Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Blijdorp met je dreumes: 5 must-do’s in de dierentuin

Met een dreumes naar de dierentuin gaan, kan een enerverende ervaring worden. Op die leeftijd is hun aandachtspanne namelijk nog niet zo groot. Het is aan te raden t ekiezen voor een abonnement als je in de buurt van Blijdorp woont. Dan maakt het niet zo uit of je er maar een uurtje blijft. Zij blij, jij blij. Ga je echter voor het eerst naar Blijdorp met je dreumes, dan kan het best even zoeken zijn: waar kan je nou het best naartoe? Daarom verzamelden we de 5 leukste plekken om te bezoeken in Blijdorp met je dreumes! 

De leukste plekken in Blijdorp met je dreumes

Oceanium

Een van de grootste voordelen van het Oceanium is natuurlijk dat het lekker dichtbij de ingang ligt. Wanneer het hard regent of waait, kan je hier overdekt toch genieten van de dieren. En in onze ervaring vinden bijna alle kinderen het fijn om in het aquarium te gaan zitten om visjes te kijken. Je kan je hier echt wel even vermaken. Zijn ze klaar met de vissen, dan is het ook leuk bij de pinguïns. Die duiken onder water, dus ook hier valt genoeg te zien.

Ijsberen

Wie vindt ze niet leuk? Zeker met wat beter weer zie je de ijsberen vaak spelen. Ze duiken onder water (wat je binnen kan bekijken), maar zijn ook vaak vanaf buiten te zien. Als je niet bang bent voor vogels is het ook leuk om rond voedertijd te gaan. Daar komen ook allerlei vogels op af uit de omgeving, zoals ooievaars. Tof toch?

Gorilla’s

Heb je de tijd en een sterke neus dan is het apenverblijf een aanrader. Binnen welteverstaan. Je kan hier heerlijk gaan zitten en genieten. Als je hier een tijdje verblijft, weet je waar het woord ‘apenstreken’ vandaan komt. Wat zijn die kleintjes ondeugend! En wat is Bokito imposant. Je moet er toch niet aan denken dat die aap tegenover je staat? Kleine kinderen vinden dit ook fantastisch om te zien.

Olifanten

De prachtige Indische olifanten in Blijdorp zijn geweldig om te zien met je dreumes. Vooral als er weer een kleintje is geboren. Heel schattig! Je kunt vooraf ook uitzoeken hoe laat ze eten krijgen, daar maken ze meestal een klein showtje van. Je komt erlangs wanneer je richting de Rivièrahal loopt (of andersom, als je teruggaat naar de uitgang).

Indoor speeltuin Rivièrahal

Omringd door verschillende verblijven vind je hier een fijne speeltuin voor kinderen. Zeker wanneer het verder niet zulk lekker weer is, of ze het vandaag saai vinden, ideaal! Je kunt als ouder meelopen of aan de kant gaan zitten met een hapje en drankje, terwijl de kinderen lekker bezig zijn. Ook geslaagd voor oudere kinderen trouwens.

Wat je verder moet weten over Blijdorp

Diergaarde Blijdorp
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam

Historische ingang
Van Aerssenlaan 49
3039 KE Rotterdam

Blijdorp is dagelijks geopend van 09.00-17.00 uur. Een entreekaartje kost € 24,50 voor volwassenen (€ 23,50 online) en € 20,00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar (€ 19,00 online).

Je kan in de omgeving als je goed zoekt gratis parkeren op enkele plekken. Heb je daar geen zin in, dan betaal je per auto € 9,50 (€ 6,00 met een abonnement) voor een plek op het grote terrein aan de kant van de hoofdingang – P1. Je kan een parkeerticket aanschaffen bij de kassa of (voor abonnementshouders) één van de automaten.

Hoewel je dreumes misschien geen uren wil rondlopen in Blijdorp, is er genoeg te beleven. De leukste dieren zijn toch vaak de meest beweeglijke, zoals ijsberen, gorilla’s en olifanten. Oceanium is altijd fijn omdat het overdekt is en na afloop ga je natuurlijk lekker uitrazen in de speeltuin. Ideaal om te doen tot het dutje, bijvoorbeeld. Gaan jullie graag naar de dierentuin met je kind?

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids