Brownie cupcakes
We zijn hier thuis dol op zoete baksels, maar de brownie is toch wel favoriet. Zeker met een bolletje zelfgemaakt vanille-ijs en romige witte chocoladesaus. Of gewoon in de vorm van een cupcake natuurlijk. Dit recept is ook ideaal om met jongere kinderen te maken. En hou je over? Dan kan je dat mooi invriezen voor een ander moment.
Ingrediënten
- 250 gram FunCakes mix voor Amerikaanse brownie (halve zak)
- 125 gram (gesmolten) boter
- Halve reep melkchocolade, in stukjes gehakt
- 2 middelgrote eieren
Verder nodig
- Metalen cupcakevorm
- Mes (om de chocolade mee te snijden) en een snijplank
- Papieren cupcakevormpjes
- Mixer
- Spatel
Bereidingswijze
- Smelt de boter in de magnetron (ongeveer 30-40 seconden op vol vermogen)
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Mix twee eieren en 250 gram van de mix voor brownies met de boter, ongeveer 5 minuten lang op de laagste stand
- Spatel de stukjes chocolade door het beslag
- Vul de cupcakevormpjes (makkelijkste is om daarbij twee eetlepels te gebruiken, vind ik) en zet ze in de oven, ongeveer 25 minuten lang
- Laat afkoelen
Alternatieve toevoegingen voor de stukjes chocola?
Je kan de brownie nog lekkerder maken, naar smaak. Ingrediënten die je vooraf kan meebakken voor net dat beetje extra:
- Banaan
- Kruidnootjes
- Marshmellows
- Oreo
- Walnoot
Na afloop kan je ze eventueel ook nog bestrijken met praliné crème, (chocolade) botercrème of chocoladeglazuur. Of gewoon helemaal all out gaan natuurlijk en serveren met ijs.