Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

5x lekker buitenspelen in de herfst

Buitenspelen in de herfst is hartstikke gezond voor je kind. Het verhoogt de weerbaarheid, de zuurstof is zuiverder na een goede regenbui en lekker bezig zijn is natuurlijk altijd beter dan stil zitten. Maar wat ga je doen als het zwembad en de trampoline weer opgeborgen zijn? Wij verzamelden 5 manieren om lekker buiten te spelen komende maanden!

5 keer lekker buitenspelen in de herfst

Schoppen door de bladeren

Deze is extra fijn als je kind eigenlijk al de hele dag niet echt in zijn hum is en thuis tegen de muren opvliegt. Door het schoppen in bladerbergen raken ze hun extra energie gemakkelijk kwijt, jij krijgt je kind weer ’terug’. Als je dit in de achtertuin doet, kan je na afloop in een hoekje alle bladeren neerleggen voor de egeltjes of ze in de gft-container doen.

Herfstspeurtocht maken op de skelter

Vind je fietsen door de afgevallen bladeren en op het natte wegdek een beetje spannend? Dan is een skelter een superleuk alternatief. Ook ideaal voor als je een herfstspeurtocht maakt en je kind liever rijdt dan loopt. Met een Berg skelter rally kunnen ze lekker racen door het park of bos, rijden ze na afloop gezellig mee naar huis en blijft het wel allemaal veilig. Intussen kan je een leuke speurtocht doen. Bijvoorbeeld door op bepaalde plekken opdrachten uit te voeren, een herfstbingo te doen en tussendoor lekker te spelen.

Stampen in de plassen

Veel kinderen vinden het heerlijk om vies te worden, maar het mag niet altijd. Een wegdek vol plassen is echter reden genoeg om de laarzen te pakken, oude kleding aan te trekken en een rondje flink te stampen. Extra leuk? Doe gezellig mee en warm thuis weer lekker op met een mok warme chocomel of kopje thee.

Spelen in de modderkeuken

Een modderkeuken of mud pie kitchen kan je heel makkelijk zelf maken met overgebleven planken en gevonden takken. Je vult hem aan met spulletjes van de kringloop waarmee je kind heerlijke zandtaartjes kan bakken: een vergiet, kommetjes, bekers en lepels. De herfst is natuurlijk het ideale seizoen om uren in je buitenkeuken door te brengen: met kastanjes, eikels en bladeren maak je de beste moddersoep!

Bouw samen een hut

Hij hoeft geen dagen te blijven staan, maar is voor kinderen wel hartstikke leuk om te maken. Zeker tegenwoordig, waarbij de meesten toch vooral binnen zitten in de koudere seizoenen. Sprokkel houten takken bij elkaar in de buurt, kijk of je in de schuur nog oude planken hebt of een zeil, zet alles op een stevige manier tegen elkaar en laat de kinderen er lekker in kruipen. Misschien kunnen ze er op een zonnige dag iets lekkers eten? Of ze maken er hun eigen plekje van waar ze een paar weken plezier van hebben!

Wat vinden jouw kinderen het leukst om te doen in de herfst?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Kichigin – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids