Beugel voor volwassenen: dit zijn de mogelijkheden

Een beugel nemen is, zeker als volwassene, een grote stap. Vaak speelt schaamte hierbij een rol. Zonde, want het gebruik van een beugel kan grote voordelen hebben voor je gebit. Als de tanden en kiezen scheef staan, kun je deze met een beugel weer recht maken of een spleet(je) tussen de tanden verhelpen. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden dan vroeger: naast de slotjesbeugel kan je ook kiezen voor andere opties zoals een onzichtbare beugel. Dit neemt de barrière enigszins weg en zorgt er gelukkig voor dat er steeds meer volwassenen zijn die toch de stap naar een stralende glimlach maken. In dit artikel lees je welke opties er zijn.

Verschillende soorten beugel voor volwassenen

Er zijn verschillende beugels die je kunt laten aanmeten om je glimlach te herstellen. Je kunt hier bijvoorbeeld voor naar de orthodontist gaan. De opties die je hebt, zijn doorgaans de bekende slotjesbeugel, keramische brackets of een onzichtbare beugel. Welke behandeling het beste is, is afhankelijk van wat precies je wensen zijn en de staat van het gebit.

Slotjesbeugel (metalen brackets)

Verreweg de bekendste beugel is de slotjesbeugel met metalen brackets. Deze beugel zie je echt zitten. De brackets worden op je tanden geplakt. In het slotje wordt dan een metalen draad gespannen. Deze beugels zijn erg effectief en over het algemeen een stuk goedkoper dan andere soorten beugels die je minder goed ziet. Veel volwassenen vinden dit echter geen fijn idee: iedereen kan je beugel zien zitten. Als jij dat ook hebt, is een onzichtbare beugel van DR SMILE zeker het overwegen waard. Zo’n onzichtbare beugel is namelijk minder zichtbaar en relatief betaalbaar. Hierover later meer.

Keramische brackets

Wil je liever niet dat iedereen ziet dat je een beugel draagt? Dan kun je kiezen voor keramische brackets. Deze behandeling heeft dezelfde opzet als de slotjesbeugel. Het voordeel van deze beugel, is dat de slotjes gemaakt zijn van keramiek en daardoor meekleuren met de kleur van je tanden. Daardoor moet je goed kijken om de beugel te zien zitten. Uiteraard is het wel belangrijk dat je je tanden goed poetst om ze wit te houden. Zo zie je de beugel amper.

Onzichtbare beugel

Als je liever wel een mooie glimlach wilt, maar niet wilt dat iemand ziet dat je een beugel draagt, kun je kiezen voor de discrete tandcorrectie van DR SMILE. Deze fabrikant maakt het mogelijk om een beugel bijna onzichtbaar te maken. Dankzij deze beugel heb je snel resultaat. De beugel wordt volledig op maat gemaakt aan de hand van een gratis 3D-scan. Vervolgens wordt de beugel in Duitsland geproduceerd. Daardoor heb je een snelle levering en past je beugel precies. Met de onzichtbare beugel heb je binnen drie maanden resultaat, zonder dat iemand ziet dat je een beugel draagt.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Sergey Novikov – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven