Brillen: deze trends wil je in 2024 op je neus

De bril is al een aantal jaar niet meer alleen noodzakelijk om de wereld weer te kunnen zien, tegenwoordig dient hij ook als statement piece en/of verlengstuk van je outfit. De keus voor een nieuw montuur is dus weloverwogen. Welke bril er in 2024 op jouw neus staat? Met dit overzichtsartikel van de laatste trends uit brillenland hopen we je een handje te kunnen helpen.

Welke brillentrends kan je verwachten in 2024?

Seventies

Lange tijd deden hoekige metalen monturen met grote glazen en de vlinderbrillen waarmee Nana Mouskouri groot werd, allemaal denken aan vroeger. Sinds een paar jaar zie je deze echter weer helemaal terug in het straatbeeld en komend jaar houden we dat vast. De brillen voor dames zijn luxe, licht, maar met een modieuze knipoog naar vroeger. Dat kan prima met een gouden of zilveren montuur. Dat sluit natuurlijk ook helemaal aan op de retrotrend die we bijvoorbeeld ook zien op het gebied van interieur, waar oranje en bruin ineens weer mogen. Dol op de sixties en seventies? Dan kan je komend seizoen je lol op!

Y2K

Een ander decennium waar we steeds meer op teruggrijpen, is Y2K: het jaar van de Millenniumbug, de lancering van The Sims en de Nokia 3310. In de jaren 00 droegen we op het gebied van brillen onder meer montuurloze exemplaren, waardoor de bril heel subtiel oogt. Deze staan erg goed bij vrijwel elke gezichtsvorm en zijn wat dat betreft tijdloos. Iets meer gebonden aan deze periode en dus ook meer uitgesproken is het sportievere model met horizontale, rechthoekige glazen. Kijk voor deze modellen vooral ook naar een montuur dat specifiek geschikt is voor jouw gezichtsvorm.

‘Groene’ brillen

Gelukkig zie je ook steeds meer merken ecologisch verantwoorde modellen uitbrengen volgens de trends van nu. Het gaat dan met name om gerecycled materiaal, geproduceerd onder de juiste omstandigheden. Lig dit binnen jouw interesse? Vraag dan bij je brillenspecialist welke merken en modellen je zeker moet hebben als je een duurzame bril zoekt die, met oog op je geweten, toch net even wat lekkerder draagt.

Welke trend voor 2024 vind jij het leukst? Ga je sowieso voor een bril van duurzaam, gerecycled materiaal? Heb je Y2K nog bewust meegemaakt en vind je het heerlijk om even terug te gaan naar die bijzondere tijd? Of ga je voor de echte retrolook met een zilverkleurige pilotenbril of Nana Mouskouri uitstraling? Laat het ons weten in de comments!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©NeonShot – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven