Het verhaal en andere informatie

Buurman wil graag verhuizen. Zijn eigen huis is namelijk af en hij vindt het wel weer tijd om lekker te gaan klussen. Dat laat zijn Buurman zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Samen pakken ze alle spullen in en gaan naar het nieuwe huis. Zoals je kan verwachten van de twee onhandige mannen gaat er onderweg natuurlijk van alles fout.

Regie, schrijvers en acteurs

  • Tekst: Jelle Kuiper
  • Liedteksten: Ivo de Wijs
  • Muziek: Erik de Reus
  • Script, regie: Jelle Kuiper
  • Decor: Ascon de Nijs
  • Kostuumontwerp: Joost van Wijmen

Buurman & Buurman worden vertolkt door Polle Vrienten en Rein Mulder.

buurman en buurman gaan verhuizen review

Review Buurman & Buurman gaan verhuizen

Dynamisch theater voor kinderen

Schrijver en regisseur Jelle Kuiper werkte ook deze keer weer samen met Ivo de Wijs om de bekendste doe-het-zelvers van Nederland een grappig en herkenbaar podium te geven. De gesprekken en het gestuntel worden afgewisseld met liedjes en Buurman & Buurman zitten geen moment stil. Als ouder vind ik het fijn wanneer een theaterstuk niet te statisch is. Zeker voor de jonge kinderen is interactie met de sterren van de show heel fijn, dat ze even mogen roepen (zoals je vroeger vaak bij poppenkasten had), dansen of meedoen.

Mijn dochters van 7 en 8 gingen mee naar de première in het Oude Luxor. Ze zijn dol op Buurman & Buurman dus deze show was een schot in de roos. Al merkte ik bij onze achtjarige wel dat ze tegenwoordig iets minder onbevangen meedoet, ze heeft enorm gelachen om de grapjes en haar zusje heeft het grootste deel met een brede grijns gezeten.

De kracht van Buurman & Buurman (dit keer tijdens het verhuizen) zit hem voor mij in het vloeiende samenspel tussen de twee, maar ook de slapstick tussendoor. Vergelijkbaar met twee clowns. De timing is spot on, de interactie met de kinderen verloopt heel leuk en de grapjes zijn tijdloos. Niet alleen de kinderen lagen dubbel, ook veel volwassenen lachten mee.

Aanrader?

Absoluut. Is jouw kind dol op Buurman & Buurman dan mag je Buurman & Buurman gaan verhuizen niet missen! De show duurt een uur en is daarmee perfect voor jongere kinderen vanaf ongeveer vier jaar. De kinderen vonden het ook geweldig en kwamen helemaal blij thuis, dus ze zijn het helemaal met me eens.

Vanaf welke leeftijd is Buurman & Buurman gaan verhuizen geschikt?

Zelf denk ik dat Buurman & Buurman gaan verhuizen geschikt is vanaf een jaar of 3-4 (afhankelijk van hoelang je kind kan stilzitten in een theater en het allemaal niet te spannend vindt, uiteraard). De uiterlijke leeftijd kan ik iets minder makkelijk bepalen, maar ik vermoed zo rond de acht à negen jaar. Dan komt er misschien wat meer schaamte en vinden kinderen het soms ongemakkelijk om nog te roepen naar de acteurs. En juist die onbevangenheid maakt dit soort theater zo leuk. Maar goed, voor de echte Buurman & Buurman fans maakt het allemaal niet uit. Ik ben 39 en ik vond het ook nog steeds leuk!

Wanneer kan je naar Buurman & Buurman gaan verhuizen?

Hier vind je de complete speellijst.

Tot en met 4 juni speelt Buurman & Buurman gaan verhuizen vrijwel ieder weekend in theaters door heel Nederland. De laatste shows zijn vervolgens pas weer in de herfst, op 1 oktober in Theater De Maagd in Bergen op Zoom.

De prijzen variëren van ca. € 20,00 tot € 24,00.

Zijn jouw kinderen ook zo’n fan van Buurman & Buurman?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

2 gedachten over “Buurman & Buurman gaan verhuizen (4+) | Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven