Bedrijf laten groeien in het buitenland? Dit kan je doen

Het aantal mensen dat voor zichzelf begint, is groter dan ooit. Dat brengt soms meer vrijheid en rust met zich mee, maar ook meer verantwoordelijkheid. Je bent immers hoofdverantwoordelijk voor je inkomen. In bepaalde gevallen kan dat heel lucratief zijn: je begint klein, maar groeit en vanzelf komt het moment dat je personeel in dienst neemt. En wat als je nog groter droomt? Misschien wil je wel de landsgrenzen over? In dit artikel vind je handige informatie voor wat je kunt doen als je je afzetmarkt wilt vergroten buiten Nederland.

Handige tips om je bedrijf te laten groeien in het buitenland

Neem een recruiter in de arm

Zomaar de markt op stappen? Dat is niet verstandig. Op de website van Oryx staat helder uitgelegd waarom. Elk land kent zijn eigen normen en waarden. Dat geldt zeker ook op zakelijk gebied. Wanneer jij als Hollander heel amicaal een Duitser aanspreekt, omdat je haar of hem mogelijk wil gaan betrekken bij je zaken, kom je bijvoorbeeld al snel van een koude kermis thuis. Een recruiter weet dit soort dingen. Zij kennen de markt op hun duimpje en weten precies wat je wel en niet moet doen. Het ontzorgt je op een gebied waar je simpelweg geen of weinig kaas van gegeten hebt. En zoals elke zzp’er weet: om te groeien, moet je kunnen loslaten en uitbesteden. Zeker op dit gebied.

Verdiep je in het land

Je mag het zoeken van personeel dan misschien uitbesteden aan een recruitmentbureau dat de betreffende markt goed kent, het kan absoluut geen kwaad om jezelf te verdiepen in het land waar je zaken wil gaan doen. Leer de taal uitstekend spreken als je dat nog niet kon – zeker ook vakinhoudelijk – en leer de belangrijkste gebruiken kennen, zodat je goed beslagen ten ijs komt tijdens meetings. Weet welke mogelijkheden er zijn, waar de lokale bevolking behoefte aan heeft en zet op die manier net dat stapje extra.

Kijk of jouw product of dienst in deze vorm aanslaat in het buitenland

Sommige producten of diensten kan je één op één verkopen, andere vergen wat aanpassingen. Overleg dit met je salespartner ter plaatse en onderzoek zelf ook wat al aangeboden wordt op dit moment en hoe jij daartussen past. Precies zoals je hier zou doen, maar dan het liefst met hulp van iemand die de specifieke markt goed kent.

Wat de voordelen zijn van ondernemen over de grens?

Natuurlijk mag voorop staan dat je als zzp’er of onderneming een zakelijk belang hebt bij ondernemen in het buitenland, maar er is meer. Je hebt immers een mooi product of fijne dienst waar meer mensen bij gebaat zijn. Het levert je ongetwijfeld interessante inzichten op die je ook in Nederland weer kunt toepassen en bovendien maakt het je een rijker mens, in ieder opzicht. De moeite waard dus om te onderzoeken of dit ook voor jou een interessante stap kan zijn! Laat je goed voorlichten door een recruiter, overleg wat de mogelijkheden zijn en ga eens in gesprek met een salespartner over de grens. Wie weet waar het je allemaal brengt!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Drazen Zigic – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven