Bezoektips Negenmaandenbeurs 2023: de leukste trends en stands

Wanneer je moeder wordt of bent geworden, kom je in een wondere wereld terecht. Allerlei merken buitelen over elkaar heen om door jou gezien en ontdekt te worden. Maar wat past nu echt bij je? Dé manier om sfeer te proeven en merken te leren kennen, is natuurlijk al jaren de Negenmaandenbeurs. Hier vind je zoveel merken bij elkaar die zich richten op (aanstaande) moeders en ouders van baby, dreumesen en peuters. In 2023 vindt alweer de 37e editie plaats van dit bijzondere evenement. Gewoon aan het begin van het jaar, zoals je gewend bent: van 15 t/m 18 februari 2023 kan je lekker rondstruinen, ontdekken en beleven in de RAI. De Huishoudbeurs start aansluitend op zaterdag 18 februari. Wie beide beurzen wil bezoeken kan die dag het beste een ticket halen en voor slechts € 5,00 extra van de ene beurs naar de andere lopen.

Opening Negenmaandenbeurs 2023

Traditioneel start de Negenmaandenbeurs officieel nder leiding van een zwangere BN’er of aanstaande vader, zoals Jim Bakkum, die een paar jaar terug dansend de beurs opende met een draagzak aan. Afgelopen jaar, de aangepaste editie van 2022, was het de beurt aan hockeyster Naomi van As. Zij doneerde, in samenwerking met Mama Deli, een prachtig bedrag aan de Kinderziekenhuizen van Oranje en gaf daarna het startschot voor een schattige, speelse babykruiprace.

opening negenmaandenbeurs

Wie komende de Negenmaandenbeurs 2023 opent, is nog niet bekend. Wel heeft de organisatie laten weten dat tijdens de opening van de beurs extra aandacht uitgaat naar women empowerment: moeders houden zoveel ballen in de lucht en dat is zeker niet altijd gemakkelijk. Daar mag zeker meer aandacht voor komen.

Negenmaandenbeurs 2023: trends

Dit jaar keert de Negenmaandenbeurs terug in ‘nieuwe stijl’. Naast de gebruikelijke informatie en trends die je zult meekrijgen tijdens de beurs, is er speciaal aandacht voor empowerment van de (aanstaande) moeder. Ook staat de partner dit jaar extra in het zonnetje: voor hem (of haar) is de zwangerschap anno 2023 immers minstens zo’n levensveranderende gebeurtenis.

Stands die de moeite waard zijn tijdens Negenmaandenbeurs 2023

Verspreid over drie hallen vind je straks ongeveer 165 bedrijven die een enorm aanbod van merken, diensten en producten zullen laten zien. Waarbij je de allerlaatste trends kunt ontdekken, technische snufjes die het leven met een baby makkelijker zullen maken en waar je natuurlijk de mogelijkheid krijgt om te proberen en ontdekken.

Baby Innovation Awards

Wil je in een oogopslag zien wat nieuw is en welke producten elke aanstaande moeder wel zou willen hebben? De Baby Innovation Awards zijn prijzen die jaarlijks worden toegekend aan, zoals de naam al zegt, de meest innovatieve producten voor baby’s. Na de uitreiking op 15 februari kan je hier dagelijks langslopen tijdens de beurs om te zien wie de winnaars zijn. Hier vind je meer informatie en lees je welke producten de nominatie kregen.

Masterclasses van Zakenmama

Over women empowerment gesproken! Online platform zakenmama gaat in masterclasses eerlijk in op de problemen waar vrouwen tijdens de zwangerschap of na de bevalling tegenaan lopen op de werkvloer. Dat gebeurt soms subtieler dan je denkt, maar kan een behoorlijke impact hebben op je werkplezier. Zeker de moeite waard om even binnen te lopen. Naast (h)erkenning krijg je ook praktische tips die je op je werk kunt toepassen.

Beautyplein

Als je zwanger bent, veranderen je huid en haar onder invloed van hormonen. Het is soms lastig daar de juiste producten bij te vinden. Dit jaar kan je hiervoor (voor het eerst) terecht op het nieuwe beautyplein. Hier staan visagisten en haarstylisten voor je klaar om je heerlijk in de watten te leggen en nóg meer te laten stralen.

Voorlichting vanuit de overheid

Wil je graag weten hoe het straks zit met toeslagen? Ben je benieuwd hoeveel verlof je partner krijgt na de bevalling? Hoe je eigen ouderschapsverlof geregeld is? Dit en nog veel meer kan je navragen bij de stands die de verschillende ministeries op de Negenmaandenbeurs 2023 hebben. Uiteindelijk wil je na de geboorte ook alles goed geregeld hebben op financieel vlak!

Nappy’s

In 2022 baarde Nappys veel opzien met een indrukwekkende stapel vuilniszakken: de gemiddelde hoeveelheid afval die je in een jaar produceert met wegwerpluiers. Dat kwam best binnen bij veel beursbezoekers. Het leidde voor het merk tot mooie gesprekken en nieuwe klanten: na een korte demonstratie wasbare luiers verwisselen, bleek het helemaal geen hogere wiskunde. Verwisselen gaat bijna even gemakkelijk en snel als wat we misschien gewend zijn, maar het is veel beter voor het milieu. De poep gooi je weg, waardoor de luier zelf ook helemaal niet zo vies wordt als je zou verwachten. Kortom, de moeite waard om langs te gaan en eens te kijken of dit bij jullie gezin past.

Fietsparcours

Ben je een aanstaande bakfietsmoeder of wil je dolgraag een ‘mamafiets’? Ga dan zeker langs het fietsparcours op de Negenmaandenbeurs. Je kan hier een rondje fietsen, op je gemak de verschillende opties bekijken en ontdekken welk merk aan jullie wensen voldoet. Juist omdat ze bij elkaar staan, kan je makkelijker vergelijken. Vraag bij de stands aan één van de medewerkers wat deze fiets zo anders maakt dan andere. Hoewel de onderlinge verschillen vaak minimaal zijn, heeft wel elk merk zijn doelgroep. Dit helpt je bij het maken van een passende keus.

Ook als je nog geen concrete plannen hebt, is het toch leuk een rondje over het parcours te rijden trouwens. Misschien raak je hartstikke enthousiast en zie je jezelf al helemaal gaan straks. Of je merkt dat het fietsen met zo’n bakbeest echt niks voor jullie is.

Kinderwagens volgens de laatste trends

Heb je nog geen wagen, maar ben je wel aan het oriënteren? Dan vind je, verspreid door hal 8, zo’n beetje alle grotere kinderwagenmerken die je maar kan bedenken. Net als voor het fietsparcours geldt ook hier dat het praktisch is om zo alles te kunnen vergelijken. Vrijwel elk merk presenteert hier meteen de nieuwste wagen en biedt je de kans om een stukje te lopen. Zo heeft Maxi-Cosi een klein parcours waar je over verschillende ondergronden kunt wandelen met de wagens, om te zien wat dat doet. Handig!

Verder is het een tip om in de ochtend langs Thule te gaan: ze organiseren ieder jaar een spectaculaire show om de beurs op hun eigen manier nog eens te openen en de nieuwste producten te presenteren. Naast kinderwagens vind je hier trouwens nog zoveel meer: van speciale wagens om mee te hardlopen tot fietskarren.

De merken waar je kinderwagens kunt bekijken:

 • Maxi-Cosi
 • Joolz
 • Thule
 • The Jiffle Wagon
 • Quinny
 • Bugaboo
 • Stokke
 • Easywalker
 • Cybex
 • Dubatti

Let op! Dit soort kinderwagens zijn prachtig en hebben allerlei uitgebreide features waardoor je razend enthousiast weer naar huis gaat. Laat alles daar echter even bezinken voor je € 1.500,00 uitgeeft aan de nieuwe bolide voor je kind. Vraag je na een week nog eens af of je hem écht nodig hebt of dat je je liet meeslepen op de Negenmaandenbeurs. Zeker als je ook wil gaan dragen, kan je eigenlijk prima met een buggy van honderd euro af.

Trends in het algemeen

Ieder jaar zijn er een aantal trends te zien, waarbij de laatste jaren duurzaamheid en technologie een belangrijke rol spelen. Slimme apparaten die van alles kunnen monitoren van je kleintje, groene keuzes op gebied van verzorging en materiaalkeuze. Naar verwachting zul je dit soort zaken ook komend jaar weer tegenkomen op de Negenmaandenbeurs.

Zodra hier meer over bekend is, volgt extra info

negenmaandenbeurs Easywalker Jimmy

Met je kindje naar de Negenmaandenbeurs?

Heb je de rust en ruimte om regelmatig even te gaan zitten? Dan is het hartstikke leuk om met een jonger kindje naar de Negenmaandenbeurs te gaan. Je kan bijvoorbeeld op de foto met helden uit kinderboeken, als Kikker, nijntje en Dikkie Dik. Ook leest Kim-Lian voor uit haar eigen boekenreeks dierendorpje en er een gedeelte met heerlijk speelgoed en fijne relaxplekjes voor de kleinsten. Baby of dreumes verschonen? Daar is een hele mooie ruimte voor ingericht waar je dat op je gemak kunt doen! Ook is het mogelijk om je kleintje te voeden.

Tips om het meest uit de Negenmaandenbeurs 2023 te halen

Kijk vooraf welke merken je aanspreken

Als je het prettig vindt om een beetje houvast te hebben op deze grote beurs, ga dan zeker vast online kijken wat er allemaal te doen is en wat je absoluut wil zien. Wil je bijvoorbeeld een rondje fietsen op een Babboe, zijn er webshops die je ook eens in het echt wil zien of ga je voor de beurstassen? De exposanten zijn inmiddels bekend en vind je hier. Door op het logo te klikken, kom je uit op de deelnemerspagina. Daar staat in welke hal je moet zijn om dit bedrijf te bezoeken en vind je vaak aanvullende informatie over het bedrijf zelf.

Vraag of je zelf ook mag uitproberen

Tijdens de demonstratie drukt de ervaren medewerker met slechts één vinger een complete kinderwagen in elkaar. Doe dat maar eens na! Vaak, als je het zelf probeert, sta je te stuntelen en met een beetje pech ben je halverwege alweer kwijt welke handelingen je ook alweer moest uitvoeren. Kortom, probeer het zelf. Zeker als je enthousiast bent en het een product betreft van een paar honderd euro. Laat het daarna als gezegd lekker bezinken en ga, als je twijfelt, na afloop nog eens langs een babyspeciaalzaak om rond te kijken.

Ook draagdoeken en wasbare luiers zijn ideaal om hier te proberen. Thuis zou je misschien minder snel langs een consulent gaan, hier is het advies gratis en krijg je meteen allerlei doeken of luiers te zien. Het is een leuke manier om kennis te maken met iets heel nieuws.

Scoor beursaanbiedingen

Kinderkledingmerken Quapi en Levv boden bijvoorbeeld maar liefst 50% korting op de collectie die op de Negenmaandenbeurs hing. Alles vloog natuurlijk als zoete broodjes over de toonbank, want naast mooi zijn deze merken ook nog eens van heel goede kwaliteit. Alles blijft lang mooi en is van biologisch en/of fairtrade katoen gemaakt.

Kijk ook eens bij de kleinere merken en webshops

Juist hier vind je vaak prachtige producten. De eigenaars zijn vaak razend enthousiast, klantvriendelijk en heel betrokken bij hun producten. Hier vind je soms echt de pareltjes waarop je vooraf hoopt.

Trolley mee

Ben je van plan om ook te gaan shoppen tijdens de Negenmaandenbeurs? Neem dan zeker ook een trolley mee. Dat voelt misschien onwennig in het begin, maar sjouwen met allerlei beurstassen is ook niet praktisch. Stop ze dus lekker in je trolley of boodschappenwagentje.

Ga op tijd eten en zitten

Het rondlopen over de beurs kan best vermoeiend zijn, zeker als je zwanger ben. Neem dus op tijd rust en ga het liefst eten halen als het nog wat rustiger is.

Loop langs bij de Baby Innovation Awards

Zonder uitzondering vind je hier, als gezegd, altijd vernieuwende merken die iets belangrijks op de markt hebben gezet. Iets dat de veiligheid van je kindje verbetert, een heel duurzaam product of bijvoorbeeld een innovatie op het gebied van vervoer. Je leert nieuwe merken kennen en weet meteen of een bepaald product een goede keus is voor je kindje. Absoluut de moeite waard.

negenmaandenbeurs Hey Mama Lou

Praktische info

Openingstijden

 • Woensdag 15 februari: 11.00-18.00 uur
 • Donderdag 16 februari: 11.00-21.00 uur
 • Vrijdag 17 februari: 11.00-21.00 uur
 • Zaterdag 18 februari: 11.00-18.00 uur (op deze dag opent de Huishoudbeurs ook zijn deuren)

Tip: op 16 en 17 kan je ook alleen een avondticket kopen. Deze is geldig van 17.00-21.00 uur.

Waar vindt de Negenmaandenbeurs 2023 plaats?

Als ieder jaar bezoek je de Negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam.

Ticketprijzen Negenmaandenbeurs 2023

Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf €7,50. Wil je ook graag naar de Huishoudbeurs? Haal dan een combiticket voor beide beurzen op 18 februari 2023.

Ben jij van plan om ook naar de Negenmaandenbeurs 2023 te gaan? Heb je vragen of tips om te delen? Laat het ons weten in de comments!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

2 gedachten over “Bezoektips Negenmaandenbeurs 2023: de leukste trends en stands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven