Boekrecensie Romcomnibus: musthave voor je koffer?

9 verschillende romantische zomerverhalen in één omnibus? MG Publishing kreeg het voor elkaar. Vanaf deze maand kan je je eigen exemplaar bestellen. Voor je dat doet, raad ik je aan deze review te lezen zodat je weet wat je kan verwachten én kan lezen hoe je kans maakt op je eigen boek! Doe je mee? Lees dan snel verder!

Wat is de Romcomnibus precies?

De Romcomnibus is een verzameling zomerse verhalen, geschreven door een aantal bekende(re) schrijvers en een vijftal nieuwe auteurs. Die laatsten wonnen de Zonnige Zomer Schrijfwedstrijd, georganiseerd door MG Publishing (de uitgeverij van Martin Gijzemijter):

 • Brenda Broekhart
 • Martin Gijzemijter
 • Danielle van Helden
 • Yvonne Hooge
 • Amber van Huigenbos
 • Lisette Jonkman
 • Susan Muskee
 • Astrid Slootweg
 • Audrey Theunissen

In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, vinden de verhalen lang niet allemaal plaats aan de kust, maar zijn ze zeker zo zomers als je hoopt bij de aanschaf van het boek.

Recensie van de Romcomnibus

Algemeen oordeel over de Romcomnibus

Ieder verhaal heeft zijn eigen sfeer en charme. Dat is natuurlijk logisch als je negen schrijvers bij elkaar zet, maar tegelijkertijd toch belangrijk om te benoemen. Zo beland je van de universiteit in Schotland, maar ga je ook naar Terschelling, Praag en een hip yogafestival. En dat alles vanuit je luie stoel, vanaf een strandbedje of aan de rand van het zwembad – waar je ook zit deze zomermaanden.

De samenstelling van verhalen had bovendien een voordeel. Met het ene verhaal heb je nu eenmaal meer persoonlijke raakvlakken dan het andere, en juist die afwisseling maakt de Romcomnibus een musthave voor in je koffer of achtertuin. Bovendien vond ik het zelf een hele leuke, laagdrempelige manier om nieuwe schrijvers te leren kennen. Zo ga ik zeker op zoek naar meer boeken van Susan Muskee en Astrid Slootweg, om maar twee (voor mij nieuwe) namen te noemen. En van de aanstormende talenten hoop ik ook dat we meer mogen horen.

Mijn drie favoriete verhalen van de omnibus

Amber van Huigenbos neemt je mee naar zomers Schotland. Een beetje in de stijl van Charlotte de Monchy – mogelijk ook vanwege de plek waar het verhaal zich afspeelt, maar ook omdat ze goed schrijft en je meteen meetrekt in haar verhaal. Met een verbroken relatie en een saaie baan in Nederland op zak heb je alle ingrediënten voor een paar fijne hoofdstukken vol nieuwe avonturen. Hopelijk is Amber ook iemand van wie we in de toekomst nog veel meer gaan horen!

Martin Gijzemijter kende ik eigenlijk alleen van naam. De enige man in een boek vol vrouwen, maar zonder dat het opvalt. En dat bedoel ik als compliment. Hij houdt zich kranig staande met een verhaal over Lot, die als consulente voor een datingapp werkt. Zonder te veel van het verhaal prijs te geven (je zal het echt zelf moeten lezen) is het grappig, verfrissend qua schrijfstijl en precies zo feelgood als je hoopt te lezen wanneer je de Romcomnibus openslaat.

Susan Muskee schrijft over een yogafestival. Een heerlijk, hilarisch verhaal waarbij ik een paar keer hardop heb gelachen. En voor de volledigheid: dat doe ik niet vaak bij een boek. Het is gewoon zo beeldend geschreven en, gênant genoeg, een tikje herkenbaar, omdat de rest van mijn gezin me anderhalf jaar geleden meewarig aankeek in mijn vegan fase. Ze vonden me wat doorgeslagen 😉 Een beetje zoals Fieke vindt van Bo.

Algemene informatie

 • Titel: Romcomnibus. 9 zomerse verhalen
 • Auteurs: diverse
 • Aantal blz.: 332
 • Uitgeverij: MG Publishing
 • ISBN: 978 90 903 4810 0

Wil je niet wachten op de uitslag van de onderstaande winactie of heb je niet gewonnen? Dan koop je hier vast je eigen exemplaar!

Winactie: win je eigen Romcomnibus exemplaar

Ik ben niet de enige die de zomer afgelopen dagen in huis mocht halen. Maar liefst drie lezeressen maken nu kans op hun eigen exemplaar van de Romcomnibus. Hoe?

 1. Gebruik een geldige naam en e-mailadres in je reactie onder dit artikel of gebruik je persoonlijke profiel op Instagram/Facebook.
 2. Laat me weten wat er volgens jou niet mag ontbreken in een goede romcom!

Winnaars krijgen na afloop van de actie persoonlijk bericht via social media of hun e-mailadres.

Deze winactie is alleen bestemd voor mijn volgers. Wil je graag meedoen én op de hoogte blijven van de laatste blogs, ons leven en wat er achter de schermen gebeurt, volg me dan zeker op Instagram! Op dit artikel zijn onze voorwaarden van toepassing.

Veel succes!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

7 gedachten over “Boekrecensie Romcomnibus: musthave voor je koffer?

 1. Humor, avontuur en een fijne portie liefde mogen wat mij betreft niet ontbreken!
  Heeeel graag zou ik deze fantastische romcomnibus winnen 🥰 Binnen nu en 2 weken beval ik van ons 2e kindje en hoe fijn is het om in de tijd van wachten, maar ook als de kleine er is, tussendoor even een momentje me-time te kunnen pakken met een goed en fijn boek! 😊

 2. Wat een leuke winactie! Romcoms vind ik het leukst als ze ondanks de clichés (ze leefden nog lang en gelukkig 😁) tegelijkertijd verrassende elementen hebben, als er toch ergens een plottwist in zit. Ben benieuwd naar deze 9 verhalen!

 3. Klinkt goed deze romcomnibus. Een goede romcom voor mij is er een met een lach en een traan en waarmee je meegenomen wordt naar de mooiste of bijzondere plekjes op de wereld.

 4. Wat zeker niet mag ontbreken? Dat is voor mij natuurlijk liefde, en humor. Een van de belangrijkste elementen als je het mij vraagt.

 5. Supersupersuperleuk! Het is dat je van de week de winactie aankondigde anders had ik hem zelf gekocht 🙂
  Maar nu doe ik uiteraard heel graag mee.
  Een chicklit moet humor, passie en een plottwist bevatten voor mij. Daarnaast is het een extra plus als ik het boek niet weg kan leggen en ieder vrij moment benut om te lezen!

 6. De omslag alleen al wil je niet langslopen, dat kan niet anders betekenen dan dat het een goed boek is dat je niet meer aan de kant wilt leggen. Ik zou hem heel graag willen winnen voor de vakantie in Zeeland deze zomer 😌

 7. Klinkt erg leuk, deze romcomnibus.
  De moet humor zitten in een goede chicklit. Verder wil ik me graag in kunnen leven in de hoofdpersoon, deze moet niet al te ver van mezelf afstaan.
  En in een verzameling verhalen mag er ook wel eentje zitten waarbij ik ook lekker kan huilen, soms heb ik dat ook even nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven