Budgettip: zo richt je je huis toch smaakvol in

Een huis kopen of verhuizen in het algemeen is een grote stap voor de meeste mensen. Vooral als je al een familie hebt is het belangrijk dat je een gezellig en warm huis hebt waar je kinderen fijn op kunnen groeien. Een huis is vaak groter dan je denkt als het neerkomt op inrichting. Er moet namelijk niet alleen gedacht worden aan de meubels, maar ook aan kleuren, licht, aankleden met posters en schilderijen en de rest van de inrichting. Om te zorgen dat jij je bezoek kan ontvangen in een mooi en verzorgd huis staan hier de beste budgettips.

Kies een kleurenpalet

Het is belangrijk dat je een vast kleurenpalet aanhoudt bij het inrichten van je huis. Stel dat je een modern zwart-wit huis hebt, dan zou een geel tapijt onder je rode bank niet meer kloppen bij het grote geheel. Ben je echter dol op een tikje onconventionele, kleurrijke stijl met felle muren, misschien zelfs een groen plafond en gekleurde meubels, dan zou dat gele vloerkleed veel beter tot zijn recht komen. Je kleurenpalet geldt voor meubels, maar ook de rest van de omgeving. Denk aan een mooie poster, schilderijen, lampen en tafels/stoelen.

Tip! Je kan altijd een moodboard maken waarbij je de kleuren kan combineren. Zo kan je vooraf al goed zien wat bij elkaar past en wat niet.

Kleed grote lege muren aan

Een grote lege muur is saai om naar te kijken. Dat kan beter! Denk breed: er zijn misschien wel honderden dingen die je leuk vind om te doen of om naar te kijken, waarmee je die muur opleukt. Zo kan een muziekfan die lege muur bekleden met oude vinylplaten, maar zijn er ook echte kunstliefhebbers die een schilderij aanschaffen van 175.000 euro en koopt iemand die dol is op reizen allerlei mooie items in de landen waar hij komt om thuis op te hangen.

Zo kleed je je huis niet alleen aan, maar maak je het ook echt van jezelf. Je stopt namelijk je hart en ziel in het aankleden van je huis en de bezoekers zullen dit merken. Het leuke daaraan is dat je bezoek gelijk een beeld en gevoel krijgt van hoe jij bent.

Zorg voor genoeg groen

Grote planten kunnen zorgen dat een dode en saaie hoek weer helemaal tot leven komt. Het is belangrijk om het huis te vullen met wat groen, zodat er geen dorre sfeer hangt. Het is ook helemaal niet duur om een paar planten aan te schaffen. Bovendien zijn sommige kamerplanten makkelijk in onderhoud, de moeite waard dus om je in te verdiepen.

Je kan er zelf een leuk dagje van maken naar Intratuin. Er zijn namelijk honderden planten om uit te kiezen. Zo kan elk hoekje waar toch iets mist, toch weer tot leven komen. Je kunt meerdere planten bij elkaar combineren door te spelen met hoogte en eventueel kleur.

Zorg voor een praktische inrichting

Een huis is niet alleen beter en mooier ingericht door de dingen die erin staan. Het is uitermate belangrijk hoe ze staan. Je bent vast wel eens een huis ingestapt met de leukste meubels en posters, maar toch klopt er iets niet.

Een praktische inrichting is daarnaast ook een stuk fijner om te wonen. Hoe meer je kan doorkijken hoe groter het huis lijkt. Een praktisch ingericht huis zorgt voor een luxe en ruimtelijk gevoel. Wanneer je de bank met de TV in een kleine kamer zet ben je er snel klaar mee. Multifunctionele meubels kunnen een hoop ruimte besparen voor dat ruimtelijke gevoel.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Photographee.eu – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven