Cheesecake
Ik hou van cheesecake. Of het nu een decemberproof cheesecake met kruidnootjes is of juist eentje met een frisse smaak, kom maar door. En met oreo? Dat vind stiekem de allerlekkerste. Het nadeel is alleen dat deze variant vrij duur wordt als je alle ingrediënten bij een A supermarkt haalt. Daarom zocht ik een lekkere budget variant en die vond ik grotendeels bij Lidl.
Heb je geen tijd of zin om uitgebreid in de keuken te staan? Dan zijn deze mini no bake Oreo cheesecakes ook zeker een aanrader!
Ingrediënten
- Verpakking Neo (180 gram)
- 400 gram Goldessa roomkaas
- 80 gram ongezouten roomboter
- 1 blik gecondenseerde melk (bv. van Friesche Vlag)
- 2 biologische eieren
- 1 theelepel vanillearoma
Verder nodig
- Mengkom
- Klein kommetje
- Bakvorm
- Mixer
Tip! Vet de bodem van je bakvorm goed in met roomboter of knip een vel bakpapier op maat om je cheesecake op te zetten. Zo plakt hij niet aan de bodem.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vermaal de helft van de Neo koekjes voor de bodem. Het makkelijkst is een keukenmachine, maar als je die niet hebt is het ook wel te doen door alles in een zakje te stoppen de koekjes kapot te slaan.
- Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Dit voeg je toe aan de verkruimelde Neo koekjes en roer tot het een plakkerige massa wordt. Dit druk je goed aan op de bodem.
- Vervolgens mix je de roomkaas, gecondenseerde melk, eieren en vanille-aroma met elkaar tot een egale massa.
- De overige koekjes breek je en roer je door de cheesecake basis, je kan eventueel ook nog wat gebruiken om er bovenop te doen.
- Zet de cheesecake een uur in de oven op 180 graden.