De Boss Baby Familiezaken (2021)

Wie De Boss Baby deel 1 (2017) heeft gezien, kan dit tweede deel eigenlijk niet overslaan. Familiezaken neemt je weer mee terug naar het gezin Templeton waarin een baby opnieuw een bijzondere functie heeft als geheim agent, al liggen de zaken dit keer wel iets anders…

De Boss Baby – Familiezaken

Het verhaal

Zoals in deel 1 komt ook dit keer BabyCorp. terug: een bedrijf waarin baby’s het voor het zeggen hebben. Ted en Tim Templeton zijn inmiddels opgegroeid tot volwassen mannen en elkaar een beetje uit het oog verloren. Tim is nu huisman en kreeg met zijn succesvolle vrouw Carol twee dochters: Tabitha en baby Tina.

De jongste van het stel is als kleine geheim agente ingeschakeld door BabyCorp. om op onderzoek uit te gaan. Het hoofd van de school van haar zus Tabitha, Dr. Erwin Armstrong, lijkt namelijk duistere plannen te hebben. De twee broers zullen het contact moeten herstellen en moeten samenwerken om Dr. Armstrong te ontmaskeren. En dat doen ze op een wel heel bijzondere manier!

Trailer

Cast (NL)

 • Tim Templeton (Buddy Vedder)
 • Ted Templeton (Guido Weijers)
 • Tina Templeton (Elise Schaap)
 • Tabitha Templeton (niet bekend)
 • Carol Templeton (Anna Drijver)
 • Dr. Erwin Armstrong (Hajo Bruins)

Cast (EN)

 • Tim Templeton (James Marsden)
 • Ted Templeton (Alec Baldwin)
 • Tina Templeton (Amy Sedaris)
 • Tabitha Templeton (Ariana Greenblatt)
 • Carol Templeton (Eva Longoria)
 • Dr. Erwin Armstrong (Jeff Goldblum)
De-Boss-Baby_-Familiezaken_ps_1_jpg_sd-low_Copyright-2020-DreamWorks-Animation-LLC-All-Rights-Reserved

Recensie De Boss Baby – Familiezaken (2021) *****

Vermakelijke film, grappig en af en toe spannend

Voor mij persoonlijk was deel 1 al een klein beetje weggezakt. Het is daarom wel prettig dat Familiezaken je af en toe korte flashbacks laat zien van hoe het was en/of het verhaal enigszins uitlegt, waardoor je weer op de hoogte bent. Daarbij is het leuk dat Tim nu opgegroeid is en zelf een gezin met kinderen heeft. We hebben een paar keer flink gelachen en gegriezeld, dus het bevat wat dat betreft alle elementen die een goede kinderfilm hoort te bevatten. Wat ons betreft krijgt De Boss Baby – Familiezaken daarom 5 van de 5 sterren.

Deel 1 van De Boss Baby staat ook op Netflix.

Is deel 2 een aanvulling?

Ik vind zeker dat Familiezaken de moeite waard is om te gaan bekijken. Een tweede deel is niet altijd een toevoeging, maar omdat het verhaal nu gewoon echt anders is, lijken het bijna losstaande films – in de positieve zin van het woord. Waar ik ook erg blij mee ben, is dat de film echt met zijn tijd meegaat en door de toevoeging van het gezin iets meer diversiteit in het verhaal brengt. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat de helden van het verhaal dit keer de meisjes zijn.

Wil je kans maken op vrijkaartjes? Doe dan zeker even mee aan de winactie bij Lisette Schrijft.

Gaan jullie naar De Boss Baby Familiezaken of ben je al geweest? Laat ons weten wat jij van de film vindt!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Een gedachte over “De Boss Baby Familiezaken (2021)”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven