De beste plekken in de woonkamer voor vloerlampen

Vloerlampen, of staande lampen, kunnen net dat beetje extra sfeer aan je woonkamer toevoegen dat je zoekt. Zeker wanneer het buiten begint te schemeren of donker is, zal je zien hoeveel voordeel dat extra licht kan bieden. Maar waar zet je een vloerlamp neer? In dit artikel delen we de beste plekken voor je staande lamp.

Vloerlamp? Deze plekken leveren je het meeste plezier op

Achter of naast de bank

De bekendste plek van allemaal is natuurlijk achter of naast je bank. Basisverlichting biedt doorgaans net te veel licht, terwijl je in de avond vaak veel meer behoefte hebt aan iets meer sfeerverlichting. De vloerlamp is daarvoor ideaal. Hij biedt voldoende licht om bijvoorbeeld een boek te lezen of puzzel te maken in de hoek van de bank, of je agenda voor de volgende dag te vullen. Bovendien is de vloerlamp veel dichterbij, waardoor je een effectieve verlichting creëert – in tegenstelling tot de algemenere basisverlichting.

In een eigen hoekje, naast je favoriete stoel

Wanneer je de ruimte in huis hebt, loont het zeker de moeite om een apart hoekje te creëren voor jezelf. Kies een lekker zittende fauteuil en koop er een mooie vloerlamp bij die het geheel afmaakt. Het is dé plek die elke moeder (ouder) verdient! Na een drukke dag met zoveel rumoer dat je regelmatig je eigen gedachten niet kon horen, wil je het liefst even helemaal niks. En hoe kan dat nu beter met een goed boek, spelletje op je tablet of misschien wel een aflevering van je favoriete Netflixserie via je telefoon. Een goede vloerlamp heeft zachter licht, waardoor je jezelf ook snel kalmer voelt.

Een donkere hoek in de woonkamer

Zeker wanneer je een goed lichtplan hebt geschreven, weet je dat in je huiskamer voldoende verlichting aanwezig moet zijn. Donkere hoekjes voegen daarin weinig toe. Dus misschien heb je een hoek naast je boekenkast of elders waar weinig licht schijnt? Dan kan je daar een mooie vloerlamp plaatsen om net dat beetje meer sfeer te creëren waaraan je ’s avonds behoefte hebt.

Hebben jullie vloerlampen in de woonkamer? Waar staan ze bij jullie?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven