Blijdorp met je dreumes: 5 must-do’s in de dierentuin

Zoek je een leuk uitje in regio Zuid-Holland met je dreumes waarvoor je niet te veel geld kwijt wil zijn? Diergaarde Blijdorp is een heerlijke plek om naartoe te gaan, zeker wanneer je een abonnement hebt. In dit artikel delen we de leukste plekken waar zowel jij als je kind blij van wordt.

Diergaarde Blijdorp met een dreumes: de kosten?

Kinderen onder de twee jaar krijgen gratis toegang. Wanneer je een abonnement haalt voor jezelf (dus één volwassene) ben je anno 2023 € 90,00 kwijt (of, als dat beter schikt, € 7,50 per maand). Ga je regelmatig, dan haal je het abonnement er al met vier keer uit. Bovendien krijg je korting op verschillende (dieren- en pret)parken en betaal je voor het parkeren € 6,50. Ticket haal je bij de ingang.

Klik hier voor de actuele prijzen.

De leukste plekken in Blijdorp met je dreumes

Oceanium

Slim bedacht van Blijdorp! Oceanium is een prachtige onderwaterwereld die, op de zeeleeuwen na, volledig overdekt is en ligt direct naast de ingang. Zeker met een dreumes is het prettig als je niet al te veel hoeft te wandelen, vooral nu het treintje niet meer rijdt dat je voorheen (overdekt) richting de oorspronkelijke ingang van Blijdorp bracht. Als het daarnaast ook nog eens regent of waait, kan je hier prima een heel bezoek lang vertoeven met je kleintje. In het aquarium is van alles te zien, net als bij de pinguïns.

Ijsberen

Wil je niet te ver lopen, maar is het goed weer? Dan zijn de ijsberen altijd leuk. Als het zonnetje schijnt, zie je ze over de kant lopen, ze duiken onderwater of spelen met een bal. Op bepaalde tijden kun je ook komen kijken naar het voederen. Je moet alleen niet bang zijn voor vogels: er komen vaak ook allerlei vogels op af uit de omgeving, zoals de ooievaars.

Gorilla’s

Misschien heeft je dreumes er zin in vandaag en wil jij weleens ergens anders naartoe? Dan is het apenverblijf een aanrader (binnen). Je kan op een bankje plaatsnemen, zien hoe de apen lekker met elkaar spelen en welke apenstreken de kleintjes uithalen. Hoewel Bokito helaas onverwachts is overleden aan hartfalen op 4 april 2023, zijn ook de andere gorilla’s behoorlijk imposante en leuke dieren om te zien.

Olifanten

In het Aziatische gedeelte (vanaf Oceanium onder de trein door en dan linksaf) ligt ook het olifantenverblijf. Begin oktober 2022 is er een olifantenkalfje geboren en dat is nog altijd geweldig om te zien. Van 10.00-15.00 uur staan de olifanten buiten, daarna kan je binnen kijken naar deze prachtige, grote dieren. Verder is het leuk om het voedermoment te volgen met je dreumes. Zeker als je je kleintje in de draagzak zet, kan je een rustig(er) plekje opzoeken langs de zijkant.

Indoor speeltuin Rivièrahal

Waar de buitenspeeltuin op sommige plekken vrij hoog is, is de indoor speeltuin van de Rivièrahal een leuke plek om naartoe te gaan. Zeker als je dreumes zijn middagdutje overslaat, kan het helpen om je kindje nog even flink moe te laten worden van het spelen voor een slaapje in de auto. Bij de speeltuin zijn ook plekken om te zitten voor een hapje of drankje.

Wat je verder moet weten over Blijdorp

Diergaarde Blijdorp
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam

Historische ingang
Van Aerssenlaan 49
3039 KE Rotterdam

Blijdorp is dagelijks geopend van 09.00-17.00 uur.

Een entreekaartje kost zonder abonnement € 27,00 voor volwassenen (€ 25,00 online) en € 22,00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar (€ 20,00 online). Parkeren kost € 9,50 (met een abonnement € 6,00) op de parkeerplek bij de hoofdingang, naast Van der Valk Rotterdam – Blijdorp. De tickets zijn zowel online aan te schaffen, als aan de poort of bij één van de automaten.

Budgettip! Met de Rotterdampas betaal je eenmalig € 5,00 of krijg je 50% korting op je abonnement. Je kan deze pas ook kopen als je niet in Rotterdam of omringende gemeenten woont voor € 65,00 totaal. Hiermee krijg je korting op allerlei leuke uitjes, workshops en voor de toegang tot musea en andere activiteiten. Zo ook Blijdorp. De moeite waard als je Rotterdam eens wat beter wil leren kennen.

Overige tips voor een dagje Blijdorp met je dreumes

Behalve de bovengenoemde leuke plekken, is het ook goed om met bepaalde zaken rekening te houden als je naar Blijdorp gaat met je dreumes.

  • Houd de website in de gaten en selecteer de dag waarop je naar de diergaarde wil gaan. Online vind je een indicatie van de drukte, waardoor je hier een beetje op kunt inspelen. Zeker in het geval van schoolreisjes op een regenachtige dag: het is voor de meeste kinderen toch prettiger om naar de dierentuin te gaan als het Oceanium geen kakofonie van gillende kinderen is.
  • Neem een draagzak mee. Sommige stukjes zijn minder goed begaanbaar met een kinderwagen, terwijl het juist leuk is ze te ontdekken met je kindje.
  • Let op de meeuwen die in en rond Blijdorp vliegen. De vogels kennen weinig angst waar het mensen betreft en zijn brutaal genoeg om een stukje brood uit de handen van je kind te pikken.

Hoewel je dreumes misschien geen uren wil rondlopen in Blijdorp, is er genoeg te beleven. De leukste dieren zijn toch vaak de meest beweeglijke, zoals ijsberen, gorilla’s en olifanten. Oceanium is altijd fijn omdat het overdekt is en na afloop ga je natuurlijk lekker uitrazen in de speeltuin. Ideaal om te doen voor het dutje, bijvoorbeeld. Gaan jullie graag naar de dierentuin met je kind?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©DNieuwland – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven