Betaalbare zwangerschapskleding: de beste tips

In negen maanden tijd verandert je lijf in een zachtere, rondere versie van zichzelf. Is het nodig om een hele nieuwe garderobe aan te schaffen? Nee. Met de handige tips uit dit artikel kan je makkelijk en snel betaalbare zwangerschapskleding halen, zodat je de rest van je budget aan je kleintje kan besteden!

Hoe lang heb je de zwangerschapskleding écht nodig?

Als je positiekleding wil aanschaffen, kan je sowieso wel uitgaan van negen maanden. Want hoewel je in het begin van je zwangerschap waarschijnlijk nog geen nieuwe outfits nodig hebt, zal je in de eerste maanden na de geboorte nog steeds genieten van je zwangerschapsshirts en legging. Per slot van rekening hebben we niet allemaal een personal trainer en mag het best even duren voor je weer terug in vorm bent.

Maar goed, omdat het slechts een seizoen is, is het zonde je hele budget hieraan te spenderen. Kies daarom voor een mix van nieuwe en ‘normale’ kleding en maak verstandige keuzes, zodat je des te meer plezier hebt van je zwangerschapskleding.

Betaalbare zwangerschapskleding: handige tips

Haal je positiekleding bij een betaalbare winkel

Omdat je de kleding maar beperkt draagt, is het slim je kleding bij een betaalbare winkel te halen. De positiekleding van C&A is bijvoorbeeld ook superleuk en houdt het leuk. Kies voor kledingstukken die je écht nodig hebt, zoals een mooie pantalon, jeans, zwangerschapslegging (must have!), een paar leuke T-shirts en een goede trui. Op die manier creëer je een basisgarderobe waarmee je goed uit de voeten kunt.

Tweedehands positiekleding

Als je een goede basisgarderobe hebt samengesteld, kan je aanvullende items halen uit een tweedehands zaak of via een goede bekende. Denk dan aan items die je misschien minder vaak zal dragen, waardoor het zonde is er veel geld aan uit te geven:

  • Een chic jurkje
  • Zwangerschapsjas
  • Extra shirts
  • Truien
  • Zomerjurkjes
  • Ruimere schoenen voor wanneer je voeten te veel opzwellen door het vocht

Doordat je deze positiekleding tweedehands haalt (of van een goede vriendin of je zus/schoonzus krijgt) kan je toch lekker variëren in wat je aan doet. En het is nog duurzaam ook!

Je eigen kleding

Bepaalde kleding kan je de hele zwangerschap door blijven dragen. Zoals een fijn vest of een ruim vallende sweater. Dat is bovendien ideaal om te gebruiken als je niet goed weet welk weer het vandaag wordt. En omdat je de weken na de bevalling nog rustig aan moet doen, is het natuurlijk heerlijk om dan lekker snel in je vest te schieten. Perfect in combinatie met je zwangerschapslegging natuurlijk 😉

Hoe zorgde jij voor een gevarieerde zwangerschapsgarderobe? En welke positiekleding mocht bij jou écht niet ontbreken?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven