Column | Binnen een halfjaar was ik fitter dan ooit

Waarom ik meer wilde sporten

Ik had afleiding nodig

Zo’n drie jaar geleden probeerden mijn vriend en ik zwanger te raken. Het duurde inmiddels een halfjaar en ik raakte er zo door geobsedeerd. Het ging voor mij niet snel genoeg, ik had afleiding nodig. Ik besloot lekker te gaan sporten en meer bezig te zijn met gezonde voeding.

Personal body plan

Toen ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Personal Body Plan. Ik begon gezonder te eten en daarnaast goed en doelgericht te bewegen. En hoppa, binnen 4 weken was ik zwanger. Of het door de verandering in mijn voedingspatroon kwam? Ik weet het niet, maar ik voelde mij wel goed en ik was zwanger!

Tot dat ik 9 weken zwanger was althans, en erg misselijk werd. Ik kon niet meer eten en sporten al helemaal niet meer. Daarom besloot ik vroegtijdig te stoppen met Personal Body Plan: ik kon simpelweg niet meer. Maar gaandeweg voelde ik me weer beter. Na zestien weken misselijk te zijn geweest, verliep de zwangerschap verder prima. Vanaf vijfentwintig weken besloot ik het sporten weer op te pakken en de rest van de zwangerschap en bevalling gingen prima. Sorry, het ging makkelijk. Maar ook ik kreeg alsnog de volle laag.

Na de bevalling: ik had geen sport meer nodig om aan mijn dagelijkse portie beweging te komen

Het eerste jaar na de bevalling deed ik helemaal niets aan sport en bewegen. Ik had het geluk dat ik snel weer op mijn oude gewicht zat en uiteindelijk zelfs nog minder woog. Althans, geluk… Ik heb de eerste twaalf weken 24/7 met onze kleine rondgelopen. Hij wilde niet bij zijn vader of iemand anders zijn en niet in zijn eigen bed.

Uiteindelijk bleek hij reflux te hebben. En oh, wat was ik moe: hij viel niet vanzelf in slaap en ik liep uren met hem te wiegen. Op sommige dagen legde ik ruim zeven kilometer af zonder het huis ook maar te verlaten. Om even een beeld te schetsen van hoeveel ik met hem liep. Maar na twaalf weken kon ik niet meer. Hij moest in zijn eigen bed gaan slapen.

Niet meer fit

Met veel bloed, zweet en vooral tranen lukte dit, maar tot een ruim jaar daarna bleven de nachten een ramp. En hoewel ik na dat jaar slanker was dan ooit, voelde ik me totaal niet fit. Niet zo gek ook, met weinig slaap, een baan van 32 uur per week en een sociaal leven dat ik graag op peil wilde houden.

Daarom besloot ik opnieuw te starten met Personal Body Plan. Het gaf me vorige keer veel inzichten én houvast om beter voor mezelf te zorgen. Ik wist zeker dat ik nu ook weer snel beter in mijn vel zou zitten door ermee aan de slag te gaan.

Veelgestelde vragen over Personal Body Plan

Wat is het precies?

Personal Body Plan gaat om vier verschillende pijlers:

  • Gedrag
  • Voeding
  • Training
  • Herstel

Je krijgt een online coach die je begeleidt bij deze reis naar een fittere, zelfverzekerdere versie van jezelf. Vanwege mijn eigen enthousiasme en resultaten besloot ik onlangs zelf aan de slag te gaan als coach. Ik wil anderen graag helpen om deze doelen ook te bereiken. Juist omdat ik weet hoeveel het voor mij heeft betekend.

Is Personal Body Plan een dieet?

Nee! Het is echt een levensstijl. Je mag zeker nog af en toe iets eten wat misschien minder goed voor je is, maar wel heel lekker – alleen leer je een balans vinden. Zo blijft het leuk. Want wees eerlijk, we hebben allemaal weleens zin in iets ongezonds, toch?

Omdat ik denk dat ik anderen ook online kan helpen met handige tips, zal ik tweewekelijks een blog schrijven voor De Mamagids. Soms met een fijne aanbieding, zoals hieronder. En heb je vragen? Dan mag je me altijd vrijblijvend mailen!

Het resultaat na 24 weken?

Tja, wie A zegt, moet ook B zeggen vond ik. Daarom ga ik met de billen bloot. Hieronder zie je mijn eigen resultaat van Personal Body Plan na 24 weken:

Exclusieve aanbieding voor lezers

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via deze link en je krijgt mij als je coach! Wees er snel bij: op dit moment geldt een fijne aanbieding waarbij je bijna 50% korting krijgt. Je betaalt daardoor vanaf € 17,99 per maand, in plaats van € 34,99.

Vind jij het ook zo lastig om alles in balans te krijgen (en houden)?

Susan werkt als coach bij Personal Body Plan. Ze helpt moeders zoals jij en ik om meer balans te krijgen tussen gezin, werk, voeding en beweging. Meer informatie? Mail voor meer informatie! Voor meer tips, advies en de voortgang van haar challenge kan je Susan natuurlijk ook volgen op Instagram.

Susan

Susan (33) woont samen met haar vriend en zoon Jaden (2017). Naast haar baan (32 uur per week) als accountmanager in de detachering van Young Professionals op het gebied van Finance en IT is ze inmiddels ook Coach bij Personal Body Plan - een methode waarbij een gezond leefstijl voorop staat. In het dagelijks leven houdt ze echt van gezelligheid, lekker koken en uiteraard sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven