Nooit meer zonder verzorgingsproducten? Mijn geheim

Hoewel ik van nature best chaotisch kan zijn, probeer ik steeds vaker mijn leven strak te organiseren. Met de juiste handigheidjes lukt dat. Een van de zaken die ik tegenwoordig doe is een driemaandelijkse bestelling bij Plein, waarmee ik behoorlijk wat geld bespaar. Hoe dat precies zit? Ik vertel je alles over deze handige tip in dit artikel.

Verzorgingsproducten in een groot gezin

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar soms lijkt het wel of de kinderen hun shampoo en douchegel opslurpen onder de douche. Als je er niet bij staat, nemen ze volgens mij gewoon veel te veel van hun verzorgingsproducten. Op een gegeven moment merkte ik daardoor steeds vaker dat ik zelf misgreep of dat er nauwelijks nog iets op voorraad was. Dat moest anders. Daarom heb ik een handig systeem bedacht dat ik hierbij graag met jou wil delen.

Nooit meer zonder verzorgingsproducten? Zo doe je dat!

Controleer de voorraad

Deze stap hoef je, als het goed is, maar één keer echt goed uit te voeren en dat is aan het begin. Daarna weet je wat je in je kasten hebt staan en wat je zult moeten kopen en bestellen bij de online drogist. Hoe je dit handig aanpakt?

  1. Maak een lijstje van alle productsoorten die jullie hebben staan (deodorant, douchegel, make-upremover, watjes, wattenstaafjes, shampoo, menstruatieproducten etc.)
  2. Schrijf specifieke zaken op, zoals merken die iemand graag gebruikt.
  3. Houd medicatie en EHBO spullen bij, zoals pleisters, Luuf en sinaspril.
  4. Bedenk wat je nodig hebt om drie maanden te overbruggen.

Wanneer je straks gaat bestellen, hoef je alleen maar dit lijstje erbij te pakken en te controleren hoeveel voorraad je nog hebt. Aan de hand daarvan plaats je een bestelling. Verder heb je het volgende lijstje nog nodig.

Producten die je spontaan invallen

Sinds ik de notities op mijn telefoon voor alles en nog wat gebruik, vraag ik me weleens af hoe ik ooit zonder kon. Voorheen krabbelde ik vaak wat steekwoorden op in het notitie- of puzzelboekje waar ik dan mee bezig was, maar dat raakte ik dan kwijt en op het moment dat ik boodschappen haalde, vergat ik de helft. Daarom houd ik nu ook dit tweede lijstje bij, voor de drogist. Wanneer er onverwachts iets op is dat we weinig gebruiken of er valt me iets spontaan in, dan zet ik dat erop (zoals een haarborstel die kapot gaat of als je ontdekt dat de elastiekjes bijna allemaal verdwenen zijn). Kan ook bij de bestelling.

Driemaandelijkse bestelling

Zodra de kinderbijslag binnen is, zet ik een gedeelte daarvan apart voor de bestellingen bij de online drogist. Hiervan koop ik dan de zaken die ik op mijn lijstje heb staan (en bepaalde producten die we altijd nodig hebben, zoals menstruatieproducten, douchegel, shampoo, conditioner, deodorant en natuurlijk luiers). Ik houd de aanbiedingen hierbij goed in de gaten en koop alleen het hoognodige – iets dat anders is wanneer je door de winkel loopt en ‘nog even’ een LEGO setje in je mandje gooit, omdat het toch in de aanbieding was, of die Twix, omdat je eigenlijk ineens best trek hebt.

De voordelen van een regelmatige bestelling?

Je houdt tijd over

Persoonlijk vind ik het leven met vier kinderen heerlijk, maar organisatorische zaken vergen wel net wat meer werk als je het niet efficiënt aanpakt. Dus alle tijd en energie die ik overhoud, steek ik nu in leukere dingen.

Beter voor het milieu

Doordat je alles bijhoudt, heb je goed zicht op alle producten in huis, waardoor er niet snel meer iets over de datum raakt. Dat is natuurlijk beter voor het milieu, want je gooit niet zomaar (soms ongebruikte) spullen weg.

Je kunt flink besparen

Door gebruik te maken van online acties kan je flink besparen. Stel dat je bijvoorbeeld maandelijks een fles douchegel koopt van € 5,00 en je betaalt altijd het volle pond, dan ben je na een jaar € 60,00 kwijt. Ga je voor een 1+1 actie en sla je flink in, dan betaal je de helft. Dit kan je natuurlijk doortrekken naar alle verzorgingsproducten die je bestelt. Daarbij zijn online acties vaak veel voordeliger. Denk aan bulkverpakkingen met luiers, waarvoor je soms 50% kan besparen op de originele prijs. Het geld dat je overhoudt, kan je mooi besteden aan een leuk dagje weg met je kinderen.

Wat is jouw beste besparingstip op verzorgingsproducten?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©New Africa – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven